جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۵ | Friday , 25 July 2025
کد خبر: ۱۹۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶

رییس ستاد فرهنگیان دکتر روحانی درخوزستان:دولت با حذف نگاه امنیتی ؛فضای آرام بخشی به محیط های آموزشی ترزیق نمود

رضایتمندی فرهنگیان و دانشگاهیان کمترین نتیجه فضای امنی است که توسط دولت در همه زمینه ها ایجاد نموده است.
آراس_ شکوفه پایدار

علیرضا مسرور از اصلاح طلبان خوش فکر و تحلیلگر استان خوزستان است. علیرضا مسرور با حضور در ستاد انتخاباتی سیدمحمد خاتمی در سال ۷۶ تاکنون در سپهرسیاسی استان نقش فعال و تاثیرگذاری به خصوص در فضای فرهنگی و اجتماعی استان ایفا کرده است. مسرور دارای  فوق ليسانس مديريت است. کاندیدای اولین دوره انتخابات شورای شهر اهواز؛رییس اداره آموزش و پرورش ناحیه يك اهواز؛رییس مرکز آموزش ضمن خدمت معلمان استان ؛رییس سازمان دانش آموزی استان؛مدرس دانشگاه در کارنامه علیرضا مسرور دیده میشود.

با او به گفتگو نشسته ایم که از نظرتان می گذرد:

 آقاي مسرور كميته فرهنگيان ستاد آقاي روحاني چه برنامه اي براي جذب حداكثري فرهنگيان به ستاد دارد؟

ستاد فرهنگیان دکتر روحانی در استان خوزستان با هدف «انتخابات حداکثری » ، «دفاع از ارزشهای اخلاقی»، «تقویت جمهوریت نظام اسلامی»و در نهایت «انتخاب اصلح یعنی دکتر روحانی» کار خود را چندروز است که آغاز کرده است.

برای تحقق شعار های بالا راه اندازی ستاد استان و چهل منطقه آموزشی در دستور کار ماست که به حول القوه الهی این کار را عمدتا تا پایان هفته  انجام خواهیم داد. در حال حاضر ستاد استان و اهواز و چند شهر استان تعیین و سه نشست مشترک با افراد شاخص فرهنگیان برگزار کرده ایم.

افراد شورای سیاست گذاری این ستاد نیز تعیین شده اند و بزودی موتور محرکه ستاد فرهنگیان نیز آغاز بکار خواهد کرد واقعیت آن است موج گسترده ایی از مراجعات فرهنگیان برای مشارکت در فعالیت ها ما را در همین روزهای اول دچار مشکل سازماندهی نموده است.

رییس ستاد فرهنگیان دکتر روحانی درخوزستان:دولت با حذف نگاه امنیتی ؛فضای آرام بخشی به محیط های آموزشی ترزیق نمود

چه راهكاري براي همگرايي و همكاري بيشتر در ستاد دكتر روحاني پيشنهاد مي دهيد؟
ما در حوزه آموزش و پرورش مشکل خاصی برای جلب همکاری معلمان و همگرایی آنها نداریم.
مبنای کار مشترک ما معلمان، منافع ملی و حفظ دستاوردهای انقلاب  است  
وقتی منافع ملی اولویت داشته باشد انگیزه کار مشترک افزایش و مشکلات براحتی با گذشت و فداکاری افراد حل می شود واقعیت آن است سازماندهی و کار با فرهنگیان به دلیل برخورداری از ظرفیتهای اخلاقی ، علمی و در نتیجه منطقی کار ساده ایی است. آنچه فرهنگیان را  وا می دارد تا نقش سیاسی اجتماعی اثربخشی ارائه دهند، احساس مسئولیت آنها نسبت به جامعه خود است در این فضا کمتر مطالبات و خواسته های پیش پا افتاده اولویت پیدا می کند بنابر این همانطور که عرض کردم اختلافات یا بوجود نمی آید و یا خیلی زود راه حل های منطقی پذیرفته می شود و زبان مشترک شکل می گیرد.

در حوزه فرهنگي عملكرد دولت تدبير و اميد را چگونه ارزيابي مي كنيد؟ ( در حوزه معيشت معلمان و ارتقاي سطح معلمان و همچنين ارتقاي سطح كيفي دانش آموزان)

اگر منظورتان از فرهنگ، فرهنگ عمومی جامعه است ما با چالشهای بزرگی روبرو هستیم. واقعیت آن است، هاضمه فرهنگی جامعه نزدیک به سه دهه است که ضعیف و در مقابل بیمارهای فرهنگی آسیب پذیر شده است ما بعد از جنگ آرام آرام دچار مشکل شدیم دلیل آن هم بر می گردد به مراقبتهای گل خانه ایی از حوزه فرهنگ عمومی و محدویتهایی که روز بروز برای ارتباطات فرهنگی ایجاد گردیم این مراقبتها نه تنها فرهنگ را تقویت ننمود که هاضمه فرهنگ را ضعیف و ضعیف تر کرد. واقعیت آن است اکثر متولیان و مسئولین حوزه فرهنگ عمومی، نهادهای غیر دولتی اند(مانند، حوزه های علمیه، رادیو و تلویزیون با صدها کانال، سازمان تبلیغات، مساجد و ..... )  دولت برای تاثیر گذاری بر فرهنگ عمومی امکانات کمی در اختیار دارد ولی متاسفانه  همه از دولت انتظار دارند.

 با همه این احوال دولت در بخش فرهنگ عمومی  موفق عمل کرده است. افتخار تنظیم منشور حقوق شهروند در این دولت بدست آمد.

 اهالی فرهنگ و هنر از دولت تدبیر و امید بسیار رضایت دارند. سایه نگاه امنیتی از حوزه فرهنگ جای خود را به اعتماد و احساس مسئولیت هنرمندان داده است، ترافیک فعالیتهای فرهنگی و هنری روان تر شده است، ممیزی در بخش کتاب به حداقل رسیده است.

خانه هنرمندان پس از مدتها در این دولت بازگشایی شد. فعالیتهای سینماگران به چنان رشدی رسید که سینمای ایران را جهانی کرده، روزنامه با امنیت بیشتری منتشر می شوند، فضای نقدو انتقاد در این دولت بسیار رضایت بخش است.از یک دولت با یک وزارت ارشاد که به لحاظ امکانات انگشت کوچک صدا و سیما هم نمی شود این موفقیت ها چشم گیر است.

ولی اگر منظور از فرهنگ عملکرد دولت در بخش تعلیم و تربیت رسمی است باید اذعان کرد کارنامه دولت های گوناگون تفاوت چندانی ندارد  متاسفانه هیچگاه حوزه تعلیم و تربیت به عنوان یک ماموریت ملی برای دولت در نظر گرفته نشده است در حالیکه بحث سلامت به عنوان یک ضرورت ملی با پشتیبانی های بسیار جدی روبرو شده  از طرفی منابع اقتصادی اجازه هر گونه اقدامات شگرف را از همه دولت ها گرفته است و اجازه گسترش کمی و کیفی زیر ساخت های آموزشی و فرهنگی و ساختارهای رسمی در بخش آموزش و پرورش، دانشگاه را نمی دهد. ولی در مجموع  دولت های تحولگرا مانند دولت تدبیر و امید به دلیل اعتقاد به عدم تمرکز و حذف نگاه امنیتی فضایی آرامش بخشی را به محیط های تربیتی تزریق نموده است.

رضایتمندی فرهنگیان و دانشگاهیان کمترین نتیجه فضای امنی است که توسط دولت در همه زمینه ها ایجاد نموده است.

در بخش معیشت معلمان همه دولتها کارنامه خوب و قابل قبولی ارائه نکرده اند. ولی در دولت اصلاحات و تدبیر و امید به دلیل کنترل تورم ما معلمان فقیرتر نشده ایم و تا حدودی قدرت خریدمان حفظ و یادر مواردی افزایش پیدا کرده است.

ما به آینده امیدواریم اگر قرار است اتفاق قابل توجه و البته پایداری در حوزه فرهنگ بخصوص برای فرهنگیان رخ دهد در دولت هایی نظیر دولت تدبیر و امید است دلیل آن هم برمی گردد به نوع رویکردی که این نوع دولت ها در ابعاد مختلف بویژه بکار گیری عنصر عقلانیت در سیاست خارجی، آزادی های سیاسی اجتماعی در مناسبات داخلی، پایبندی به علم و خرد جمعی در تصمیم گیری ها و وفاداری بیشتر به قانون و نظم در همه امور و از همه مهمتر استفاده از همه ظرفیت های انسانی موجود در کشور است.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار