
به گزارش آراس:
دکتر موسوی از برگزاری همایش زن در تاریخ استان خوزستان، هفت اسفند ماه در محل دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران خبر داد.
فرانک موسوی سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان از برگزاری همایش زن و تاثیر آن در تاریخ محلی استان خوزستان خبر داد و گفت: یک پنل تخصصی در این همایش برای مطرح کردن چالش های حوزه زنان خواهیم داشت. بخش های دولتی، مردمی و سازمان های مدنی، خصوصی نقششان و سهمشان در این رابطه نیز مطرح می شود، ببینیم کجای استان نقطه ضعف و قوت داریم تا به آن ها رسیدگی شود.
وی ادامه داد: این همایش یک روزه برای مطرح کردن چنین موضوعی کم و نا چیز است لذا می بایست تعداد برگزاری چنین همایش هایی افزایش پیدا کند. استارت معرفی دستاوردهای زنان در توسعه جنبه های مختلف استانی را زده ایم و امیدواریم این همایش با خروجی خوبی همراه باشدکه یکی از اهداف ما در برگزاری چنین همایشی است.
سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان تاکید کرد: برگزاری این همایش ها نباید در حد آسیب شناسی بماند بنابراین لازم است راهکارهای راهبردی را از نتیجه این شناسایی ها جهت عملی کردن و رسیدن به اهداف مورد نظر بدست بیاوریم.
دکتر فرانک موسوی با بیان اینکه حق زنان خوزستانی در سطح ملی فراتر از وضع موجود است عنوان کرد: چرا نباید استان ما یک نماینده زن در مجلس داشته باشد؟! این نیست که زن توانمد نداشته باشیم بلکه فضای مسموم مانع ورود آن ها به این حوزه ها است.
دکتر پروانه ولوی دبیر برگزاری همایش زن و تاریخ استان خوزستان در رابطه با برگزاری این همایش اظهار کرد: این همایش که سومین همایش نقش زن در حوزه های مختلف است و این بار در خوزستان برگزار می شود به صورت فوری فوتی وضربتی در حال برگزاری آن هستیم. برای برگزاری هرچه بهتر این همایش با وجود فرصت کم، شاهد تلاش های فراوان همکاران خود هستم.
وی محور های مختلف این هماش را اینگونه تشریح کرد و گفت: چهار محوری که در این همایش برگزار می شود اعم از تاثیر زنان در تاریخ نگاری استان، جایگاه و نقش زنان در حوزه سیاسی خوزستان، نقش زنان در اقتصاد، کارکردهای اجتماعی و دین و اسطوره استان خوزستان خواهد بود. براساس این محورها از بین 100 مقاله 10 مقاله برتر معرفی می شوند. این مقاله ها به دبیرخانه اراسال و داوری شده اند.
سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با بیان اینکه در این همایش دو پنل خواهیم داشت، عنوان کرد: دو پنلی که در این نمایشگاه دنبال خواهد شد، بررسی چالش های بانوان استان و شناسایی جایگاه زنان در حوزه های متفاوت استان هستند. مبحث این همایش جدید است و نمی توان پیش بینی کرد چه بازخوردهایی به دنبال خواهد داشت.
دکتر پروانه ولوی در پایان خاطر نشان کرد: این همایش با دو بینش به نمایش گذاشتن توانایی های زنان و معرفی زنان شاخص استان برگزار خواهد شد.
خبرنگار: مریم کروشاوی
دانستنی های بیشتر از این همایش:
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در پی برگزاری سمینارهای بین المللی و همایش های ملی خود، سومین همایش استانی با عنوان "زن در تاریخ محلی خوزستان" را هفتم اسفندماه با همکاری دانشگاه چمران اهواز در تالار دکتر پاک سرشت دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی این دانشگاه برگزار می کند.
اهداف این همایش به شرح زیر است:
• آشنایی با رویکردهای نوین در حوزه تاریخ محلی و مسائل زنان
• آشنایی با مطالعات زنان در حوزه تاریخ محلی منطقه خوزستان
• فراهم آوردن عرصهای برای هم اندیشی پژوهشگران در حوزه مسائل زنان در منطقه خوزستان
• ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی در موضوع مورد نظر
• شناسایی اولویت پژوهشی در موضوع مورد بحث
پس از تعیین اعضای هیأت علمی همایش در اولین جلسه متن فراخوان مقالات با اهداف فوق و محور زیر تهیه و منتشر شد:
- مباحث نظري و روش شناسي مرتبط با تاريخ محلي و تاريخ زنان
- زنان در تاريخ نگاري خوزستان
- جايگاه و نقش سياسي زنان خوزستان
- زن و اقتصاد در خوزستان
- جايگاه و كاركرد هاي اجتماعي- فرهنگي زنان خوزستان
- دين و اسطوره
پس از دریافت حدود 40 چکیده و 30 مقاله در محورهای تعیین شده آن مقالات مورد داوری قرار گرفت که در نهایت 12 مقاله برای ارائه انتخاب شد.
برنامه همایش زن در تاریخ محلی خوزستان که با مشارکت دانشگاه شهید چمران هم چنین دستگاه های دولتی در سطح ملی و استانی و نیز نهادهای مدنی در هفتم اسفند برگزار می شود، علاوه بر برنامه افتتاحیه که با حضور خانم شهیندخت مولاوردی معاون محترم رییس جمهور در امور زنان و خانواده، مسئولین دانشگاه و مقامات استانی خواهد بود و نیز ارائه مقالات، دو میزگرد با هدف آسیب شناسی مطالعات تاریخی زنان و نیز مشارکت سیاسی اجتماعی زنان برگزار خواهد شد. برگزاری نمایشگاه صنایع دستی زنان، نمایشگاه عکس و کتاب و نیز گردشگری از برنامه های جنبی این همایش است.
لازم به ذکر است دبیراجرایی و مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی همایش که چندی پیش به منظور هماهنگی های لازم به استان خوزستان سفر کرده بودند، نحوه مشارکت بخش های دولتی و غیردولتی در استان را مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استانداری خوزستان و ادارات میراث و فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان ملی – حفاری، شهرداری اهواز و برخی نهادهای مدنی مانند بنیاد خوزستان شناسی، خانه گفتگو، موسسه بهار خرمشهر و نیز جمعیت زنان کارآفرین سبز و منطقه آزاد اروند با این برنامه همکاری دارند.
انتظار می رود با حضور گرم علاقمندان به تاریخ و فرهنگ ایران عزیز و خوزستان صبور و مقاوم این برنامه با دستاوردهایی ارجمند برای استان و مردم صبور و پرتوانش برگزار شود.
یادآور می شود اعضای هیأت علمی این همایش از میان اساتید تاریخ تهران و خوزستان و نیز اساتید رشته های مرتبط با تاریخ انتخاب شده اند که در میان آن ها دکتر منصوره اتحادیه و دکتر امامی خویی و هوشنگ جباری از اساتید پیشکسوت تاریخ به چشم می خورند. برای همایش علاوه بر اقلام تبلیغاتی شامل بروشور و پوستر و دعوتنامه و کلیپ، ویژه نامه ای حاوی معرفی زنان ارجمند استان و نیز معرفی فعالیت های آنان، کتاب نامه، معرفی سند و پایان نامه و ... و چکیده مقاله تهیه شده که روز همایش در اختیار میهمانان قرار خواهد گرفت.