يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۴ | Sunday , 13 July 2025
کد خبر: ۱۷۷۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵

میدانی معاون وزیر نیرو: با شناخت دقيق سامانه هاي آبي كشور به گونه اي عمل كنيم که پايداري سرزمين به مخاطره نيافتد

وزارت نيرو براي اولين بار در كشور با به رسميت شناختن حقابه محيط زيست به ميزان ١٠/٨ ميليارد متر مكعب در سال و ابلاغ آن از طريق وزير نيرو در سال ٩٤ زمينه حفاظت از سهم محيط زيست از منابع طبيعي کشور را فراهم نموده است.
آراس: معاون وزير نيرو گفت: وزارت نيرو براي اولين بار در كشور با به رسميت شناختن حقابه محيط زيست به ميزان ١٠/٨ ميليارد متر مكعب در سال و ابلاغ آن از طريق وزير نيرو در سال ٩٤ زمينه حفاظت از سهم محيط زيست از منابع طبيعي کشور را فراهم نموده است.

رئيس شوراي عالي كميته ملي آبياري و زهكشي ايران در سیزدهمین همايش بين المللي زهكشي که در اهواز در حال برگزاریست  گفت:  همه موحدين عالم اعتقاد دارند كه روزي عمر اين جهان مادي به سر خواهد آمد ولي كسي نميداند اين خبر كي به وقوع خواهد پيوست پس  كره زمين را بايد به گونه اي مديريت كرد كه نسل هاي بعد بتوانند زندگي در آرامش داشته باشند. 


مهندس ميداني با بیان اینکه توسعه پايدار هم همين ديدگاه را القا مي كند و ما بايد بدون آسيب زدن به محيط زيست آن را به آيندگان برسانيم.افزود: اما كارنامه ما خلاف اين است. امروزه ٢٧٠٠ ميليون متر مكعب براي كشاورزي مصرف مي شود و بيش از نيمي از آب مصرفي دوباره به طبيعت بر مي گردد كه اين امر موجب آلوده شدن محيط زيست مي شود چراكه همراه كود و سم فلزات كم ياب و عوامل بيماري زا به منابع آب مي پیوندد.با بهبود بهره وري در اراضي موجود به ويژه جنوب آسيا مي توان سه چهارم تقاضا براي غذاي اضافي تا سال ٢٠٥٠ را اراضي آبي موجود تامين كرد.

میدانی اظهار داشت: محيط هاي پذيرنده زهاب با دو مشكل عمده مواجه هستند: ١. بالا بودن حجم زهاب به طوري كه از طرفي توان خودبالايي ندارند و از طرف ديگر ممكن است سامانه پذيرنده مناسبي براي دفع آب وجود نداشته باشد.
٢. كيفيت نامناسب زهاب با آغشته بودن آن با غلظت بالاي آلاينده ها كه بايد سلامت موجودات زنده را به مخاطره نياندازد. 

وی اذعان کرد:  دنياي امروز با عبرت آموزي از گذشته به عنوان رويكردي اميد بخش براي نجات بشر از اين همه معضلات زيست محيطي پناه آورده است. بنابراين مقوله زهكشي را بايد در اين ساختار تبيين كرد.  ديگر نمي توان زهكشي را جدا از آبياري جدا از انسان و جدا از ساير فعاليت ها مرتبط با آب و محيط زيست و انسان از جمله انرژي ارزيابي كرد. با اين ديدگاه نبايد در برخي از كشورها دنبال افزايش سطح زيركشي آبي بود. بلكه بايد به افزايش بهره وري توجه به مقوله آب افزايش عملكرد محصولات و آلودگي كمتر محيط زيست انديشيد.

وی افزود:شوراي عالي آب به عنوان بالاترين نهاد سياست گزاري و همچنين دستگاه هاي اجرايي مربوطه قرار دارد. بايد از تفكر ساخت محور به سوي توسعه همه جانبه  قدم گذاشت.نظام مدیريتي بهره برداري و نگهداري كارها تلاش كرده است آسيب هاي زيست محيطي به حداقل ممكن برسد. وزارت نيرو براي اولين بار در كشور با به رسميت شناختن حقابه محيط زيست به ميزان ١٠/٨ ميليارد متر مكعب در سال و ابلاغ آن از طريق وزير نيرو در سال ٩٤ زمينه حفاظت از سهم محيط زيست از منابع طبيعي کشور را فراهم نموده است.

میدانی یاد آور شد:  90 درصد توليدات كشاورزي ايران از طريق كشت آبي تامين مي شود از طرفي توسعه كشت آبي در مناطقي از كشور كه داراي ظرفيت كشت می باشد جزو برنامه هاي عمراني دولت قرار دارد. در اين خصوص بايد تمام توان خود را به خرج دهيم تا با شناخت دقيق رفتار و نظام حاكم بر سامانه هاي آبي كشور به گونه اي عمل كنيم پايداري سرزمين به مخاطره نيافتد. بايد مزارع آزمايشي ايجاد كرده و پروژهاي خود را پايش و ارزيابي كنيم. از توان هم افزاي كارشناسان خود استفاده كنيم و به بازيافت زهاب و استفاده مجدد آن در كشاورزي و صنعت اهميت بيشتري دهيم.

خبرنگار: شکوفه پایدار 
نظرات بینندگان
آخرین اخبار