سه‌شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۴ | Tuesday , 01 July 2025
کد خبر: ۱۹۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶

انتخابات نماد مردمسالاری دینی و اقتدار ملی/ یادداشتی از مهدی شیخ انصاری

انتخابات بعنوان نمادی از آزادی و دموکراسی در یک جامعه مدنی و جمهوریت یک نظام سیاسی است و معیار و شاخصی برای میزان و جایگاه مردم در عرصه ی سیاسی است.
آراس؛ ۲۹ اردیبهشت ماه امسال دوازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری  و پنجمین دوره ی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می شود.

انتخابات بعنوان نمادی از آزادی و دموکراسی در یک جامعه مدنی و جمهوریت یک نظام سیاسی است و معیار و شاخصی برای میزان و جایگاه مردم در عرصه ی سیاسی است.

از جمله شاخص های مهم دموکراسی و نظام مردمسالار انتخابات ، آزادی مطبوعات ، وجود احزاب و گروه های سیاسی می باشد که می توان براساس آنها میزان دموکراسی در یک جامعه را مورد بررسی قرار داد.

ایران به عنوان نخستین کشور پیشرو در برگزاری انتخابات در منطقه می باشد و با سابقه ی مهم انقلاب بزرگ مشروطه ملت بزرگ خود از پیشگامان حکومت های مردمسالار دینی می باشد حال آنکه این انقلاب بزرگ با ایجاد انحراف توسط بدخواهان مردم ایران از مسیر خود جابجا و موجب استقرار استبداد مجدد نظام های دیکتاتوری شده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، ما شاهد برگزاری انتخاباتی مهمی همچون انتخابات تغییر نظام سیاسی از شاهنشاهی به جمهوری اسلامی ، تعیین خبرگان قانون اساسی ، تصویب قانون اساسی ، ریاست جمهوری ، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم و این خود نمادی از حضور مردم در عرصه ی سیاسی کشور است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام مردمسالاردینی در سطح دنیا مطرح می باشد  که جمهوریت یعنی مردم از جمله ارکان اصلی آن است و نقشی مهم برای مردم و حضور آنان عرصه ی سیاسی و اجتماعی قائل می باشد و اهمیت فراوانی برای جایگاه مردم  می داند.

نقش و جایگاه مردم در عرصه ی سیاسی کشور هم در کلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و هم در قانون اساسی مهم و تاکید شده است .بیان معروف و مشهور امام امت در خصوص حضور مردم یعنی میزان ، رای ملت است و یا فرمایش ارزنده رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات در پیام نوروزی خود در سال ۹۲ فرمودند : در واقع مقدرات اجرائی و سیاسی و به یک معنا مقدرات عمومی کشور را برای چهار سال آینده برنامه‌ریزی می‌کند. ان‌شاءالله مردم با حضور خودشان در این میدان هم خواهند توانست آینده‌ی نیکی را برای کشور و برای خودشان رقم بزنند.

در قانون اساسی همه نقش مردم به خوبی معین و مشخص است انتخاب نمایندگان مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی ، ریاست جمهوری ، شوراهای اسلامی شهر و روستا ،ایجاد احزاب ، گروه ها و جمعیت های مختلف سیاسی و اجتماعی خود نشان بر اهمیت و جایگاه مردم در قانون اساسی است.

هر چه جایگاه و حضور مردم در انتخابات بیشتر و پرشورتر باشد علاوه بر ایجاد امنیت و اقتدار کشور ، زمینه ی انتخاب افرادی کارآمد و متخصص با آرای بالا و پشتوانه ی محکم در عرصه های ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا خواهد شد و موجب نگاه جهانیان به ایران بزرگ خواهد شد زیرا که در تحلیل کارشناسان و متخصصان عرصه ی بین الملل و سیاست خارجی هرچه حضور مردم در یک نظام سیاسی بیشتر باشد نشان دهنده مقبولیت و مشروعیت آن حکومت است و با حضور گسترده مردم در تمامی عرصه ها ایران اسلامی امروز نمادی از یک حکومت بزرگ مردمی مطرح است.

ان شا الله با حضوری چشمگیر در عرصه ی انتخابات ۲۹ اردیبهشت یکبار دیگر  عظمت و اقتدار ایران اسلامی در جهان به نمایش گذاشته می شود.

مهدی شیخ انصاری/کارشناس ارشد علوم سیاسی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار