آراس_ شکوفه پایدار
به گزارش آراس نشست خبری ریاست ستاد لیست "امتداد امید" با حضور و پاسخگویی کاندیداهای عضو ائتلاف با موضوع تشریح برنامه ها و اهداف ائتلاف روز گذشته برگزار شد.
چوپان معاون اول ستاد لیست "امتداد امید" در ایتدای جلسه بیان کرد: با کمبود امکانات و با نداشتن زمان کافی برای تبلیغات بر این باور بودیم تا از اصحاب رسانه کمک بگیریم. این که چرا امروز اصلاح طلبان به طور گسترده دارای تنوع لیست هستند و کدام لیست اصالت دارد را می خواهیم با رسانه ها در جریان بگذاریم، تا در پاک کردن فضای غبارآلود نقشی را داشته باشیم.
عبدالرضادسومی رئیس ستاد ائتلاف در امتداد امید جلسه را آغاز کرد و به بیان اهداف و برنامه ها در انتخابات شورای شهر پرداخت.
عبدالرضا دسومی عنوان کرد: قرار بود در شورای سیاست گذاری برای انتخابات شورای شهر سیاست گذاری انجام شود. طی دو تا سه ماه جلسات متعدد، بعضی از اعضا گفتند که اگر بخواهیم با انتخابات شورای شهر فعالانه برخورد کنیم، انتخابات ریاست جمهوری تحت تاثیر قرار می گیرد و در مقابل آن عزیزان افرادی دیگری بودند که اعتقاد داشتند این گونه نیست.
وی افزود: در نهایت شورای سیاست گذاری ضمن بیان اینکه لیستی نخواهد داد، عنوان کرد که احزاب می توانند لیست خود را ارائه دهند. احزاب هم از میان افراد توانمند لیستی را ارائه کردند که سر لیست آن هم از دوستان فعال سیاسی منتصب به احزاب است.
رئیس ستاد ائتلاف در امتداد امید در پاسخ به سوال خبرنگار آراس مبنی بر اینکه آیا ارائه لیست ، انشقاقی در میان 22 حزب اصلاح طلب ایجاد نمی کند؛ اظهار داشت: باید فرایندی ایجاد شود که احزاب وزن اجتماعی پیدا کنند، مثلا الان حزب اتحاد ملت با سازماندهی هواداران خود ستادهایی را برای تبلیغ ریاست جمهوری روحانی دایر کرده است. احزاب باید خود را توسعه دهند. امروز از افرادی دفاع می شود که شاید وجهه سیاسی نداشته باشند و این از احزاب توقع نمی رود.
در ادامه همچنین دسومی به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه شعار شما چیست؟ این که لیست های متعددی داده شده نظر شما چیست؟ پاسخ داد و گفت: متاسفانه در کشور بسیاری از کارها مشابه سازی است. شورای سیاست گذاری اعلام کرد که بعضی احزاب می توانند لیست بدهند لذا احزابی که مخالف لیست دادن هستند دیگر ارائه فهرست و اسامی نکنند.
دسومی به رویکرد شورایی لیست اشاره کرد و گفت: ما توقع داریم نگاه برنامه ای داشته باشد. پرداختن به مسائل با نگاه برنامه ای، قانون مداری و نگاه نظام مند و سیستمی بسیار مد نظر ماست. این تنها راه حل مسائل استان ماست و استان ما به این علت عقب افتاده است.
تورج فتاحی معاون دوم ستاد ائتلاف در امتداد امید در پاسخ به این سوال که چه تضمینی هست که شورای مد نظر شما مانند شورای ضعیف فعلی نشود؟ با توجه به اینکه آقای خاتمی وجهه اجتماعی دارد چه تضمینی هست که عملکرد این افراد مانند شورای دوم و سوم نشود که در این صورت به وجهه آقای خاتمی هم ضربه می خورد و اثر گذاری خاتمی را در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را کم می کند بیان داشت: قرار اولیه در شورای سیاست گذاری بر ارائه لیست بود و جمعی از دوستان که اصرار بر حضور داشتند، لیست در امتداد را ارائه دادند.
وی افزود: برخی از احزاب نیز فهرست دیگری را ارائه کردند و این اختلاف سلیقه است و شکاف میان اصلاح طلبان نیست. بله سرمایه اجتماعی عظیمی پشت سر گفتمان اصلاح طلبان قرار دارد. این سرمایه محصول مرارت ها، سختی ها، حصرها و حبس هاست که همچنان هم ادامه دارد و به سادگی بدست نیامده است.
فتاحی تصریح کرد: دوستانی که قرار بود در لیست اولیه حضور داشته باشند بعضی از آنها الان حضور دارند. آقای دسومی و چوپان نمایندگانشان هستند (به عنوان برند های اصلاح طلبی و پشتوانه و شناسنامه این لیست هستند) به هر دلیل رفت و آمد بین هیات نظارت و هیات اجرایی نشد که دوستان در لیست قرار گیرند اما فهرست حاضر نیز اعتماد کافی به آن هست که این راه را ادامه دهد.
فتاحی در پاسخ به این پرسش که بعضی ها اگر به کرسی شورای شهر برسند چه تضمینی هست علیه اصلاح طلبی موضع نگیرند؟ اظهار داشت: در بحث انتخابات شورا ما دو راه داشتیم. راه اول بی عملی بود. چون دوستان شاخص رد صلاحیت شدند و یا شورای سیاست گذاری گفته است لیست نمی دهم و این سبب می شد تا دوستان اصولگرا یا دیگران شورا را بدست گیرند.
وی ادامه داد: راه دوم این بود که اعتماد بکنیم به دوستانی که ممکن است سابقه ما را نداشته باشند و وارد فرایند انتخابات بشویم و بنا بر اعتماد اصلاح طلبان به اعضای فهرست حاضر ما وارد عرصه شدیم.
فتاحی معاون دوم ستاد ائتلاف در امتداد امید تصریح کرد: در هر انتخابات سیاسی خطر وجود دارد و شما به انتخابات شورای شهر تهران هم که نگاه کنید دوستانی بودند که تو زرد از آب در آمدند و امیدواریم این اتفاق برای خوزستان نیفتد و ساز و کارهایی هم تعریف شده تا ارتباط مستمری با این افراد از سوی مجموعه احزاب معرفی کننده وجود داشته باشد. تا کسی که از سبد اصلاح طلبی استفاده می کند در روند اصلاح طلبی قرار داشته باشد.
در ادامه جلسه محمد چوپان در پاسخ به سوال خبرنگار آراس مبنی بر اینکه برخی از نامزد ها که در لیست امتداد امید قرار گرفته اند ناشناخته هستند و سابقه اصلاح طلبی ندارند، نحوه قرار گرفتن این افراد در این لیست بر چه اساسی بوده است بیان کرد: عزیزان افرادی هستند که هموراه در کنار ما در صحنه فعالیت ها حضور داسته اند اما کمتر دیده شده اند. مجموعه شورای سیاست گذاری برای آرای ریاست جمهوری دغدغه داشتند که پایین نیاید و ما برای دقیق تر تصمیم گرفتن دچار از دست دادن زمان شدیم. از دست رفتن زمان باعث شد در نهایت شورای سیاست گذاری این مساله را به احزاب واگذار کرد و احزاب هم افراد مد نظر خود را معرفی کردند که این دوستان لیست در امتداد امید رای آوردند و برخی از دوستانی که در لیست امید دیگر هستند موفق به کسب آرا نشدند.
وی افزود: دلیل کافی برای اصلاح طلب بودن دوستان لیست در امتداد امید این است که چهره هایی مانند بنده (آقای چوپان)، آقای دسومی و فتاحی در کنار این ها قرار دارند و در کنار ما افراد اصلاح طلب رد صلاحیت شده دیگری نیز وجود دارند و حتی بعضی از اصلاح طلبان در حمایت از این لیست انصراف داده اند که این ها شواهد کافی بر اصلاح طلب بودن اعضای لیست است.
عبدالرضا دسومی رئیس ستاد ائتلاف در امتداد امید در خصوص تعداد زیاد نامزدهای شورای شهر یادآور شد: در جوامع توسعه یافته رفتارهای فردی جواب نمی دهد. ضعف الان جامعه ما رفتارهای فردی و غیر متشکل است. چهره کریه شهر (بر اثر تبلیغات) ما را به ضرورت کارهای متشکل می رساند. رفتار متشکل یعنی فرد باید برنامه داشته باشد و هر روز با تغییر عنوان نخواهد وارد شورای شهر شود. ما در دوره های قبل افرادی را داشتیم که وراد شورا شدند و عملکرد خوبی هم نداشتند اما با عوض کردن عنوان ها دوباره داوطلب می شوند.
اگر مثلا در شهر اهواز با 5 لیست مواجه بودیم که هر کدام از این لیست ها از سوی مجموعه ای ارائه شده بود که بعد آن مجموعه پاسخگوی دفاع خود از لیست باشد ما مشکل بلاتکلیفی مردم را نداشتیم.
چرا در مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی رفتارهای فردی را مشاهده می کنیم؟ غیر از این که برخی از افراد نگران هستند که مردم متشکل بشوند و احساس می کنند منافع فردی و تشکیلاتی آنها در تضاد با رفتار تشکیلاتی مردم است و این استان و کشور ما را عقب می اندازد.
در ادامه این جلسه برخی از کاندیدهای ائتلاف به پرسش های خبرنگاران حاضر در این جلسه در خصوص برنامه ها و اهداف خود در صورت تصدی کرسی شورای شهر پاسخ دادند.
یکی از کاندیداهای عضو ائتلاف در مورد برنامه های خود برای آلودگی رود کارون، بازیافت و پسماندها توضیح داد: تفکیک از مبداو فرایند تفکیک زباله تر و خشک را مد نظر قرار داده ایم. در خصوص کارون نیز زه کشی، کاهش آلاینده ها، ایجاد فضای سبز مناسب و استفاده از جزایر درون آب برای جذب گردشگر را مد نظر داریم.
فتاحی معاون دوم ستاد ائتلاف در امتداد امید در خصوص برنامه های لیست ائتلاف برای حاشیه نشینی گفت: در اهواز یکی از مشکلات مهم اجتماعی مساله حاشیه نشینی است که علت آن هم فقدان انگیزه کافی برای زندگی در شهرهای کوچک و روستاهاست که این سبب کشش افراد به سمت شهر و حاشیه نشینی می شود. باید به ریشه های حاشیه نشینی پرداخت تا این مشکل حل شود.
وی در خصوص شفاف سازی مالی و برنامه های خود برای جلوگیری از اختلاس ها اذعان داشت:
ریشه فساد در فقدان نظارت عمومی و گسترده است. یعنی نظارت های دولتی و ساختارمند برخاسته از حاکمیت توان جلوگیری از فساد را ندارد. ما در همه قوای موجود مراکز متعدد نظارتی برای برخورد با فساد داریم. اما در این میان همچنان فسادهای گسترده ای شکل می گیرد و این یعنی مراکز نظارتی ما ناکارآمد هستند. در دنیا این همه مراکز متعدد برای برخورد با فساد وجود ندارد اما فسادهای به این گستردگی نیز وجود ندارد. چرا؟ آنها ساختار گسترده، عمومی و غیر متشکلی دارند و در راس آن مطبوعات و احزابند که در دل نهادهای مدنی قرار می گیرند.
فتاحی ادامه داد: اگر قرار است ساختاری از فساد به دور باشد نه با سلام و صلوات، نه قران، نه سجاده و مهر و تسبیح و شریعت نمایی اصلاح نمی شود. کما این که متاسفانه کسانی که شریعت نمایی بیشتری می کردند فسادهای زیادی هم داشتند و بالعکس.
وی در پایان گفت: رفع مشکل فساد گسترده در مجموعه نظام سیاسی تنها از معبر یک مجموعه نظارتی غیر متشکل، گسترده عمومی می گذرد. مطبوعات باید کارکرد واقعی خود را در بر ملا کردن مجموعه های فاسد مالی (یا در حال مقدمه چینی برای فسادهای مالی) داشته باشند و در کنار این ها دولت و خود شهرداری هم باید قراردادها، افراد، مبالغ و هزینه ها را شفاف کند و در معرض افکار عمومی قرار دهد و هر چه نهادهای مختلف به ویژه غیر پاسخ گو در شورا قرار بگیرند و دیوارهایی از عدم شفافیت شکل بگیرد این کدر شدن فضا فساد زا است. تنها راه ما برای برون رفت از این فسادها جامعه مدنی است.