آراس: ریاست سابق دانشگاه آزاد اصفهان در نشست هم ا ندیشی انتقال بین حوضه ای آب در دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در نقاط مختلف کشور از زمان های دور هر کدام به شیوه خاصی آب را ذخیره و نگهداری می کردند که این نشانه لزوم ذخیره آب و برداشت به موقع آن است ، این موضوعات نشان دهنده مشکل در مدیریت منابع آبی است که لازم است شیوه این گونه مدیریت ها را تغییر داد.
به گزارش پایگاه خبری آراس؛ دکتر رامشت ادامه داد: اگر قرار بر نگریستن به ۵۰سال دیگر باشد باید بگویم بنا به گفته اقلیم شناسان هوا گرمتر خواهد شد، و دیگر توانایی تولید منابع یخساری را نخواهیم داشت و تولید آب از این طریق کاهش پیدا می کند. اگر صحبت های اقلیم شناسان درست باشد، در چند سال آینده ۱۷/۵۰۰کیلومتر مربع کانون یخساری خواهیم داشت که این موضوع بیانگر ناتوانی در نگهداشت آب و در واقع ۴/۱۵میلیارد متر مکعب خواهد بود و میزان آب یخ زده به آب روان کاهش پیدا می کند.
دکتر رامشت تصریح کرد: اکنون می بایست که مدیریت آب اتفاقی را داشته باشیم، امسال۹۷میلبارد متر مکعب باران در ایران بارید که بدون مدیریت اتفاقی رخ داد بنابر گفته استاندار ایلام؛ خسارت وارد شده بیشتر از خسارت ۸سال دفاع مقدس بود و کشور را نابود کرد .
وی اظهار داشت: لازم است تا گره های آبی شناسایی و رفع شوند تا قبل از تبدیل شدن آن ها به سیلاب که منجر به تولید خاک خواهد شد، برنامه ریزی های لازم صورت بپذیرد.
نیازی به خراب کردن سدها نیست بلکه با شبکه ای کردن سدها باعث قرض دادن آب مورد نیاز به یکدیگر در مواقع ضروری شویم.
دکتر رامشت افزود: در ۵۰سال دیگر نیاز به آب بیشتری خواهیم داشت لذا اکنون سرمایه گذاری وزارت نیرو جهت نتیجه گرفتن در چند سال دیگر لازم است. وزارت نیرو به جای انتقال آب به فکر تولید آب باشد.
مریم کروشاوی