به گزارش آراس:
مشاور استاندار خوزستان در خصوص وضعیت انتخابات پیش رو گفت: با قاطعیت نمی تون از سرنوشت انتخابات گفت؛ زیرا صحنه ایران درانتخابات دارای شگفتی ها است اما به عقیده من و با برآورد خوش بینانه ای که از استان خوزستان دارم، میتوان گفت آقای روحانی در دور اول انتخاب خواهند شد. فکر می کنم در این دوره حضور مردم دوم خرداد دیگری را رقم خواهد زد.
دکتر علی بختیار پور از اساتید دانشگاه و مشاور استاندار خوزستان تحلیل خود را در رابطه با فضای انتخاباتی حاکم بر استان و کشور را اینگونه عنوان کرد: نسبت به روزهای گذشته اشتیاق بیشتری را احساس می کنم، مناظره های کاندیدا های ریاست جمهوری اثر خود را در جامعه گذاشته و حتی در محافل خانوادگی نیز نفوذ کرده است. اما از جهت سلیقه علی رغم اینکه مردم خوزستان دشواری های زیادی در زندگی خود دارند و در 4 سال گذشته ادامه پیدا کرده همانطور که درگذشته وجود داشته اما پس زمینه ذهنیت مردم خوزستان این است که دولت روحانی گام های برای رفع مشکلات برداشته شده است.
این مدرس دانشگاه بیان داشت : مردم در باور خود دارند که این مشکلات از گذشته بوده و با برنامه های ضربتی کوتاه مدت قابل رفع و رجوع نخواهند بود. هرکس قول رفع این مشکلات در کوتاه مدت را می دهد تا دولت تدبیر و امید را ناکار آمد نشان دهند، چندان خوشایند و کارآمد نیست. این مشکلات مانند ریزگردها و تبعات آن با برنامه های کوتاه مدت عملی نخواهد شد؛ مردم اقدامات دولت را باور دارند که آغاز شده علی رغم مصیبت وسیع مشکل زیست محیطی که موجود است.
وی با بیان اینکه در منطق مردم استان خوزستان پیروز میدان کسی که شعار تند می دهد نیست، اظهار کرد: به نظر من آقای میر سلیم در طیف اصول گراها کنار خواهد رفت اما در خصوص قالیباف و رئیسی هیچکدام برای طرف دیگر کنار نخواهند کشید، آن هم به این دلیل است که آقای قالیباف با کنار کشیدن از این دوره علی رغم ناموفقیت های که در کار خود داشته است، هزینه سنگینی را برای خود به بار خواهد آورد؛ به ویژه اینکه برآورد می شود که در شورای شهر تهران نیز آینده ای برای شهرداری تهران نخواهد داشت. لذا از آنجایی که توانمندی های خود را باور دارد بعید است حتی برای رئیسی کنار بکشد.

علی بختیار پور در ادامه گفت: رئیسی نیز با پرستیژی وارد مبارزه انتخابات شده و این پرستیژ اجازه نمی دهد کسی که از مقامات عالی قضایی کشور و آستان قدس رضوی که بزرگترین مجموعه فرهنگی، مذهبی و اقتصادی است؛ بعید است برای قالیباف بخواهد کناره گیری کند مگر اینکه مصلحتی شود تا قالیباف به دلیل تصاحب کرسی معاون اول رئیسی به هنگام ریاست جمهوری وی به سود آن کنار گیری کند. دکترجهانگیری دروزهای آخر قطعا کنار خواهد رفت زیرا حضور وی یک تاکتیک سیاسی است تا باعث عدم حضور شخص دیگری برای رقابت شود و دلیل ندارد که کنار نکشد زیرا بر اساس یک ایده وارد مناظره شده است.
مشاور استاندار خوزستان در رابطه با نادیده گرفتن خوزستانی ها در حق حضور و ورود به کابینه دولت، نظری منفی داد و بیان داشت: من چنین تفکری را در استان نسبت به این موضوع که هویت های مختلف باید در در کابینه دولت حضور داشته باشند را ندارم. اما به عنوان معلم دانشگاه به ریاست جمهور می گویم اگر دقت کنید خواهید دید که هویت هایی در سطح کشور هستند که سهم بیشتر ی از قدرت را اشغال کرده اند و از هدایت ثروت به مناطق مورد نظر خود استفاده می کنند.اصفهان، مشهد، آذربایجان، مازندران و کرمان سهم بیشتری دارند و واقعیتی است که کسی نمی تواند منکر آن شود. باید این ترکیب بر هم بخورد تا همه فرصت داشته باشند در حوزه قدرت توانایی های خود را نشان دهد.
این استاد دانشگاه رفع مشکلات استان را در گرو اهمیت دادن به انتخابات نزدیک از جمله شورای شهر و مجلس دانست و خاطر نشان کرد: ما خوزستانی ها اگر به دنبال مطالبه گری حقوق خود هستیم باید در انتخابات نزدیک به دنبال آن باشیم حد اقل دو انتخاب نزدیک داریم شورای شهر و مجلس، انتخابات ریاست جمهوری انتخاباتی دور است که مشترک بین آحاد مردم خواهد بود و طبق یک استراتژیک انجام خواهد شد. اما اگر به دنبال احقاق حقوق خود هستید به فکر انتخاب صحیح در انتخابات نزدیک باشید. یعنی همان شورای شهر، لذا نباید تحت تاثیر جوهای قومی قرار بگیرید؛ نگاه قومی برای مردم کاری نخواهد کرد، می بایست تخصص و شایستگی در اولویت قرار بگیرد. اگر تا کنون برای شهر ها فعالیتی صورت نگرفته پس باید بگوییم که در چیدمان انتخابی خود درست عمل نکردیم.
وی در پایان ایجاد استراتژی بومی برای استان را در اولویت های مطالبه گری از دکتر روحانی عنوان کرد و افزود: مطالبه ای که از رییس جمهور باید داشته باشیم این است که استان خوزستان دولتی ترین استان کشور است؛ در حوزه هیدرو الکتریک، فلزات، بنادر، رآهن، نیشکر، پتروشیمی و نفت به خوزستانی ها از لحاظ اقتصادی ارتباطی ندارد و نباید قیافه این مطلب را بر ما بگیرند زیرا منافع ملی است و همه کشور از آن سود می برند. ضرری که تنها برای خوزستان دارد این است که ورود این همه نقدینگی به استان گرانی ایجاد می کند، محیط زیست ما تخریب می شود اما در سودها شریک هستیم. لذا نیاز داریم آنچه را که در استان وارد می کنند تنها سودش برای استان باشد و این خواسته نیاز مند طراحی استراتژی بومی استانی ذیل استراتژی ملی است که در آن و توسعه استان خوزستان بدون در نظر گرفتن منابع و منافع ملی مورد لحاظ قرار گیرد.
خبرنگار: مریم کروشاوی