به گزارش آراس
دکترغلامرضا شریعتی استاندار خوزستان پیش از ظهر امروز در همایشی با عنوان پیشگیری و بررسی آسیب های اجتماعی (روی پوست شهر) ، با بیان اینکه غفلت از مسائل و آسیب های اجتماعی باعث گسترش آسیب های اجتماعی شده است؛ اظهارداشت: هرچقدر هم برای مجازات مجرمین تلاش کنیم مشکلات حل نمی شوند و لازم است دستگاه ها، سران دولت و مردم همانگونه که مقام معظم رهبری (رض) فرمودند برای بیان دغدغه ها وظیفه ها در بین حوزه ها تقسیم و دست به دست هم چاره ای اساسی برای رفع آن مشکلات بیاندیشیم. همچنین لازمه ی برخورد با آسیب ها ی اجتماعی برخوردی کارشناسانه و علمی با برنامه ریزی است؛ یک راهکار علمی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و باید از برخوردهای عاطفی و مجرمانه خود داری شود.

شریعتی بر ورود و کمک مردم جهت رفع آسیب های اجتماعی تاکید کرد و افزود: اگر حل این مشکلات فقط بر عهده ی دستگاه های دولتی باشد به نتیجه ای نمی رسد. اگر قرار بر اصلاح آن است باید با آن مواجه شد واز نظریات و مطالعه ها برای مقابله با آن ها استفاده کرد متاسفانه سالها است موضوع مبارزه با اعتیاد مطرح می شود اما روز به روز با وجود هزینه های فراوانی که برای مبارزه با آن می شود اما رو به افزایش است.
استاندار خوزستان اذعان داشت: یکپارچگی شهری موثر ترین عنوان برای مبارزه با آسیب های اجتماعی است اما متاسفانه در شهر اهواز یک پارچگی وجود ندارد. امید می رود این همایش ها مداوم برگزار شود. خیرین و نخبگان باید در رفع آسیب ها تلاش کنند وفقط در حوزه ی ساخت مدرسه فعال نباشند.
سید خلف موسوی شهردار کلانشهر اهواز نیز در ادامه این سمینار یکی از مهم ترین و اصلی ترین معضلات جامعه ی امروز را وجود آسیب های اجتماعی دانست و گفت: وضعیت امروز شهرها نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده و شهرنشینی، توسعه ی صنعتی، افزایش یافته است به همین دلیل معضل آسیب های اجتماعی، اعتیاد، فقر، طلاق، حاشیه نشینی روز به روز رو به گسترش است.
شهردار کلانشهر اهواز بیکاری را عامل اصلی به وجود آوردن معضلات فوق دانست و تصریح کرد: هیچ شهری به اندازه ی شهرستان اهواز دست فروش وبیکار ندارد ؛ مردم استان از روی بیکاری به دست فروشی روی آورده اند. با این بیان همه ی مردم، سازمان ها و مسوولان از شهرداری انتظار دارند که با دست فروشان برخورد کند ما شاهد فقر مردم هستیم وبرای فرهنگ سازی در ترافیک برای آن ها جایی مخصوص در نظر گرفته ایم.
موسوی افزود: آسیب های اجتماعی یکی از دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری است و با این بیان شهرداری کلانشهر اهواز آمادگی کامل خود را جهت کمک و همکاری در این حوزه اعلام می کند.
وی ادامه داد: خوزستان دومین استان بعد از مشهد 400 هزار حاشیه نشین دارد و همین امر باعث کج روی جوانان شده است. زیر پوست شهر مشکلات زیادی نهفته است که لازم است به آن ها رسیدگی شود و سپس به مشکلات روی پوست شهر پرداخت. منکر تلاش ها و فعالیت های مسوولان نیستم اما نسبت به کشور ها و استانهای دیگر در رفع آسیب ها عقب تر هستیم و نتیجه ای حاصل نشده است.
موسوی با ارائه ی پیشنهادی به استاندار خوزستان افزود: به سرمایه داران و افراد توانمند با ابلاغ بیانه ای جهت ساماندهی معضل مقابله با آسیب های اجتماعی می گوییم به پای کار بیایند و تلاش کنند تا معضلات مجود رفع شوند. لذا شهرداری به تنهایی قادر به رفع این معضلات نیست. وای بر ما اگر بتوانیم کاری انجام دهیم اما پشت گوش بیندازیم.
دکتر افشار نیا رییس کل دادگستری استان نیز در این همایش، گفت: مخفی و پنهان کردن آسیب های اجتماعی چاره ساز نیست بلکه باید شناسایی و به مرور اجرا شود. وجود آسیب های اجتماعی در کشور ناشی از گسترش انقلاب صنعتی است و نیروی انسانی فراموش و غافل مانده است.
وی به برخی از آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود: معضل طلاق در سطح استان از آمار قابل توجهی برخوردار است در 8 ماهه ی نخست امسال 2 هزارو 600 درخواست طلاق و 7 هزارو 700 پرونده تشکیل شد که تا پایان سال افزایش می یابد. طلاق های عرفی و عاطفی باعث رها شدن فرزندان و در نهایت کج روی آن ها و آسیب اجتماعی می شود.
دکتر افشارنیا اعتیاد را اصلی ترین عامل آسیب های اجتماعی دانست و اظهار داشت: اعتیاد تمایل مصرف مستمر برای رضایت و رهایی از ناراحتی فرد است و شخص معتقد است که با مصرف مواد مخدر به آرامش می رسد. متاسفانه شاهد اشتیاق جوانان و کاهش سن آن ها برای مصرف مواد مخدر هستیم و قاچاق آن در خوزستان به دلیل مرزی بودن اتفاق می افتد. همچنین در استان خوزستان هیچ مرکز رسمی و دولتی برای نگه داری از معتادان وجود ندارد بلکه همه ی کمپ ها خصوصی هستند و توسط خود معتادان اداره می شود. لازم به ذکر است مجازات قاچاق چیان و معتادان کار ساز نبوده و باید چاره هایی دقیق تر ی اندیشید.
وی ادامه داد: فقر یکی دیگر از آسیب های اجتماعی است که افراد با مشکلات مالی روبه رو وبیکار هستند. همچنین 12 هزار نفر زندانی در استان وجود دارد که 11 هزار و 600 نفر از آن ها بیکار هستند اما اگر اشتغالی برای این افراد وجود داشت دیگر هیچ زندانی در استان نبود. همچنین نرخ بیکاری در کشور بین 40 تا 70 درصد است و در 8 ماهه ی نخست امسال 37 فقره پرونده ی سرقت ارائه شد. خواهشمندم امیدتان برای رفع معضلات از دست ندهید و با عزم بیشتر جهت رفع آسیب ها حرکت کنیم.
خبرنگار: سارا محسنی