به گزارش آراس:
مدیر عامل کشتارگاه صنعتی دام اهواز در گفت وگوی اختصاصی باخبرنگار آراس ضمن تبريك فرارسيدن ماه مبارك رمضان به عموم مردم ،با اعلام اینکه کشتارگاه صنعتی دام شهر اهواز برای اولین بار اقدام به راه اندازی سیستم پیش سرد (سردخانه) برای نگهداري گوشت دامهاي كشتار شده در اين كشتارگاه نموده است، گفت: در ابتداي سال کشتارگاه صنعتي دام اهواز اقدام به راندازي سیستم سردخانه به منظور نگهداري لاشه هاي استحصالي به مدت24 ساعت در سردخانه با دمای صفر تامثبت 4 درجه سانتی گراد نموده است.
البرز کریمی اضافه کرد: سیستم پیش سرد کمک بسزایی به حفظ كيفيت گوشت قرمز ، كاهش بار اسيدي وطي جمود نعشي كرده و مانع انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام، نظير تب خونريزي دهنده كريمه كنگو وCCHF كه اين روزها در بعضي استانهاي همجوار وچندي پيش در استان سيستان و بلوچستان مشاهده شده وتلفاتي نيز داده است می شود.
وی با اشاره به ظرفیت تامین گوشت مورد نیاز روزانه کشتارگاه صنعتی شهر اهواز، گفت: ظرفیت کشتارگاه در هر شيفت كاري دو هزار راس دام سبک و 200 راس دام سنگین است که هم اینک برای مصرف روزانه اهواز یک هزار و 200 راس دام سبک و 80 راس دام سنگین در این کشتارگاه ذبح می شود. بنابر این کشتارگاه آمادگی کامل خود را جهت تامین گوشت مورد نیاز استان اعلام می دارد و تمهیدات لازم را برای ارائه گوشت قرمز دام به کلیه ی مراكز عرضه گوشت در سطح شهر وهمچنين شهرهاي اطراف نظير كارون ،باوي ،حميديه،سوسنگرد وحتي بخشي از آبادان اندیشیده است.
مدیر عامل کشتارگاه صنعتی اهواز در خصوص قیمت گوشت قرمز با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز در استان به تبعیت از استان تهران و سایر کلانشهر ها به علت تقاضای ناشی از ماه مبارک رمضان و کاهش عرضه دام توسط دامداران كمي افزایش یافته است. از سوی دیگر به علت افزایش بارندگی و خود داری بعضی از دام داران از عرضه دام به منظور انتظار افزايش آنها به اين افزايش وزن دامن زده است و دليل سوم نيز افزايش تقاضا در بازار تهران باعث شده تا دامداراني كه تا قبل از اين نسبت به عرضه دام خود از استانهاي همدان ، كرمانشاه ولرستان در اهواز اقدام ميكردند نسبت ارسال دامهاي خود به ميادين تهران اقدام كننداما اين تقاضا مقطعی بوده که تا اواسط ماه رمضان به حالت عادی خود باز میگردد.
در حال حاضر قيمت هر كيلو گوشت شقه اي گوسفند وبزغاله بسته به جنس و كيفيت آن بين 25تا 35 هزار تومان وهركيلو گوشت گاو وگوساله با استخوان بين ٢٢ تا ٢٦ هزارتومان ميباشد.
وی با تاکید بر دقت کافی در رابطه با خرید گوشت خام قرمز، اظهار کرد: تقاضا دارم از آنجایی که تنها کشتار گاه صنعتی دام اهواز مجهز به سالن پيش سرد است،با توجه به افزایش دمای هوا و احتمال انتقال بیماری های مذکور از دام به انسان ، لازم است شهروندان اهوازی گوشت قرمزمورد نیاز خود را فقط از مراكز عرضه مجازکه نسبت به تهیه گوشت خود از کشتارگاه صنعتی دام اهواز كه مجهز به مهر وبرچسب مخصوص دامپزشكي و كشتارگاه صنعتي اهواز است تهيه كنند.
همچنین طبق دستور العمل و بخشنامه جديد اداره كل دامپزشكي استان ، انتقال گوشت قرمز گوسفند، گوساله، شتر وشتومرغ از شهر های اطراف به اهواز ممنوع است چون تمام كشتارگاههاي دام استان سنتي و فاقد سيستم پيش سرد ومه پاش مي باشند،
لذا افرادی که به صورت غیرقانوني ،غير بهداشتي وبدون گواهي حمل اقدام به انتقال گوشت از شهرهاي اطراف وتوزيع آن البته بصورت بسيار محدود در سطح بعضي ازقصابی هایی اهواز مينمايند، متخلف بوده و سلامتي شهروندان را هدف قرار مي دهند كه دستگاه محترم قضائي وسازمان دامپزشكي بر اساس وظيفه ذاتي خود به شدت با اينگونه افراد متخلف وقانون گريز برخورد مينمايد.
کریمی خاطر نشان کرد: کشتارگاه صنعتی اهواز با داشتن 9 نفر دامپزشک ،كارشناس فني وبهداشتي و بازرس گوشت و همچنين دو نفر روحاني بعنوان ناظر ذبح شرعي بصورت روزانه مستمر كليه دامها ، لاشه هاي توليدي و آلايشات خوراكي را به لحاظ بهداشتي وذبح شرعي مورد بازرسي قرار داده وشهروندان می توانند با خیالی راحت وآسوده نسبت به تهیه گوشت گرم از مراكز مجاز عرضه اقدام نمايند.
شایان ذکر است: این کشتارگاه و صنایع جانبی آن با سرمایه گذاری مشترك شهرداری اهواز و بخش خصوصی (شرکت سبز آب مسجد سلیمان ) از اواسط سال 95 افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
خبرنگار: سارا محسنی