آراس_ شکوفه پایدار
دکتر مرتضی افقه عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در نشست خبری مشترک دکتر حمید کهرام رییس ستاد انتخابانی دکتر روحانی در استان خوزستان؛دکتر قمشی رییس شورای سیاستگزاری اصلاح طلبان خوزستان؛ دکتر مهرعلیزاده مشاور عالی رییس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در استان خوزستان گفت: نکته نگران کننده ای که برای من بعد از دیدن مناظره ها وجود دارد آن است که گویی مشروطه در ایران تکرار می شود، تقابل دو دیدگاه مشروطه و مشروعه بوده است. در برنامه هایی که ارائه شد تزلزلی وجود دارد باید به مردم اطلاع دهیم که چه اتفاقی در ایران رخ داده است.
وی ادامه داد: در ایران یک نظام حکومتی متمرکز وجود دارد. در اقتصاد ایران دولت یکی از قوا می باشد، قانونی به برنامه ششم توسعه داریم که این قانون مصوب شده است نباید اجازه دهیم این برنامه مانند سال 84 از بین برود.تغییر دولت روحانی شوک اساسی به تمام متغیرهای اقتصادیست.
افقه با اشاره به برنامه های اقتصادی اصولگرایان در انتخابات بیان کرد: برنامه کار و کرامت اگر در چارچوب برنامه ششم توسعه نباشد بدعت جدیدی در ایران محسوب می شود و این بسیار خطرناک است. دولت روحانی نظم و آرامش را در سرمایه گذاری به وجود آورد.نباید این امنیت را از جامعه گرفت.
این اقتصاددان و استاد دانشگاه اضافه کرد: اعتماد عمومی به روحانی وجود دارد اما باید اطلاع رسانی شود تا مردم اجازه ندهند بار دیگر با شعارهای پوپولیستی و عوام فریبانه سررشته های کلیدی اقتصاد دست کسانی بیافتد که فاقد برنامه هستند. اقتصاد پکیج بزرگی است که بخشی از آن اقتصادی و بخشی دیگر فرهنگی است.
دکتر افقه جریان فکری این شاخه اصولگرایی که در انتخابات وجود دارد را غیر توسعه ای عنوان کرد و گفت: تفکر فلسفی که به مسائل معیشتی مردم دارند غیر توسعه است. نمود بارز آن احمدی نژاد بود. زمینه های لازم را برای جهش داشتیم ایشان همان فرصت ها را از دست داد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اولین شرط اساسی پیشرفت اقتصادی کشور را ثبات دانست و گفت: نبود ثبات سیاسی و اجتماعی سرمایه گذار را سردرگم می کند ، در دوران احمدی نژاد ایشان ثبات داخلی را با بی تدبیری تمام به ضد فرصت تبدیل کرد. درگیری با سپاه، رییس قوه قضاییه و رییس قوه مجریه داشت تاثیری به لحاظ روانی بر روی سرمایه گذار و روند اقتصادی داشت که نتیجه آن بالاترین نرخ تورم بوده است. این شیوه مدیریت به پاشیدگی اقتصاد منجر خواهد شد.
افقه به شعارهای اقتصادی رقبا در انتخابات اشاره کرد و گفت: شعارهای اقتصادی رقبا بدترین شیوه است، نگاهشان به دین و ارزش های دینی اصولا توسعه ای نیست و توانایی رساندن اقتصاد کشور را به جایی که بتواند بیکاری را کم کند ندارند .
این اقتصاددان و و استاد دانشگاه به ادعای افزایش یارانه ها از سوی یکی از کاندیدها اشاره کرد و گفت: در تمامی کشورهای جهان یارانه را از پول مالیات تامین می کنند نه از نفت! یارانه در کشورهای پیشرفته به کسانی می دهند که قادر به کار نیستند. اینکه کشور را به جایی برسانیم که مردم محتاج شوند و خود اظهاری کنند نادرست است. نباید با این ابزار کسب رای کنیم.
دکتر افقه خواستار تبیین مفهوم تورم برای افکار عمومی شد وتصریح کرد: تورم به معنای کاهش رشد قیمت هاست و فقط در دوران جنگ و دولت یازدهم تورم تک رقمی شد و قدرت خرید مردم حفظ شد.
افقه برجام را از نکات مثبت دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: اگر برجام انجام نمی شد کشور کاملا دچار ورشکستی می شد و با اینکه در حال حاضر قیمت نفت نصف قیمت دولت احمدی نژاد است ثبات اقتصادی مطلوبی در کشور حاکم است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان بیا کرد: شعارهای دیگر رقبا در زمینه 2 برابر کردن یارانهها و ایجاد اشتغال پنج میلیونی صحیح نیستند،شعارهای اقتصادی رقبا یکی از بدترین شیوههای تبلیغ آنها برای جلب نظر مردم است، زیرا نگاه آنها توسعهای نیست.