
آراس: سیزدهمین همایش بین المللی زهکشی به میزبانی ایران امروز در اهواز آغاز به کار کرد.
در روز اول این همایش مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ضمن معرفی توانمندی های استان در این حوزه گفت: بحش اعظم زهاب های کشاورزی به 5 رودخانه مهم خوزستان وارد می شود و باعث شور شدن رودخانه ها شده و استان را باچالش آبیاری اراضی پایین دست و نحوه مدیریت آن مواجه کرده است.
محمدرضا شمسایی با اعلام اینکه استان خوزستان با بیش از ۲میلیارد متر مکعب تولید زهاب مواجه است که یکی از مشکلات اساسی استان به شمار می رود؛ افزود: اقداماتی که جهاد کشاورزی برای رفع چالش های پیش رو انجام داده است، از جمله مطالعات علمی جهت علاج بخشی زهاب های موجود، انتقال زهاب ها به مکانی غیر از رودخانه ها و کاهش راندمان زهاب هاست.
شمسایی در پایان اظهار کرد:کاشت گیاهانی مقاوم درمقابل شوری زهاب ها که باعث کاهش شوری آب خواهد شد ؛ همچنین استفاده از روش های نوین آبزی پروری -که باعث کاهش ۷۰درصدی در مصرف آب می شود - به صورت پایلوت ، ایجاد آزمایشگاه های کشاورزی در چهار نقطه از استان از دیگر اقدامات انجام شده جهت مقابله با زهاب است.
لازم به ذکراست؛ این اجلاس برای اولین بار در سال ۱۳۷۸ میلادی در هلند و آخرین دوره آن در روسیه برگزار شد و در این دوران هیچ وقت قرعه به نام ایران نیفتاد. بعد از ۳۰ سال این امتیاز به ایران داده شده تا این همایش به دلیل وجود بیشترین سطح زهکشی در خوزستان به میزبانی این استان برگزار شود. تعداد ۲۳ کشور در این همایش مقاله ارائه دادند و حداقل ۸۰ مهمان خارجی از کشورهای عراق، کره، روسیه، اوکراین و ازبکستان حضور دارند.
خبرنگار: مریم کروشاوی