دكتر محسن صنيعي فعال سياسي اصلاح طلب در گفتگو با خبرنگار آراس در خصوص انتخابات هیئت رییسه مجلس اظهار كرد: آن چه امروز در مجلس اتفاق افتاد را باید نتیجه ي این واقعیت دانست که کاندیداهای تا رده سوم، حتی چهارم اصلاح طلبان در انتخابات رد صلاحیت شده بودند و کاندیداهای مورد حمایت اصلاح طلبان به جز بعضی افراد شناخته شده لیست امید، از مجموعه نیروهای کمتر شناخته شده متمایل به اصلاح طلبان و یا نیز از اصول گرایان معتدل بودند.

وي تصريح كرد: در جریان انتخابات، برای اصلاح طلبان، رهایی از افراط گرایی و رفتن کشور به سمت اعتدال، به عنوان مهم ترین اولویت انتخاباتی بود. این راهبرد انتخاباتی، در مجموع موفق بود و توانست مجلسی را شکل دهد که نسبت به مجلس نهم به مراتب همراه تر با دولت تدبیر و امید است.
صنيعي ادامه داد: بعد از انتخابات، این احتمال وجود داشت که بعضی از کاندیداهای مورد حمایت لیست امید خصوصا کاندیداهای اصول گرای معتدل، به اصل خود بازگردند که ظاهرا چنین شد.
اين فعال اصلاح طلب عنوان كرد: این شرایط برای بزرگان فراکسیون امید هم، قابل پیش بینی بوده و با کلیه شرایط، امروز وارد رقابت در انتخابات هیات رییسه مجلس شدند.
وي گفت: انتخابات هیات رییسه مجلس، وزن جریان های سیاسی درون مجلس را نشان داد. این نتیجه نشان داد که قطعا ۴۰% مجلس، نمایندگان اصلاح طلب هستند و مابقی مجلس به حدود ۲۰% نمایندگان مستقل و ۴۰% اصول گرای معتدل و پایداری تقسیم می شود.
صنيعي شکل گیری چنين فراکسیون قوی از اصلاح طلبان در مجلس دهم را از نشانه هاي موفقيت آميز بودن راهبرد انتخاباتی اصلاح طلبان برشمرد.
وي تاكيد كرد: انتخابات امروز هیات رییسه مجلس، پیروزی اخلاقی اصلاح طلبان را نشان می دهد که اصلاح طلبان برای مصالح کلان ملی، حتی اصول گرایان معتدل را در لیست خود قرار دادند، علی رغم این که این افراد، در مجلس به اصل خویش بازگشتند.
اين فعال سياسي اصلاح طلب ضمن ابراز اميدواري به نقش آفريني بيشتر فراكسيون اصلاح طلبان در آينده بيان كرد: با توجه به این که غالب نمایندگان فراکسیون امید، نمایندگان تازه وارد به مجلس هستند، این انتظار می رود که این فراکسیون بتواند، در آینده در مجلس، نقش آفرینی بیشتری داشته باشد.
وي راه توسعه ي ايران را به واسطه ي عدم موفقیت در انتخابات هیئت رییسه مجلس، سخت خواند و گفت: واقعیت های سیاست در ایران را نشان می دهد که راه توسعه ایران، راهی سخت است و تا مادامی که احزاب به صورت واقعی در کشور شکل نگیرد، ناشفافی در بعضی رفتارهای سیاسی، این چنین نتایجی را به همراه خواهد داشت.
صنيعي يادآور شد: نباید اجازه دهیم که این عدم موفقیت، بذر ناامیدی را در بدنه جامعه ایجاد کند. توسعه جامعه ایران و بردن کشور به سمت اعتدال، نیاز به حضور مداوم و همیشگی مردم و خصوصا نقش آفرینی نیروهای فرهنگی و فرهیخته جامعه دارد.
وي در مورد این که چرا نمایندگان خوزستان، نقش کمتری در انتخابات هیات رییسه پیدا کردند، توضيح داد: اين امر شاید به این موضوع برگردد که غالب نمایندگان مجلس دهم از خوزستان، نمایندگان تازه وارد هستند، و از این جهت در این مدت کوتاه نتوانسته اند خود را برای انتخابات هیات رییسه نشان دهند ولی با ادامه کار مجلس و شکل گیری کمیسیون های تخصصی و همین طور هیات رییسه دائم امسال و یا سال های بعد، قطعا این نمایندگان می توانند نقش آفرینی بهتری داشته باشند.
دكتر صنيعي در خصوص انشقاق جريانات سياسي در تعيين استاندار خوزستان گفت: با توجه به تنوعات و تفاوت های قومی و سیاسی که در استان وجود دارد، افراد و گروه های مختلفي که خود را ذی نفوذ می دانند، برای گزینه های بومی و غیربومی استانداری خوزستان، با مجموعه تعیین کننده در وزارت کشور و هيئت دولت، رایزنی و به عبارت ديگر لابی گری می کنند.
وي اضافه كرد: در انتخاب استاندار نيز متاسفانه سیستمی وجود ندارد که گزینه ي واحد مجموعه ي نیروهای استانی تعیین شود.
صنيعي در خصوص ويژگي هاي استاندار بومي خاطرنشان كرد: استاندار خوزستان، صرف نظر از این که بومی یا غیربومی باشد، لازم است که از وجاهت لازم میان مردم و نیروهای استان، برخوردار باشد و با مدیریت علمی و توسعه محور، از پتانسیل های موجود و تمامی نیروهای استان، در جهت حل معضلات اساسی و در خدمت توسعه استان، استفاده کند.
وي با برشمردن پتانسيل هاي استان خوزستان در حوزه هاي مختلف، اذعان داشت: استان خوزستان، دارای پتانسیل هایی بزرگی در صنعت نفت، صنعت تولید برق، صنعت فولاد، پتروشیمی، کشاورزی، نیشکر و صنایع جانبی، بنادر و کشتیرانی و تبادلات مرزی با عراق است اما علی رغم همه پتانسیل های بالا، از نظر توسعه ای، در رتبه مناسب قرار ندارد.
صنيعي معضل بیکاری و عدم اشتغال جوانان، معضلات زیست محیطی چون ریزگردها، طرح های انتقال آب، معضل سد گتوند را از جمله مشكلاتي بر شمرد كه خوزستان را به منطقه ای با مهاجرت منفی روبرو كرده كه در دهه های آینده این منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب، رتبه پایین آموزش و پرورش و آموزش عالی استان را از ديگر مشكلات اساسي استان خواند و آن را عامل موثري در وضعيت كنوني استان دانست.
وي تاكيد كرد: با توجه به سخن فوق، استاندار خوزستان باید علاوه بر وجاهت منطقه ای، به عنوان یک شخصیت تاثیرگذار ملی شناخته شود تا بتواند این ارتباطات را در خدمت توسعه استان و حل معضلات اساسی استان قرار دهد.
صنيعي تصريح كرد: نباید از نظر دور داشت که مردم راه توسعه کشور را در گفتمان اعتدال گرایی انتخاب کرده اند، لذا امیدواریم دولت تدبیر و امید، شخصیتی ملی، دارای پتانسیل بالای اجرایی، توسعه محور، معتقد به مدیریت علمی و قائل به گفتمان اعتدال گرایی را به عنوان سکان دار استان خوزستان برگزیند و بعد از انتخاب، امید است که استاندار جدید، بتواند همه نیروهای استان را در جهت توسعه استان و بازگشت استان به رتبه شایسته خود در کشور و حل معضلات اساسی استان، هماهنگ کند.