يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۴ | Sunday , 13 July 2025
کد خبر: ۱۵۱۹۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۲۵ دی ۱۳۹۵

سخت‌گیری خانواده‌ها و گرایش به فرهنگ غرب عامل افزایش سن ازدواج است

کارشناس مسائل مذهبی و اجتماعی گفت: تقلیدهای بی‌حساب و کتاب و کورکوانه از فرهنگ غرب، تبعات زیادی را به دنبال دارد که از جمله آنها می‌توان به مشکلات موجود در عرصه ازدواج اشاره کرد.
به گزارش آراس؛ حجت‌الاسلام والمسلمین «سید رمضان علیان امیری» با اشاره به اهمیت ازدواج در جامعه، اظهار داشت: تأکید دین مبین اسلام بر ازدواج آسان، نشان دهنده اهمیت این امر در سعادت بشر و بهترین سنت‌های دینی می‌باشد که مایه برکات بی‌شماری است.
 
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا(س)، با وجود آنکه فرزند پیامبر اعظم(ص)، اشرف مخلوقات بودند اما ساده‌ترین زندگی در بین مردم را داشتند و زندگی آن بزرگواران الگویی برای همه جامعه است.
 
کارشناس مسائل مذهبی و اجتماعی تصریح کرد: درست است که ما نمی‌توانیم مانند امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) زندگی کنیم اما حداقل بایستی مشی آنان در زندگی را دنبال نماییم و در مسیر آنان حرکت کنیم.
 
وی با اشاره به شرایط ساده‌ای که حضرت فاطمه زهرا(س) برای ازدواج در نظر گرفته بودند، تصریح کرد: خانواده‌ها نباید در ازدواج جوانان سختگیری نمایند؛ در کجای دین آمده است که جهزیه و مهریه را سنگین قرار دهیم؟!
 
حجت‌الاسلام علیان با بیان اینکه امروز یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه ما، بالا رفتن سن ازدواج جوانان است، گفت: ریشه این معضل در سخت‌گیری‌های بی‌مورد خانواده‌ها برای جوانان است.
 
کارشناس مسائل مذهبی و اجتماعی ادامه داد: ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) الگویی برای همه آحاد جامعه است؛ پیروی از ائمه معصوم(ع) فقط به زبان نیست، بلکه منویات و دستورات آن بزرگواران در رفتار فردی و اجتماعی انسان نیز باید نمود داشته باشد.
 
وی با اشاره به اینکه مهریه‌ها و جهیزیه‌های سنگین، ازدواج آسان را برای جوانان را سخت کرده است، بیان داشت: وجود ایمان و تدین، اولین مواردی است که در ازدواج امام علی(ع) و زهرای مرضیه(س) وجود دارد، ولی امروزه این امر میان جوانان جامعه اسلامی ایران که بر پیروی از سیره حضرات معصومین(ع) تأکید داریم، متأسفانه کمرنگ شده و دلیل این امر نیز، غرب‌گرایی و گرایش به‌سوی سبک زندگی غلط است.
 
حجت‌الاسلام علیان در ادامه گفت: تقلیدهای بی حساب و کتاب و کورکوانه از فرهنگ غرب تبعات زیادی را به دنبال دارد که از جمله آنها می‌توان به مشکلات موجود در عرصه ازدواج اشاره کرد.
 
وی افزود: بالارفتن سن ازدواج تبعات بسیاربدی برای جامعه دارد که مهم‌ترین آن تهدید نسل است که این خود باعث رشد کمتر جمعیت در آینده می‌شود.
 
وی ابراز داشت: بالارفتن سن ازدواج باعث کمترشدن انگیزه فرد برای زندگی کردن است و به تبع آن انگیزه فرزنددارشدن نیز کاهش می‌یابد و از طرفی دیگر اگر فرزنددار هم شوند چونکه شور و نشاط در خانواده وجود ندارد، فرزندان نیز پژمرده و غمگین هستند.
 
کارشناس مسائل مذهبی و اجتماعی با بیان اینکه هم اکنون 34درصد از خانواده‌های ما یا فرزندی نداشته و یا تک فرزند هستند، تأکید کرد: از طرف دیگر با افزایش آمار طلاق فرزندان طلاق و تربیت آنها از جمله مشکلات دیگری است که باید برای آنها راه چاره‌ای اندیشیده شود.
 
وی با بیان اینکه پخش فیلم‌های مختلف در برنامه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی موجب الگوبرداری جوانان از فرهنگ غرب و تأثیر مخرب آن بر فرهنگ اسلامی-ایرانی می‌شود، خاطرنشان ساخت: غرب‌گرایی و فرهنگ منحط غربی عامل بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است که مهم‌ترین نمود آن، تجمل‌گرایی در زندگی و بخصوص در امر ازدواج است.
 
حجت‌الاسلام علیان در پایان با بیان اینکه باورهای دینی نقشی اساسی در تشکیل زندگی دارند، تصریح کرد: تجمل‌گرایی که هیچ ریشه‌ای در دین مبین اسلام نداشته و مختص به فرهنگ غرب است، امروزه بلای جان جامعه ما شده و یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش سن ازدواج جوانان است، لذا خانواده‌ها بایستی با تکیه بر سیره ائمه معصوم(ع)، زمینه‌های ازدواج آسان را برای جوانان فراهم نمایند و نگذارند که تأخیر در ازدواج جوانان، آنان را در دام آسیب‌های اجتماعی و فساد گرفتار نماید.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار