يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵ | Sunday , 27 July 2025
کد خبر: ۱۶۰۷۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:در هیچ جای دنیا یک دستگاه خاص متولی منابع طبیعی نیست

وقتی بدون مطالعه و ارزیابی زیست محیطی اقدامی در عرصه های منابع طبیعی صورت می گیرد معلوم نیست که چقدر باید هزینه و وقت صرف شود تا عرصه به حالت اول برگردد؟!
آراس - طیبه قاسمی 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان گفت: در هیچ جای دنیا یک دستگاه خاص متولی مدیریت عرصه های منابع طبیعی نیست.
 
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت: شهریار بذرکار در جمع خبرنگاران اعزامی به اهواز، به مدیریت 83درصد از مساحت کشور توسط سازمان جنگل ها اشاره کرد و افزود: این سازمان با توجه به وظایف گسترده سرزمینی از جایگاه خوبی برخوردار نیست.

بذرکار گفت: منابع طبیعی یک حقیقت است که اگر خسارت ببیند باید اولین نفراتی باشیم که نسبت به تخریب آن حساسیت بخرج دهیم.

وی گفت از سال 94 تاکنون بیش از 3000 هکتار اقدامات بیابان زدایی با هزینه ای بالغ بر 15 میلیارد تومان در مناطق شوش، باوی، اهواز، هندیجان، دشت آزادگان و امیدیه انجام شده است.
وی به اقدامات منابع طبیعی استان خوزستان در غرب کرخه اشاره کرد که توانست با ایجاد 60 هزار هکتار جنگل کاری، زندگی را به مردم آن منطقه که دست به مهاجرت زده بودند برگرداند.

وی اقدامات منابع طبیعی بدون همکاری سایر دستگاه ها را بی فایده خواند و گفت: در هندیجان بدون مطالعه سدی در بالا دست تالاب احداث شد که موجب خشک شدن 50 هکتار آن شده و اکنون محل برداشت گرد و غبار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:در هیچ جای دنیا یک دستگاه خاص متولی منابع طبیعی نیست
مهندس بذرکار افزود: وقتی بدون مطالعه و ارزیابی زیست محیطی اقدامی در عرصه های منابع طبیعی صورت می گیرد معلوم نیست که چقدر باید هزینه و وقت صرف شود تا عرصه به حالت اول برگردد؟!

این مسئول منابع طبیعی در ادامه یادآور شد: منکر توسعه یافتگی در کشور یا استان نیستم اما باید این اقدامات ارزیابی داشته باشد و بخش اعظمی از کانون های بحرانی ناشی از اقدامات توسعه ای است که بدون ارزیابی انجام می شود.

وی با اشاره به وجود یک میلیون و 200 هزار هکتار مناطق بیابانی در استان خوزستان، تأثیرات ریزگردهای کشور عراق در خوزستان را بسیار بالا خواند و خاطر نشان ساخت: کنترل مناطق بحرانی عراق که بیش از 80درصد در اهواز تأثیرگذار است بسیار مهم و حیاتی است.

استان خوزستان دارای یک میلیون هکتار جنگل 2 میلیون 500 هزار هکتار مرتع و یک میلیون و 200هزار هکتار اراضی بیابانی دارد.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار