به گزارش آراس:
عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در سفر یکروزه خود به بندر امام خميني و بندر ماهشهر در بازيد از پروژه های اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان در جمع خبرنگاران به افتتاح اين پروژه ها اشاره كرد و بيان داشت: نگاهي كه ما به بندر داريم فراتر از مكانی براي بارگيري است. ما تصور مي كنيم در بندر ماهشهر هم صنايع تكميلي را مي توانيم داشته باشيم و هم بار براي توليد و صادرات داشته باشيم و هم براي صادرات مجدد. به همين خاطر در پشت كرانه بندر امام حدود ١١ هزار هكتار زمين پيش بيني كرده ايم تا بتوانيم عمليات صنعتي را در آن راه اندازی کنیم .
وي ادامه داد: خوشبختانه امروز ما آمديم اينجا و ديديم كه اين ايده در اين چند سال كار شده و عملكرد خوبي داشته است و كارخانجات زيادي افتتاح شده است. كارخانه روغن كشي كه صنايع روغن را از خارج از كشور مي آورد و همين جا صنايع را تبديل به روغن مي كند و از همين جا مي تواند صادر كند يا مخازني كه براي عرضه و صادرات محصولات نفتي را صادر كند.
وزير راه و شهر سازي تصريح كرد: از نظر ما بندر مي تواند تبديل به كانون توليد و صادرات شود و اين همان ايده اوليه و اصلي است به همين خاطر اتفاقات بزرگي در بندر امام خميني در حال رخ دادن است و همين موضوع را در بندر عباس و بندر چابهار هم مشاهده مي كنيم.
وي افزود:هر كدام از اين كارخانجات اشتغال هايي ايجاد كردند كه براي منطقه و براي ايران بسيار با اهميت است. در كنار اينها پروژه هاي ديگري را براي توسعه بندر در نظر گرفتيم، نكته اي را كه ما در نظر گرفته بوديم اين بود كه كالايي كه وارد بندر مي شود مستقيما بر روي ريل قرار گيرد . حدود ٨٠ كيلومتر ريل داشتيم كه بيش تر از٤٠ سال بود كه مورد بازسازي و بهسازي قرار نگرفته بود. امروز ١٣ كيلومتر از اين ٨٠ كيلومتر را به عنوان فاز اول عمليات بازسازي كامل آن را شروع كرديم تا بتوانيم سهم ريلي را كه با كالاهايي كه وارد بندر مي شود براي صادرات افزايش دهيم.
آخوندي به قرارداد مهمي كه در سفر به بندر ماهشهر عملياتي شد اشاره كرد و بيان داشت: نكته بسيار مهم ديگر اين است كه ما امروز قرارداد بسيار مهمي را عملياتي كرديم مغروقه هايي است كه در آبراهه اطراف بندر در زمان جنگ حدود ٧ فروند كشتي بزرگ مورد اصابت قرار گرفته و اين ها مانع اصلي در آبراهه مي باشد و كشتي ها براي اينكه بتوانند وارد بندر امام شوند بايد مراقبت كامل كنند كه به اين كشتي ها اصابت نكنند.
امروز عمليات نجات مغروقه ها شروع شد و توانستيم آن ها را خارج كنيم و آبراهه ها را بتوانيم آماده كنيم.
آخوندي در خصوص كشتي لايروب توصيح داد و گفت: تمام بنادر ما مهم است كه به طور مستمر آبراهه هاي آنجا لايروبي شود در غير اين صورت ظرفيت آن ها كاهش پيدا مي كند. به همين خاطر يكي از كشتي هاي لايروب قديمي را بيش از دو ميليارد هزينه كرديم و آن را بازسازي كرديم و اين از اقدامات بسيار مهم ديگري بود كه در اين سفر داشتيم.
از اقدامات ديگر از سفر به بندر ماهشهر سيستم گشت زنی دریایی بود كه ما براي اينكه بتوانيم ايمني بندر را ارتقا دهیم قایق های تندرو ویژه گشت زنی را به وسيله شركت هاي داخلي به آب انداختيم و صيانت و حفاظت از آبراهه ها را به اين وسيله افزايش دادیم .
در همين سفر جلسه اي را با سرمايه گزاراني خواهم داشت چه آن هايي كه سرمايه گذاري كردند و چه كساني كه تمايل دارند در پروژه هايي سرمايه گذاراني كنند.
آخوندي در پاسخ به اين پرسش كه فصاي بين المللي را براي حوزه واردات و صادرات چگونه ارزيابي مي كنيد گفت: امروز فعاليت هايي كه در بندر رخ داد ناشي از آن است كه ما امكان ورودمان به بازارهاي بين المللي فراهم شده است. سيستم تخليه بارگيري تمام مكانيزه غلات امروز افتتاح شد. تمام اين دستگاه ها به تازگي و ظرف يك ماه گذشته وارد شده است و امكان تامين تجهيزات مهم دريايي از خارج از كشور تامين شده است.
آخوندي به دسترسي آسان كشور به بازارهاي بين المللي اشاره كرد و گفت: سرمايه گذاراني مي آيند و ميلياردها تومان سرمايه گذاري مي كنند براي صادرات به اين دليل است كه اطمينان دارند كه سرمايه اشان بازگشت دارد و اطمينان دارند كه ما كشتيراني ايمني داريم. در جريان تحريم يكي از بخش هايي كه بيشترين لطمه را ديد كشتيراني بود. با توجه به اطميناني كه در شرايط بعد از تحريم فراهم شده اين فضا را فراهم كرده كه ميلياردها تومان سرمايه گذاري در بندر صورت گيرد و صادرات مجدد فراهم شود.
خبرنگار: شکوفه پایدار