آراس؛ طیبه قاسمی
سد کارون 4 چهارمحال بختیاری که بالا دست کارون3 است و ظرفیت پرورش ماهی در قفس آن 40هزار تن برآورد شده است 10 درصد موافقت برای تولید آن صادر شده است، در حالیکه آب آن سدهم به کارون 3 می آید، اما به کارون۳ که پایین دست همان سد است مجوز نمی دهند و این یعنی سازمان آب وبرق ما را از این فرصت اشتغال محروم کرده است.
نبی اله خون میرزایی مدیرکل شیلات استان خوزستان در مصاحبه اختصاصی با پایگاه خبری آراس گفت: یکی از اولویت های استان در سال 95 در اقتصاد مقاومتی پرورش ماهی در قفس می باشد که دو بخش دارد، پرورش ماهی در قفس، در دریا و پرورش ماهی در قفس دریاچه های پشت سد، عمده نگرانی سازمان آب و برق در مورد پرورش ماهی پشت سد می باشد و با آن مخالفت می کند، ولی یک پروژه پایلوت پرورش ماهی در قفس همراه با مطالعات تاثیرات آن در سال 1395 برای سد مارون و بهبهان مصوب شده که مصوبه ستاد توسعه شیلات را نیزدارد.
خون میرزایی تاکید کرد: امید داریم این پروژه اجرا شود چون هم به لحاظ اهمیت اجرا و کار مطالعاتی که در کنارآن انجام می شود حائزاهمیت است، ضمن اینکه این تحقیقات اطلاعات مورد نیاز را سازمان آب و برق داده که پرورش ماهی در قفس در دریاچه پشت سدها، آلاینده نیست و باید به آن مجوز بدهند.
وی افزود: بعضی از سدها مثل کارون 3 جمعا 3میلیارد مخزن دارد و از آن هیچگونه آب برای شرب هم برداشت نمی شود و احتیاط ها لازم را انجام می دهد، در سدهایی که آب شرب از آنها برداشت نمی شود سازمان آب و برق می تواند مجوز لازم برای فعالیت بیشتر را صادر کند اما سازمان آب و برق در این زمینه سختگیرانه برخورد کرده است.
خون میرزایی در مورد کارون 3 هم اظهار کرد: سازمان آب وبرق به آن مجوز نداده است و امیدواریم این پروژه پرورش ماهی در قفس را اجرایی و عملیاتی کنیم، سد کارون 4 چهارمحال بختیاری که بالا دست کارون3 است و ظرفیت پرورش ماهی در قفس آن 40هزار تن برآورد شده است 10 درصد موافقت برای تولید آن صادر شده است، در حالیکه آب آن سدهم به کارون 3 می آید، اما کارون۳ که پایین دست همان سد است مجوز نمی دهند و این یعنی سازمان آب وبرق ما را از این فرصت اشتغال محروم کرده است.