
به گزارش آراس:
جداسازی شهرستان کارون، سنگی است که هزار عاقل نمی توانند از چاه خارج کنند.
4 سال از جداسازی کوتعبدالله از اهواز می گذرد اما کش و قوس ها بر سر تعیین محدوده اهواز و کارون میان مدیران این دوشهر پا بر جا بود تا اینکه این بار با اعلام تفکیک کوی مهدیس از
شهرستان کارون این جدل ها بیشتر شد و اقدامات پیگیرانه ای از سوی مدیران کارون صورت گرفت.
اکنون می توان گفت با تفکیک مهدیس و شرکت فولاد از شهرستان کارون، با توجه به عوارضی که از سوی این دو به شهرداری پرداخت می شد و کمک شایانی به تامین هزینه های عمرانی شهرستان پر از مشکلات کارون داشت اما با این تفکیک می توان فاتحه عمران شهری در شهرستان کارون را خواند، مگر اینکه پیگیری های مسئولین شهرستان کارون جواب دهد و ورق برگردد تا شاید راه نجاتی برای قسمتی از مشکلات این شهرستان محروم یافت شود.
فرماندار شهرستان کارون در این باره عنوان کرد: با توجه به بازدید استاندار شریعتی از وضعیت و کمبودها در منطقه مهدیس و عدم توانایی تامین مالی و خدمات دهی به این منطقه از سوی شهرداری کوت عبدالله این منطقه به اهواز واگذار شد که در پی خدمات دهی از سوی شهرداری اهواز طبیعتا عوارض نیز به شهرداری اهواز تعلق می گیرد.
غلام علیدادی در پاسخ به سوالی در باره چگونگی ادامه حیات شهرداری کوت عبدالله در نبود عوارض دریافتی از و شرکت فولاد، شهرداری این شهر را موظف به خلق درآمد دانست و اظهار کرد: مهدیس باید خلق درآمد کند تا بتواند تامین منابع مالی جهت عمران شهر را انجام دهد و هیچگونه وابستگی به یک منبع در آمدی نداشته باشد.
وی ادامه داد: شهرداری کارون اکنون برای تامین منابع مالی از عوارض آلایندگی ها و ارزش افزوده ها می تواند برای تامین منابع مالی عمران شهر استفاده کند. همانطور که دهیاری ها برنامه های خود را دارند تا تامین نابع کنند شهرداری نیز این وظیفه را دارد.
غلام علیدادی نبود اعتبارات را دلیلی برای تسلیم شدن ندانست و اعلام کرد: باقدرت هرچه بیشتر در بحث عمران فعالیت های خودرا پیش خواهیم برد و هیچگونه مرگی برای عمران شهر متصور نیستیم.
از حق خود که همانا توسعه کوت عبدالله است فروگذار نخواهیم کرد
رئیس شورای شهر کوت عبدالله از پیگیری های قانونی در خصوص تعیین مرز خبر داد و گفت: از طریق قانون پیگیر این مسئله هستیم تا به هیئت دولت بگوییم این تعیین محدوده مناسب نیست و باید تغییر پیدا کند. ما تابع قانون هستیم و خواهیم بود و از طرق های تشویش ذهنیت نیز اهدافمان را پیش نخواهیم برد، فقط قانونی پیگیر خواهیم شد و قطعا به جواب مناسبی خواهیم رسید.
دکتر جواد باوی از نامه نگاری هایی جهت تغییر محدوده شهرستان خبر داد و عنوان کرد: بر اساس نامه ای که در تاریخ8 1 مهر ماه امسال جهت تغییر در خصوص تعین محدوده شهرستان کارون و اهواز به مدیر کل تقسیمات کشوری ارائه دادم، به این نکته نیز اشاره کردم که شهرستان کارون طبق تعریفی که در اختیار است، از تجمع چند روستا تشکیل نشده زیرا کوتعبدالله قسمتی از کلانشهر اهواز را تشکیل می داد و تعریف روستا با وضعیت کنون شهرستان کارون بسیار متفاوت است. لازم است که تعریف درستی برای کارون ارائه دهند زیرا جمعیت این شهرستان از یک روستا بیشتر است.
وی افزود: من به عنوان رئیس شورای شهر کوت عبدالله خواستار مطالبه گری در رابطه با تعیین محدوده کارون توسط هیئت دولت هستم. آن ها می گویند مهدیس بخشی از اهواز است اما ما همچنان اصرار به تغییر تصمیم گیری داریم و تمام مطالبات ما قانونی پیگیری خواهد شد.
دکتر باوی تصریح کرد: در پاسخ به گفته های فرماندار کارون باید بگویم که هرکسی نظر خود را در حوزه فعالیت خود ارائه می دهد اما من با این بخش از گفته های فرماندار که می گوید شهرداری باید تعریف درآمد برای تامین اعتبارات شهرداشته باشد موافقم اما آیا کارون زیرساخت های مناسبی جهت تامین اعتبار درد؟ آیا با وجود مشکلات فراوان، فرصتی برای تفکر به آینده شهر و ایجاد درآمد باقی می ماند؟ آیا اداراتی که در شهرستان کارون فعال هستند نیروی کاری به میزان لازم را در اختیار دارند؟ ما تاکنون در گیر مسائل پیش پا افتاده ای از قبیل کمبود معلم در مدارس شهر و تسهیل در روند اجرایی پروژه هایی مانند فاضلابی هستیم.
رئیس شورای شهر کوت عبدالله ادارات شهرستان کارون را کم کار نمی داند بلکه بر این باور است که این ادرات با کمبود امکانات مواجه هستند و ادامه داد: کمبود امکانات را نباید به پای کم کاری ادارات کارون نوشت به طوری که شهرداری ساختمانی برای خودش ندارد، در این شرایط به هم ریخته نیروی کار غیر بومی نیز از طرف استانداری معرفی می شود که به کار شهرستان کارون نمی آیند.
مدیریت غلط عامل اصلی مشکلات
رییس شورای شهر کوت عبدالله عامل افزایش مشکلات شهرستان کارون را مدیریت غلط در ابتدای فعالیت این شهر دانست و افزود: طی 4 سال گذشته شهرستان کارون که طی اقدامی عجولانه از شهر اهواز جداسازی شد مدیریت خوبی آن را در دست نگرفت.
شهرداری را رتبه 3 اعلام کردند و اکنون به رتبه 5 رسیده است. چند شرکت در شهرستان داریم که فقط در حال خوردن دود و مضرات آن ها هستیم و تاکنون هیچ همکاری با شهرستان کارون نکرده اند.
دکتر باوی از 2 موضوعی که کارون را برای ادامه فعالیت امیدوار کرده نام می برد و اظهار داشت: 2 موضوع امیدواری برای توسعه شهرستان کارون را افزایش می دهد، مطالبه گر بودن مردم؛ فعالیت پرشور آن ها در تحقق خواسته های خود از مسئولین و دومین مورد پتانسیل های فراوان موجود در شهرستان کارون که باید مدیریت شوند.
وی در پایان شهرستان کارون را محکوم به توسعه دانست و گفت: نمی توان گفت که فاتحه عمران شهر کوتعبدا.. به دلیل نبود اعتبارات خوانده می شود زیرا که این شهر محکوم به توسعه است. این محدوده باید تغییر کند، ما احتمالات درصدی نمی دهیم و به این موضوع واقفیم که محدوده نیاز به اصلاحات دارد و ما با قانون پیگیر خواهیم شد. من معتقدم که می شود، ناامید نیستم.
لازم به ذکر است، قطعا جداسازی شهرستان کارون از اهواز جهت محرومتر کردن این شهرستان نیست هرچند اهدافی همچون توسعه دادن اهواز با حذف کردن از حاشیه ها وجود داشت اما خود کرده را تدبیر نیست، شهرستان کارون همان سنگی است که هزار عاقل نمی توانند از چاه خارج کنند. اما آنچه به نظر می رسد این است که مسئولین شهرستان کارون کماکان با پیگیری های قانونی خود خواستار تغییر رای در خصوص تعیین محدوده دوشهر اهواز و کارون هستند زیرا با ادامه این روند شهرستان کارون برای رفع محرومیت های خود راه حلی نمی تواند پیدا کند. و این شهر روز به روز بر محرومیت اش می افزاید.
خبرنگار: مریم کروشاوی
انتشار دهنده: عفیفه صیوانی