يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳ | Sunday , 08 June 2025
کد خبر: ۱۲۹۷۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۰ - ۰۶ آذر ۱۳۹۵
طیبه اسماعیلی مطرح کرد:

ریشه خشونت علیه زنان را باید در فرهنگ یک جامعه جستجو کرد

طبق بررسی ها در دادگاه های مدنی بالای 95درصد از پرونده ها در حوزه اختلافات خانوادگی خشونت علیه زنان بوده است.
 
آراس_شکوفه پایدار

به مناسبت 25 نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، مجمع زنان اصلاح طلب و حزب ندای ایرانیان شعبه خوزستان مراسمی با سخنرانی خانم طیبه اسماعیلی برگزار کرد.


مهندس طیبه اسماعیلی، مدیر کل اسبق امور اجتماعی زنان در استانداری خوزستان با اشاره به تاریخچه خشونت علیه زنان بیان کرد: خشونت تاریخچه ای به اندازه عمر بشری دارد زمانی که زندگی شکل گرفته با مصادیق خشونت علیه زنان روبه رو هستیم.

اسماعیلی مصادیق خشونت را در جوامع مختلف متفاوت دانست و گفت: خشونت به صورت عام در همه جوامع پذیرفته شده است.سازمان های مردم نهاد در مسیر منع خشونت علیه زنان قدم های بزرگی برمی دارند تا بنوانند در جوامع تاثیرگذار باشند.

وی با اشاره به این موضوع که خشونت فقط علیه زنان نیست و علیه هم مردان هم خشونت وجود دارد ولی نسبت این خشونت بسیار اندک است تصریح کرد: طبق بررسی ها در دادگاه های مدنی بالای 95درصد از پرونده ها در حوزه اختلافات خانوادگی خشونت علیه زنان بوده است.

مشاور فن آوری اطلاعات و ارتباطات استانداری اظهار کرد: لفظ خشونت در هر شکلی محکوم است ولی بحث ما، بحث زنان است. خشونت را در جامعه ما زمانی می توانیم به صورت بومی تعریف کنیم که مثلا زنان به صورت فیزیکی مورد آزار مردان قرار گیرند، اما بحث خشونت در لایه های بومی می تواند در برخی جوامع حتی در دیدگاه برخی زنان به عنوان امری عادی تلقی شود.

اسماعیلی بیان کرد: در همه جای دنیا نقل می شود که  روسپی گری را به نوعی فرهنگ در جوامع نشان  دادند و زنان را وادار به روسپی گری  می کردند و این زن به عنوان یک فرهنگ عادی آن را پذیرفته است و آن را خشونت علیه زنان تلقی نمی کردند.

اسماعیلی افزود: مطالعاتی داشته ام که تروریست های جهانی به نام دین شدیدترین اعمال خشونت علیه زنان را در دنیا دارند.عده ای زنان را با توجیهات دینی و مذهبی به این نتیجه رساندند که اگر میخواهید جهاد کنید باید خود را در اختیار تروریست های داعشی قرار دهید.

وی ادامه داد: پس این خشونت می تواند اجباری نباشد، می تواند با اعتقادات زن بازی کند و این  را در جوهر زن قرار می دهند که وظیفه ی اوست و با این عمل نزد خدا محبوب می شوید.

اسماعیلی خشونت علیه زنان را ریشه در فرهنگ یک جامعه عنوان کرد و گفت: بسیاری از محققان در این زمینه اتفاق نظر دارند که ریشه خشونت را باید در فرهنگ یک جامعه جستجو کرد.

مدیر کل اسبق امور اجتماعی زنان در استانداری خوزستان اولین مربیان و آموزش دهندگان خشونت به مردان را مادران عنوان کرد و گفت: این مسئله ریشه در تربیت خانواده دارد که به گونه ای مردان تربیت شده اند که با تبعیض در کودکی همراه بوده است.

وی افزود: زنان خوزستان  اولین خط مقدمی هستند که می توانند بر علیه خشونت علیه زنان وارد میدان جنگ شوند. ما باید از روش های صحیح وارد شویم.

اسماعیلی تصریح کرد: فعالیت های زیادی متوجه دولتمردان، اساتید و زنان فرهیخته ما وجود دارد. سازمان های مردم نهاد در دنیا تلاش کرده اند و ما هم باید در کنار آن ها با مصادیق خودمان تلاش کنیم.

مبارزه با جهل و نادانی از مصادیق دیگر این مبارزه است

اسماعیلی مصادیق دیگر این مبارزه  را مبارزه با جهل و نادانی برشمرد و گفت: در هر جایگاهی که هستیم مبارزه با جهل و نادانی را باید مد نظر داشته باشیم. آگاهی بخشی یکی از رسالت های جوامع ما می باشد. اگر زنان ما آگاهی داشته باشند تسلیم خشونت نخواهند شد. زنان باید تحصیل کنند بلاخص در رشته های علوم انسانی و حقوق تا بتوانند مصادیق خشونت را تشخیص دهند و به صورت قانونی با آن  مبارزه کنند.

وی گفت: از نظر من برهنگی که غرب آن را تبلیغ می کند نوعی خشونت علیه زنان است زیرا مردان به دنبال آن هستند.

اسماعیلی بیان کرد: همیشه صورت خشونت شفاف نیست زنان باید فضا را روشن کنند و از مصادیق خشونت علیه زنان پرده برداری کنند. ازدواج زودرس علی رغم میل باطنی، منع زنان از کار کردن، وادار کردن حجاب بر زنان هم نوعی خشونت محسوب می شود.

اسماعیلی در پایان رسالت زنان و مردان را برای زندگی در یک جامعه خوب عنصری فعال بودن  در کنار زنان به صورت مکمل عنوان کرد و گفت: نتیجه این امر متحول کردن زنان و رشد فهم آنان می باشد که خود خواسته علیه خشونت عکس العمل  نشان دهند.

نظرات بینندگان
آخرین اخبار