سه‌شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۴ | Tuesday , 01 July 2025
کد خبر: ۱۴۰۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۰۲ دی ۱۳۹۵

دلایل لزوم نامزدشدن دکتر روحانی

هرچه به انتخابات 96 نزدیک‌تر می‌شویم، تلاش دلواپسان و محافظه‌کاران برای القای ناتوانی روحانی در عمل به وعده‌هایش بیشتر و بیشتر می‌شود.این‌ روزها، اقلیت خاص و رسانه‌های دلواپس برای نا‌امید کردن مردم از دولت روحانی، به تخریب برجام و دستاوردهای آن پرداخته‌اند.
 آفتاب یزد نوشت: در انتخابات 92، حسن روحانی با شعار اعتدال ‌و عقلانیت موفق به فتح پاستور شد و دوران جدیدی در زمینه مدیریت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران بوجود آورد. اصولگرایان و محافظه‌کاران که در رقابتی نفس‌گیر با تمام قوا میدان را به روحانی و اصلاح‌طلبان واگذار کرده بودند به تخریب دولت پرداختند، چراکه گفتمان بر آمده از اعتدال مانع تداوم انحصار‌طلبی برخی و اصولگرایان خاص در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شده بود. با به خطر افتادن منافع دلواپسان و اصولگرایان خاص، پروژه تخریب دولت تدبیر ‌و ‌امید و زمزمه‌های یک دوره‌ای بودن دولت حسن روحانی توسط آنان کلید خورد. دولت تدبیر ‌و ‌امید با همه سنگ‌اندازی‌ها و کارشکنی‌های مخالفان توانست در زمینه پرونده هسته‌ای، مهار تورم، رشد اقتصادی و کاهش تنش‌های سیاسی کارنامه نسبتاً قابل قبولی از خود ارائه دهد.

هرچه به انتخابات 96 نزدیک‌تر می‌شویم، تلاش دلواپسان و محافظه‌کاران برای القای ناتوانی روحانی در عمل به وعده‌هایش بیشتر و بیشتر می‌شود.این‌ روزها، اقلیت خاص و رسانه‌های دلواپس برای نا‌امید کردن مردم از دولت روحانی، به تخریب برجام و دستاوردهای آن پرداخته‌اند.

حسن روحانی دولت یازدهم را در شرایطی تحویل گرفت که رشد اقتصادی کشور منفی بود و صادرات نفت به موجب تحریم‌های بین‌المللی بسیار کاهش یافته بود. تورم شتاب فزآینده‌ای به خود گرفته بود و روابط با کشورهای اروپایی و خصوصاٌ کشورهای عربی خاورمیانه به خاطر سیاست‌های ناصحیح دولت دهم متشنج شده بود.

به باور کارشناسان و صاحب‌نظران، موفق‌ترین جنبه عملکرد دولت یازدهم در حوزه سیاست‌خارجی و روابط بین‌الملل می‌باشد. یکی از دستاوردهای مهم روحانی در حوزه سیاست‌خارجی، توافق هسته‌ای با ۶ قدرت جهانی بود. توافقی که با مذاکرات فشرده، طولانی و پس از حدود یک دهه میسر شد. به واسطه توافق اتمی بسیاری از تحریم‌های کشورهای غربی و آمریکا لغو گردید و لغو تحریم‌های هسته‌ای زمینه بازگشت ایران به جامعه بین‌الملل را فراهم کرد.

بررسی کارنامه اقتصادی دولت روحانی نشان می‌دهد، دولت یازدهم در شاخص‌هایی چون کنترل نقدینگی، بهبود وضعیت تولید و افزایش رشد اقتصادی موفق عمل کرده و سیاست‌های دولت برای خروج از رکود و کاهش تورم موفقیت‌آمیز بوده است. در حالیکه در سال‌های اخیر بهای نفت به پایین‌ترین سطح خود رسیده بود و همه کشورهای نفت‌خیز و تولیدکنندگان نفت دچار مشکل شده بودند، دولت روحانی از توافق اتمی برای تثبیت جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی استفاده کرد و صادرات نفت پس از وقفه‌ای طولانی افزایش قابل توجهی پیدا کرد.تیم اقتصادی دولت یازدهم توانست با مهار تورم فلج کننده 40 درصدی، رشد منفی اقتصادی را متوقف کرده و علی‌رغم افت شدیدقیمت نفت، رشد منفی را مثبت کند.

انتخابات ریاست‌جمهوری نزدیک است و به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران و تحلیلگران، روحانی اعتدال‌گرا شانس اول برنده شدن در دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری است. برخی دلواپسان و گروههای خاص با سیاه‌نمایی‌های مطلق و همیشگی برای تخریب دولت و دستاوردهایش تلاش
می‌کنند تا شاید بتوانند زمینه را برای منصرف کردن روحانی از کاندیداتوری آماده کنند. آنها تنها راه موفقیت خود را تهاجم‌ همه جانبه علیه روحانی و تخریب ناجوانمردانه دولت اعتدال می‌دانند.

بی‌شک در دولت تدبیر ‌و ‌امید هم نقاط ضعفی بوده است، اما دلواپسان باید بدانند که بازگشت به دوران قبل از روحانی غیر‌ممکن است و دلسرد و ناامیدکردن مردم باعث ریخته‌شدن آرای روحانی به سبد اصولگرایان و محافظه‌کاران نخواهد شد. با تمام سیاه‌نمایی‌ها و تخریب‌ها، مردم به حل مشکلات امیدوارند چراکه رویکرد کلی دولت اعتدال، رویکرد منطقی، کارشناسانه و عمل‌گرایانه است. با تمام اینها باید پذیرفت که برای تداوم موفقیت اعتدال‌ و عقلانیت و ادامه آن در چهار سال دوم، روحانی باید کاندیدا شود.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار