
آراس: سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری خوزستان به پيشنهاد شرکت توسعه نيشكر و صنایع جانبی ، قرار است برای تبديل نيشكر به نماد استان جشنواره شكرستان بر پا كند؛ این خبری بود که با موجی از واکنش های منفی دوستداران محیط زیست و فعالان میراث فرهنگی روبرو شد.
یکی از فعالان محیط زیست گفت: اين یعنی دهن کجی آشكار به منتقدان تخريب محيط زيست بعد از آن همه فاجعه محیط زیستی، دود، آلاینده ها، خاکستر نیشکر، بوی الکل، بیماری های ناشناخته و رشد عجیب برخی از آنها در اهواز و دیگر شهرستان ها است و اگر این کار را بکنند از هر ظرفیتی، عاملان را به رویارویی مستقیم، هشدار می دهیم.
علیرضا عامری گفت: استاندار محترم در این زمینه باید به دغدغه های مردمی پاسخ دهنداین اقدام میراث فرهنگی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست ما خواهان توضیح چرایی این اقدام و دلایل توجیهی آن هستیم. متأسفانه دولت برخلاف دغدغه ها و نگرانی های مردم در رابطه با وضع فاجعه بار محیط زیست خوزستان قدم بر می دارد!
وی افزود: بر اساس كدام معيارها نيشكر بر نخلستان رجحان و برترى دارد؟ زيست محيطى؟اقتصادی؟اجتماعی؟فرهنگی؟در همه این زمینه ها آمادگی خود را برای رد مقبولیت تصمیم میراث فرهنگی استان در انتخاب نیشکر بعنوان نماد و میراث فرهنگی در استان خوزستان اعلام می داریم.
نخل ،نماد طبيعت و بركت در خوزستان است
دیگر فعال زیست محیطی نیز با بیان شگفتنی خود از رجحان نیشکر بر نخل که نماد مقاومت مردم خوزستان است، نسبت به قصد برگزاری جشنواره شكرستان از سوی میراث فرهنگی ،واكنش نشان داد و نخلستان را نماد طبيعت و بركت استان خوزستان اعلام كرد.
مسعود کنعانی گفت: نيشكر ،بخاطر عوارض جبران ناپذير طبيعى ،زيست محيطى و اجتماعى براى مردم خوزستان گزينه مناسبى براى نماد شدن نمى باشد.
وى افزود: تلخى طرح نيشكر با برگزارى اين جشنواره ها و نمادسازى ها به كام مردم خوزستان شيرين نخواهد شد و اى كاش مسئولان استان به فکرنهضت احياء نخلستان ها بر اساس سنت نبوى و سيره علوى و ائمه اطهار سلام الله عليهم اجمعين باشند.
گفتنی است؛ از استاندار خوزستان که اشراف کاملی نسبت به مسائل کلی استان دارد انتظار می رود به این موضوع با جلوگیری از برگزاری جشنواره های این چنینی که علاوه بر صرف وقت و هزینه مالی نتیجه ای برای استان نخواهند داشت و باعث بدبینی مردم نسبت به خیر خواهی دولت بمی شود، ورود کنند تا دیگر شاهد عملکرد سلیقه از اداره مهمی چون میراث فرهنگی نباشیم.