پنجشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴ | Thursday , 10 July 2025
کد خبر: ۱۳۲۲۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۴ - ۱۳ آذر ۱۳۹۵

معاون وزیر علوم دولت اصلاحات: دولت نهم و دهم حاصل اصالت یافتن سیاست نسبت به سایر مباحث مهم در دولت اصلاحات بود

وقتی اصلاحات روی کار آمد برخی می گفتند دیگر جامعه به قبل از آن بازنمی گردد اما دیدیم چه اتفاقی افتاد؟
 خبرنگار : شکوفه پایدار 

اشاره : دکتر غلامرضا ظريفيان، پيش از انقلاب اسلامي، دانشجوي دانشگاه تهران بود و به دليل فعاليت‌هاي سياسي اخراج شد. پس از انقلاب با آغاز جنگ تحميلي، مدتي همراه شهيد چمران به پاوه رفت و پس از انقلاب فرهنگي، به تحصيلش ادامه مي‌دهد. او چند سالي معاون مالي – ادراي دانشگاه اميركبير، از سال 76 مديركل دانشجويان داخل وزارت علوم، پس از حادثه‌ي كوي دانشگاه، نماينده‌ي رييس جمهور در كميته‌ي بررسي حادثه و سال 79 معاون پارلماني بود و از مهرماه 80 معاون دانشجويي وزير علوم شد که تا پایان دولت اصلاحات در این سمت باقی ماند.غلامرضا ظریفیان استاد تاریخ دانشگاه تهران و از اعضای جمعیت توحید و تعاون است.

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مهمان مجمع اصلاح طلبان خوزستان در اهواز بود. ظریفیان در نشستی که از سوی این مجمع اصلاح طلب در محل دفتر حزب اعتماد ملی در خوزستان برگزار شده بود حضور پیدا کرد و پیرامون موضوع اصلاحات بیم ها و امید به بیان نقطه نظرات خود پرداخت. 

این مدرس دانشگاه گفت: عمده جنبش ها و خیزش ها در ایران معاصر که توسط رهبران روشنفکر بوجود می آمد با هدف اصلاحات و تغییر وضعیت موجود به وقوع می پیوست. هیچکدام از جنبش ها در ایران برای تغییر بنیادین بوجود نیامده بود.  جنبش هایی قبل از انقلاب اسلامی جنبش های اصلاحی بودند. حنبش مشروطیت بدنبال تغییر اصلاحی بود. بخش عظیمی از جنبش های معاصر گرایش مترقیانه داشته است. جامعه ایرانی  همیشه نسبت به اصلاح طلبان اقبال خوبی نشان داده است. 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات از جامعه ایرانی به عنوان یک جامعه فرصت سوز یاد کرد و گفت: اصلاح طلیان علیرغم توانمندی هایشان کمتر از فرصت های بوجود آمده استفاده کرده اند. جامعه ما در فرصت سوزی یدطولایی دارد. اگر به  انقلاب فرانسه ، انقلاب روسیه ، انقلاب چین و امریکای لاتین نگاه کنید یک تغییر ماهوی را مشاهده می کنید. آیا چین قبل از انقلاب با بعد از انقلاب قابل مقایسه است؟ انقلاب های یک فرصت طلایی به شمار می رود. 

ظریفیان ادامه داد: الحق و الانصاف یکی از مردمی ترین انقلاب های در 200 ساله اخیر انقلاب اسلامی بوده است. از جهت مردمی بودن انقلاب اسلامی بی نظیر است. اما امروز با این انقلاب چه کرده ایم؟ امروز با این انقلاب که خون صدها هزار شهید برای دوام آن ریخته شده است چه کرده ایم؟ 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات تصریح کرد: متاسفانه نتوانستیم از فرصت ها ، استفاده های لازم را  ببریم. هیجانات کاذب و غرور به سراغ ما  آمد. اصلاحات در کشور ما از کانال سیاست می گذرد. در کشور ما همه راه ها به سیاست ختم می شود. اصلاحات در جامعه ما در طول تاریخ معطوف به سیاست بوده است و از فرهنگ عمومی و اخلاق در جامعه غافل شده ایم. در سال 76 کمتر کسی فکر می کرد که انتخابات طوری دیگری رقم بخورد. 

این مدرس دانشگاه افزود: در دوره دوم ریاست جمهوری آقای هاشمی ، ایشان اذعان کرد من فقط سیاسی باشم کافیست و وزیران دولت باید مدیر اجرایی باشند. اصلاحات دستاوردهای خوبی داشته است. اما به خوبی از این فرصت استفاده نشد. در دوره اصلاحات استراتژی مشخصی وجود نداشت. آیا می توان گفت در دوره اصلاحات احزاب شکوفا شدند؟  آیا تشکلات مردم نهاد رشد یافتند؟ 

ظریفیان بیان داشت: از توسعه سیاسی سخن گفتیم اما کدام حزب قوی در این دوره شکل گرفت؟ اگر امروز به انقلاب مشروطه بازگردیم هنوز با اهداف آن فاصله داریم. قانون و عدالت دو هدف جنبش مشروطیت بودند اما آیا می توان ادعا کرد که پس از گذشت 110 سال از جنبش مشروطیت این اهداف در جامعه محقق شده اند؟ 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات گفت: قانون گریزی و مشارکت ستیزی  یکی از ارکان زیست ما شده است. البته موانعی وجود داشت. اما ما نیز فاقد استراتژی لازم در دوره اصلاحات بودیم. مجلس ششم که ما معتقدیم یکی از مجالس خوب و قوی بعد از انقلاب بود اما آیا توانستیم در این مجلس منشا تحولات اصلاحی باشیم؟ اما دیدیم که  بعد از 8 سال دوره اصلاحات ، از آن احمدی نژاد پوپولیست بیرون آمد. 

ظریفیان ادامه داد: در دوره اصلاحات نتواستیم اصلاحات را در متن جامعه و دستگاه های اداری رسوخ بدهیم. مردم در جامعه و با مراجعه به دستگاه های اداری اصلاح دیوان سالاری  را لمس نکردند. چون منافع جمعی و مصالح عمومی را بر منافع فردی ترجیح  ندادیم. 

این فعال اصلاح طلب گفت: وقتی اصلاحات روی کار آمد برخی می گفتند دیگر جامعه به قبل از آن بازنمی گردد اما دیدیم چه اتفاقی افتاد؟ در دوره اصلاحات معیشیت مردم فراموش شد. در فرهنگ عمومی اصلاحات احساس نشد. 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات با اشاره به دولت 8 ساله احمدی نژاد گفت: تا سال های طولانی دولت های دیگر هم نمی توانند جوابگو بی تدبیری ها و اختلاس ها و بدهکاری های نجومی دولت های نهم و دهم باشند. تنها یک بخش 700میلیارد دلار است که در پی بی تدبیری هزینه شد.  348هزار میلیارد تومان بدهی میراث دولت احمدی نژاد برای دولت تدبیر و امید بود.

ظریفیان تصریح کرد: در گزارشی که به تازگی از سوی مرکز استراتژیک نهاد ریاست جمهوری منتشر شده است میزان اعتماد اجتماعی جامعه به همدیگر 10 درصد است. این آمار در کشورهای غیر مسلمان 70 درصد است. تصوری که مردم از همدیگر دارند این است که 75 درصد قصد کلاهبرداری دارند. تصوری مردم از همدیگر این است که ما به همدیگر دروغ بسیار می گوییم . این در حالی است که شاخص دینداری در جامعه اسلامی امانت و راستگویی است. 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات یادآورشد: اصلاح طلبان در قبال فرهنگ عمومی مردم چه ظرفیت هایی را شکوفا کردند؟ باید در عین اینکه از فضای باز سیاسی دفاع می کنیم نسبت به سایر مسائل مانند فرهنگ عمومی و اصلاح رفتارهای اجتماعی نیز برنامه و استراتژی نیز داشته باشیم. 

ظریفیان به آسیب شناسی دوران اصلاحات پرداخت و گفت: باید ضمن عبرت آموزی از روش های غلط گذشته نسبت به سایر مسائل مردم حساس باشیم و برنامه داشته باشیم. ما راهی جز جلب اعتماد مردم نداریم. باید همچنان برای تحقق شعارهای انقلاب اسلامی تلاش و جدیت داشته باشیم. باید برای نسل چهارم انقلاب که در معرض انقلاب سایبری قرار دارد برنامه داشته باشیم و نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشیم. اگر خواهان ایفای نقش در جامعه باشیم باید به مسائل آموزش ، اخلاق ، اقتصاد و معیشیت در کنار توسعه سیاسی جامعه نیز توجه کنیم. 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات بیان داشت: باید روی مسائلی مانند خردجمعی و مشارکت پذیری تمرکز کنیم. خرد جمعی باعث پیروزی رییس جمهور محترم شد. وگرنه احزاب که در جامعه ما به بلوغ نرسیده اند. باید به سمت پیوندهای اجتماعی رفت. این ملت هنوز هم به اصلاح طلبان امیدوار هستند.باید با غنیمت شمردن فرصت ها ، بنیادهای نظام نظیر توزیع عادلانه ثروت را تقویت کنیم. 

ظریفیان ادامه داد:همه اقوام ایرانی در مقاطع مختلف نقش بی بدیلی در حفظ تمامیت ارضی داشتند. در دفاع مقدس شاهد نقش آفرینی اقوام  در دفاع از این سرزمین به خصوص اقوام بختیاری و عرب بودیم. همه اقوام هستند که سپهر ایرانی را بوجود آوردند. اگر نگاه فرهنگی به اقوام  داشته باشیم شاهد عدالت در توزیع فرصت ها در همه اقوام خواهم بود. حس محرومیت از خود محرومیت بدتر است و باید از راه فرهنگی و اجتماعی این حس را از بین ببریم. 

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات تصریح کرد: باید به سمت برنامه ریزی برای اقوام و پاسخگو بودن نسبت به مطالبات آنان برویم.نباید همه مسائل را از منظر سیاست نگریست. بدون توسعه علمی نمی توان به توسعه پایدار دست یافت. باید نگاه صرف سیاسی به جامعه را  به سمت علم، فرهنگ و اقتصاد تغییر داد. باید دانش محوری را در اولویت قرار داد. 

در این نشست برخی از حاضرین جلسه نظرات خود را نسبت به اظهارات دکتر ظریفیان بیان کردند. 

تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان

تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان

تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان

تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان


تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان


تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان

تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان

تصاویر/ مجمع اصلاح طلبان خوزستان با حضور دکتر ظریفیان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Finland
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۵
0
0
ببین این دولت هم دست کمی از آن دولت ندارد
هر که امد بار خود را بست و رفت
فقط مردم شریف و پاک هستند که متضرر میشن
دم انتخابات شده یادتون به خوزستان و مردم نجیب خوزستان افتاد
راست میگید اول جلو انتقال اب رو بگیرید
جوانان خوزستان را مشغول بکار کنید
اعتبارات هزینه مبارزه با ریزگردها را بدهید
سهم 3درصد نفت خوزستان را بدهید بعد وارد تبلیغات شوید
خوزستان حق خودش را میخواهد کار به اصولگرا و اصلاح ندارد کار به تغییرات اساسی در استان دارد استانی اباد میخواهد
نظرات بینندگان
آخرین اخبار