پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۲:۰۵ | Thursday , 24 July 2025
کد خبر: ۱۳۹۵۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۳۰ آذر ۱۳۹۵

معاون استاندار خوزستان : تقابل و رویارویی جنسیتی مسیر خوبی برای استیفای حقوق زنان نیست /قول مساعد دکتر حسین زاده برای انتصاب فرماندار زن در استان

سرپرست مدیرکل امور بانوان استانداری: عدم راهیابی حتی یک بانو از استان به مجلس شورای اسلامی یک ضعف محسوب می شود
آراس _شکوفه پایدار

نشست  بانوان شورای شهر سراسر استان صبح امروز در سالن جلسات شهید رجایی استانداری خوزستان  برگزار شد.

سیده فرانک موسوی مدیر کل امور بانوان استانداری در این جلسه که تحت عنوان گزارش عملکرد شورای شهر سراسر استان در حوزه بانوان برگزار شده بود بیان کرد:  نقش زنان در توسعه به ویژه توسعه سیاسی بسیار اهمیت دارد، چراکه بانوان جایگاه تاثیرگزاری در توسعه دارند.

معاون استاندار خوزستان : تقابل و رویارویی جنسیتی مسیر خوبی برای استیفای حقوق زنان نیست  /قول مساعد دکتر حسین زاده برای انتصاب فرماندار زن در استان

وی در ادامه گفت:  یکی از منابع مهم ثروت ،  نیروی انسانی است که بانوان ما در این زمینه توانمندی های بسیاری دارند ما خواهان آن هستیم که زنان در امور اقتصادی و اجتماعی رشد کنند.

موسوی اظهار کرد: موضوعی که ابتدا باید بدان بپردازیم حضور سیاسی بانوان است. شاخص توسعه زنان در امور سیاسی بسیار پایین است. ما انتخابات شورا و ریاست جمهوری را در پیش رو داریم و این مستلزم آن است که ما باید در این زمینه کار کنیم. حضور سیاسی و اجتماعی بانوان حقی است که  جامعه مدنی به  آن ها داده است. مشارکت سیاسی بانوان حق است چرا که جامعه نیاز دارد از شایستگی آن ها استفاده کند. 

موسوی با اشاره به  وجود بیش از 6000 بانو در ترکیب شوراها بیان کرد: این موضوع نشان می دهد اعتماد محلی نسبت به بانوان جلب شده است و این نقطه قوت است. وی افزود: در خوزستان تا کنون نماینده بانو  در مجلس شورای اسلامی نداشته ایم و این مسئله نشان می دهد که ما در مشارکت سیاسی ضعیف عمل کرده ایم و از این جهت سهمی در قوه مقننه نداشته ایم. باید به دنبال راهکارهایی برای مشارکت سیاسی زنان باشیم. 

مدیر کل امور بانوان استانداری با اشاره به لوازم حضوری  برای حضور و مشارکت زنان تصریح کرد: اگر برنامه های چند ساله توسعه را بررسی کنیم آن نگاه و نگرش جنسیتی به مرور کم شده است و رشد کرده ایم. امیدواریم برنامه ششم توسعه تصویب شود در این صورت ما می توانیم از حقوق خودمان با رعایت انصاف  برخوردار شویم.

موسوی الزام دیگر برای حضور و مشارکت زنان را افزایش نیروی متخصص و کارشناس برای کسب مهارت های لازم بر شمرد و گفت: ما به دنبال آن هستیم که موانع فرهنگی را برداریم.  اگر عملکرد بانوان شورای شهر مثبت باشد قطعا جامعه به شما اعتماد خواهد کرد. 

موسوی با اشاره به دستور کار جلسه که گزارش عملکرد زنان در شورای شهر خودشان و همچنین استفاده از ظرفیت شهرداری ها به نفع زنان بوده است؛ بیان کرد: دکتر شریعتی استاندار خوزستان مکاتبه ای با شهرداری ها در زمینه ساخت پارک  بانوان داشته اند و در این زمینه دستورات لازم را داده اند همچنین ایشان به تشکیل کانون های فرهنگی و اجتماعی که یکی از مکان هایی است که بانوان در آنجا حضور پیدا می کنند و آموزش ها و مهارت هایی از طریق فنی و حرفه ای به بانوان داد ه می شود تاکیید کرده اند.

وی ادامه داد: بازارچه های خود اشتغالی برای بانوان سرپرست خانواده ایجاد شده است، ما انتظار داریم بانوان شورای شهر پیگیر این موضوع باشند و به مشکلات آن بازارچه رسیدگی کنند. 

مدیر کل امور بانوان استانداری به ساختار متفاوت پارک بانوان اشاره کرد و گفت:  اول آن که این مکان باید محصور باشد تا بانوان بتوانند بدون پوشش حضور داشته باشند، پارک بانوان نباید سرپوشیده باشد. ولی متاسفانه در اهواز اینچنین نبوده است. ما از شما انتظار داریم این مسائل را در شهرهای خود پیگیری کنید. 

موسوی تاکیید کرد: گروها و احزاب سیاسی باید کاندیدای بانو معرفی کنند و از آن ها پشتیبانی کنند.

فاطمه عطشانی عضو شورای شهر خرمشهر در این نشست از ایجاد تفاهم نامه ای با علوم پزشکی در بحث سرطان های شایع و همچنین آموزش های غربالگری به زنان  اشاره کرد. برای اولین بار همایشی در خصوص سرطان سینه برگزار خواهد شد و پزشکانی به صورت خیریه در این همایش شرکت خواهند کرد.

وی  در خصوص پارک بانوان خرمشهر گفت: مکان این پارک مشخص شده است و زیر سازی آن هم به پایان رسیده است و ما توانستیم آن را مصوب کنیم. 

عطشانی با اشاره به انحلال شورای شهر خرمشهر از سوی فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: خوشبختانه به این موضوع رسیدگی شد. متاسفانه فرمانداری خرمشهر مشاور امور بانوان ندارد.

فخریه فریح زاده عضو شورای شهر شهرستان کوت عبدالله از کمبود بودجه شهرداری این شهرستان سخن گفت و بیان کرد: ما در این شهرستان یک باشگاه ورزشی داریم که چندین ساله متروکه است و مشکلات مختلفی دارد. فرماندار شهرستان کوت عبدالله قول بودجه ای برای ساخت باشگاه بانوان داده است.

آذر زمانپور عضو شورای شهر اهواز در این جلسه  بیان کرد: معتقد هستم که بانوان توانسته اند خودشان را اثبات کنند. بانوان باید در کنار یکدیگر و حامی همدیگر باشند.
 
وی افزود: من سال اول عضو کمیسیون ورزش و جوانان بوده ام. تعدادی از بانوان بنده درخواست دادند که نیاز به پارک بانوان دارند  و ما خوشبختانه توانستیم آن را مصوب کنیم.  پارک ناحیه 3 پیشنهاد بنده بوده است. ولی متاسفانه فقط در حد یک افتتاحیه بوده و تجهیز نشده است. قرار است  حدود 500 میلیون اعتبار برای تجهیز این پارک اختصاص داده شود. 

زیبا صالح پور منشی اول شورای شهر اهواز گفت: شورای شهر نهاد مردمی است نمی شود نگاه جنسیتی به آن شود. بخش زیادی از  وظایف شهرداری خدماتی است. زنان نیازهای ویژه ای دارند که شهرداری ها می توانند آن را در بودجه هایشان لحاظ کنند.

سیما کمائی رییس شورای شهر رامهرمز گفت: پارک حجاب در این شهرستان در حال اجرا است. همچنین زمینی را برای ساخت یک کلینیک تخصصی کلنگ زنی کرده ام.

مریم ابریشم کار عضو شورای شهر اهواز در این جلسه بیان کرد: با توجه به اینکه 4 بانو در شورای شهر اهواز حضور دارند  باید کارهای مثبتی انجام می شد.  ولی به لحاظ بودجه ای ما نتوانستیم عملکرد مثبتی در جهت امور بانوان داشته باشیم. اگر می خواهیم عملکرد مناسبی در آیده داشته باشیم و کاری را پیش بریم باید تلاش کنیم بودجه ای برای بانوان در نظر بگیریم. تا بشود در آینده از آن استفاده کرد. 

در ادامه این جلسه دکتر علی حسین حسین زاده معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان گفت: در در جلسه ای که با فرمانداران خواهم داشت یکی از محورهایمان در آن جلسات بانوان خواهند بود. از فرمانداران هم در این خصوص بیلان کاری خواهیم گرفت. حسین زاده در ادامه گفت: می توان از شهرداری ها درخواست کرد که به عنوان مثال 5 درصد از بودجه خود را به امور زنان اختصاص دهند. 

حسین زاده با اشاره به این موضوع که اجرائیات ما مطالعه محور نیست بیان کرد: باید با مطالعه به این نتیجه برسیم که چه کارهایی می توان انجام داد.

وی افزود: نباید نگاهمان در بعضی از مسائل زنان به سمت تضاد و تقابل برود چرا که این به حل موضوعات کمک نمی کند. نباید رودر روی هم قرار گرفت. بنده معتقد هستم که جایگاه زن بسیار بالاست باید با تلاش برخی از تفاوت ها را کم کنیم و این قطعا امکان پذیر است.

وی افزود: زمانی که بحث زنان مطرح می‌شود، هم در آموزه‌های دینی، نظام جمهوری اسلامی و مسئولان نظام، نگاه‌‌ها به حفظ حرمت و احترام زن است؛ در حال حاضر حدود 60 درصد از دانشجویان دانشگاه‌های ما را زنان تشکیل می‌دهند و این مطلب دستاورد کمی نیست. این دستاوردها نظام جمهوری اسلامی را در حوزه زنان، در منطقه بی‌نظیر کرده است.
 
حسین زاده در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم برای اولین بار یک فرماندار زن برای استان انتخاب کنیم.  

نظرات بینندگان
آخرین اخبار