يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳ | Sunday , 08 June 2025
کد خبر: ۱۸۸۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:

ارتقای هشت پله ای جایگاه خوزستان در کنکور/ مطالبات آموزش و پرورش بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان است

تقی زاده : علت اصلی عدم پرداخت مطالبات آموزش و پرورش عدم درگیری ذهن مسئولان نسبت به مسئله آموزش و پرورش است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:  ارتقای هشت پله ای  جایگاه خوزستان در کنکور/ مطالبات آموزش و پرورش بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان است

آراس_ شکوفه پایدار

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار شد با بیان اینکه بارانداز نهایی آموزش و پرورش در خانه کنکور نیست تاکید کرد: به اعتقاد من بارانداز آموزش و پرورش در هویت دینی، فرهنگی و ملی ماست. هدف نهایی آموزش و پرورش کسب یک هویت ملی و دینی است.

به گزارش پایگاه خبری آراس؛ محمد تقی زاده با بیان اینکه کنکور هم یکی از اولویت های ماست ولی نه به عنوان اولویت اول گفت: برای شاخص کنکور باید با جدیت تمام تلاش کنیم، حس اعتماد به نفس و اعتماد استانی را برای فرزندان خودمان بالا ببریم تا کرسی‌های قابل توجهی در دانشگاه کسب کنند.

تقی زاده از همکاری خانواده ها و تمام نهادها و سازمان ها به ویژه استانداری خوزستان و شخص دکتر شریعتی استاندار خوزستان برای کسب چنین نتیجه ای تشکر کرد و گفت: اقدامات خوبی در زمینه کنکور انجام شد، اولین اقدام در سال گذشته تدوین برنامه ارتقا و توسعه بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان با اشاره به اینکه دودیدگاه بر آموزش و پرورش حاکم است بیان کرد: در دیدگاه اول این نگاه مبتنی بر آن است که آموزش و پرورش باید برنامه کارشناسی و علمی داشته باشد و بر مبنای این برنامه ها فعالیت های  خود را دنبال کند. این دیدگاه را ما هم میپسندیم، اما متاسفانه نگاه ضعیفی است. نگاه دیگر حاکم مبنی بر آن است که بسیاری از افراد تصور می کنند با جابجایی چند نفر و حذف  کردن چند کارشناس در آموزش و پرورش همه مشکلات حل می شود، من این دیدگاه را نمیپسندم آموزش و پرورش باید برنامه کارشناسی و علمی داشته باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: از سه سال قبل برنامه توسعه آموزش و پرورش خوزستان را در ۲۰ شاخص تدوین کردیم؛ واولین شاخص در این سند پیش دبستانی بود چون معتقدم حل مشکلات این مقطع باعث تقویت در کنکور می شود.

تقی زاده در همین رابطه اضافه کرد:  معتقد هستم اگر مشکلات فرزند من درپیش دبستانی رفع شود مشکلات ما در کنکور حل خواهد شد. استان ما دارای اقلیم خاصی است و با برخی از محرومیت ها مواجه است ، استان خوزستان چند زبانه است،  بنابراین امروز پایه و اساس پیش دبستانی است. در طول این چند سال یک ارتقای هشت رتبه ای در کنکور داشتیم و در بسیاری از شاخص های توسعه (پیش دبستانی، سوادآموزی، خدمات رفاهی و درمانی، نگاه و توجه ویژه به مدارس دخترانه) توانستیم در سطح ملی رتبه خوبی را کسب کنیم.

وی به کسب رتبه اول کشوری استان خوزستان در مقطع پیش دبستانی اشاره کرد و یادآور شد: این مهم بر اساس مکانیزم های علمی و بین المللی برای ما حاصل شده است. منابع مالی و کارشناسان جدید اضافه نکردیم تا بتوانیم کنکور را ارتقا دهیم، تنها دلیل آن مشخص کردن هدف بود.

وی  با بیان اینکه کنکور را یکی از اولویت ها برای آموزش و پرورش مشخص کردیم گفت: بخشی از ظرفیت ها بر روی این هدف تنظیم شد و تواستیم نتیجه حاصل را دریافت کنیم. گام دیگر دیگر راه اندازی، ستاد توسعه کنکور بود و گام سوم کشاندن مسئله به شورای آموزش و پرورش سراسر استان است. زمانی موفق می شویم که ذهن مسئولین درگیر شاخص های مختلف آموزش و پرورش باشد.

وی ادامه داد: در کنار این سه اقدام اساسی، کارگاه های آموزشی توزیع کتب مورد نیاز و بروشورهایی که نکات روانی مورد نیاز را به اطلاع خانواده ها می رساند راه اندازی شد یکی از مسائلی که توانستیم به خوبی انجام دهیم ایجاد فضای مناسب در خانواده ها بود، مدیریت زمان توسط خانواده برای دانش آموز، مدیریت مسائل روانی و اجتماعی، ایجاد جمع روانی سالم در خانواده ها تا دانش آموز بتواند شرایط خوبی را دنبال کند.مجموع این مسائل بود که باعث شد کنکور ارتقای 8 پله ای در این چند سال داشته باشد.

تقی زاده از همه مردم استان و اصحاب رسانه درخواست کمک در این زمینه را داشت و تاکید کرد: امروز اگر آموزش و پرورش حال خوبی داشته باشد جامعه ما هم از حال خوبی برخوردار است و بلاعکس و این در لایه های پایین اجتماعی تاثیرگذار است. اولویت اصلی کسب مهارت های زندگی اجتماعی است، این فصل اگر به خوبی جا افتاد در کنکور و صنعت و تولید و اشتغال مشکلی نخواهیم داشت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان به بحث پیش دبستانی اشاره کرد و تاکید کرد: هدف ما این نیست که فرزند خود را یک سال زودتر وارد مدرسه کنیم تا یک سال زودتر نوشتن یاد بگیرد، باید یک سال زودتر وارد مدرسه شود تا ساده ترین اصول زندگی را فرا گیرد و بتواند این اصول را در جامعه به منصه ظهور برساند.

وی با بیان اینکه در دوسال اخیر با این رویکرد موفقیت های بسیار خوبی را بدست آورده ایم اذعان کرد:  7هزار نفر از جوانان این استان را بکار گرفتیم، کسانی که مدارک لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری بودند بخشی از آن ها در گام بعدی به عنوان نیروهای حق التدریس کار خود را در آموزش و پرورش ادامه داند و در سال های بعدی هم به عنوان معلم به کار خود ادامه خواهند داد.
تقی زاده یکی دیگر از شاخصه هایی که به خوبی بر روی آن کار شد بحث سواد آموزی عنوان کرد و گفت: من بارها اعلام کردم استان خوزستان 600سال قبل از آکسفورد وارد دانشگاه ها شده است و شایسته این استان نیست که از نظر سوادآموزی در آخر جدول باشد. مسئله بی سوادی مسئله مهم برای جامعه  است همه دستگاه ها و نهادها باید تلاش کنند تا این جهل و بی سوادی را از بین ببریم.

وی افزود: آموزش و پرورش به نوبه خود نهایت تلاش را داشته است و در این زمینه توانستیم جز سه استانی باشیم که نهایت جذب را داشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان شاخص دیگر بسیار اساسی را تعلیم و تربیت دختران عنوان کرد و گفت: جامعه زنان ما در ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه بالاترین نقش را دارد پس در این زمینه ما باید تلاش مضاعف کنیم و نگاه ویژه ای به مدارس دخترانه داشته باشیم.

تقی زاده در ارتباط با مطالبات آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد:  علت اصلی عدم پرداخت مطالبات آموزش و پرورش عدم درگیری ذهن مسئولان نسبت به مسئله آموزش و پرورش است. چرا نباید این مطالبات را به موقع پرداخت می کردند که این چنین انباشته شود، هر چند بخشی از آن دریافت شده ولی بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان آن باقی مانده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:  ارتقای هشت پله ای  جایگاه خوزستان در کنکور/ مطالبات آموزش و پرورش بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان است

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:  ارتقای هشت پله ای  جایگاه خوزستان در کنکور/ مطالبات آموزش و پرورش بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان است

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:  ارتقای هشت پله ای  جایگاه خوزستان در کنکور/ مطالبات آموزش و پرورش بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان است

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه:  ارتقای هشت پله ای  جایگاه خوزستان در کنکور/ مطالبات آموزش و پرورش بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان است

نظرات بینندگان
آخرین اخبار