شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۱۷۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۵

در نشست تخصصی مسائل مرتبط با رودخانه بزرگ کارون مطرح شد: کارون را باید از مرگ نجات داد

اصلاح حقوق آب، اصلاح الگوی رابطه انسان بامحیط زیست، اصلاح الگوی آب در بخش صنعتی و بخش خانگی؛ می توانند در بالا بردن راندمان آب موثر باشند. دراین بین فقط وزارت نیرو را مقصر دانستیم در حالی که ما به سوی اصلاحات گام برنداشتیم.

آراس: در نشست تخصصی مسائل مرتبط با رودخانه بزرگ کارون در حاشیه نشست هم اندیشی انتقال آب میان حوضه ای در دانشگاه شهید چمران اهواز ؛ مشکلات این رودخانه بررسی و راه کارهایی توسط کارشناسان برای حل آن ارائه شد.

به گزارش پایگاه خبری آراس؛ معاون حفاظت از منابع آب و‌برق استان خوزستان که مدیریت این جلسه را بر عهده داشت با تشریح وضعیت نامناسب کارون عنوان کرد: ۹میلیارد از مخازن موجود در حال حاضر خالی هستند در حالی که بارش های امسال به نصف رسیده است. ۹۵درصد بارش های امسال زیر ۱۰میلی متر است که این آمار نشان از کم آبی و‌قرار گرفتن رودخانه کارون در وضعیتی نامناسب است. 

دکتر حسونی زاده  با بیان اینکه  لازم است که کارون را زنده کنیم این رودخانه اکنون در حالت میرایی قرار دارد؛ تصریح کرد: با دانشگاه چمران قرارداد یک میلیاردی جهت دسترسی به راه کارهای مثبت بسته ایم زیرا که نیاز به کار های تحقیقاتی اساسی و زیر بنایی داریم.

حسونی  زاده با تاکید بر اینکه رودخانه کارون هیچ‌گونه آبی برای انتقال ندارد ، آلودگی های وارد شده در رودخانه کارون را اینگونه تشریح کرد و گفت: ۴۵درصد از آلودگی رودخانه کارون مربوط به زهاب های کشاورزی، ۱۲درصد سد گتوند، ۱۰درصد فاضلاب که برای از میان برداشتن هرکدام از آن ها راهکارهایی موجود است.

در ادامه این نشست، کارشناسان مربوطه پیشنهادهای خود را جهت رسیدن به جمع بندی رفع مشکلات رودخانه کارون را ارائه دادند:

*اثرات مخرب انتقال آب در حوزه های اقتصادی و اجتماعی استان را نباید نادیده گرفت، موضوعی که ما را رنج می دهد سو مدیریت هااست لذا لازم است با دردست داشتن آمار و ارقامی باید با مدیران صحبت کنیم.

*سدسازی باعث شد که به خیلی از مناطق آب برسد و از حالت خشکسالی دربیایند بنابراین نباید با سد سازی مخالفت کرد. نیاز به بالابردن راندمان آبیاری داریم زیرا در این حوزه کم کاری صورت گرفته است، شوری زمین  و آب ها مدیریت شوند تا شاهد برون رفت از مقداری از این مشکلات شویم.

*تالاب مهم داریم که از آن ها در حوزه های گردشگری و‌اقتصادب ارتزاق می شوند و همچنین در مسئله ریزگردها نقش موثری را ایفا می کنند. نیاز به مطالعات و آمار جدید با توجه به تغییرات اساسی اقلیمی در سال های اخیر داریم.

*اصلاح حقوق آب، اصلاح الگوی رابطه انسان بامحیط زیست، اصلاح الگوی آب در بخش صنعتی و بخش خانگی؛ می توانند در بالا بردن راندمان آب موثر باشند. دراین بین فقط وزارت نیرو را مقصر دانستیم در حالی که ما به سوی اصلاحات گام برنداشتیم.

*در الگوی کشت باید تفاهم و توافقی صورت بگیرد، ارزیابی راهبردی محیط زیستی به منظور بازنگری طرح های منابع آب.

*درنظر گرفتن حقوق و در اولویت قرار دادن مصرف کنندگان اصلی که این موضوع هیچ تناقضی با منافع دولتی ندارد. منابع موجود به نحو احسن و به روش های مختلف حفاظت شوند.

خبرنگار: مریم کروشاوی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار