
آراس؛ شاید همگان بر این باور باشند که آلودگی هوا تنها منجر به تعطیلی چند روزه مقاطع تحصیلی یا در پاره ای از وقت به تعطیلی ادارات بیانجامد، یا اینکه بیماری های تنفسی را سبب شود، اما حقیقت این است که، تاثیر گذاری این آلودگی ها می تواند دایره وسیعتری به خود ببخشد و حتی در حوزه های اقتصادی و کشاورزی که پایه و اساس توسعه و پیشرفت هر کشوری است سرک بکشد و شاخص عقب ماندگی هر سرزمینی شود.
استان خوزستان یکی از استان هایی است که به علت هم جواری و همسایه بودن با کشورهای صحرایی و قرار گرفتن در معرض آلودگی های جوی یکی از استان های بد آب و هواست؛تا به علت سهل انگاری های مسئولین گرد و خاک همیشه مهمان نا خوانده ای از سوی این سرزمین ها باشد و تا کنون که سال های زیادی از به وجود آمدن این معضل می گذرد مسئولین کشوری و بین المللی نتوانسته اند راه حل مناسبی برای رفع این پدیده پیدا کنند.
آلودگی هوا سرمایه گذار را فراری می دهد
مسائل اقتصادی و سرمایه گذاری استان به علت اینکه مانع رشد و توسعه این حوزه هاست یکی از قربانیان این پدیده است.عدنان موسی پور برترین صادر کننده خوزستانی در گفت و گویی با پایگاه خبری آراس، از زیان های آلودگی هوا به بخش اقتصادی و سرمایه گذاری گفت: از آنجایی که کشور ما مشکل کمبود سرمایه گذار خارجی دارد، برای جذب سرمایه های خارجی و سرگردان نیاز به مهیا کردن همه شرایط مثبت داریم.
مهندس موسی پور خاطر نشان کرد: آب و هوای گرم وخشک خوزستان هیچ گاه دافعه ای جهت سرمایه گذاری نبوده بلکه یک نوع جاذبه ای برای سرمایه گذاران به شمار می رود.اما هوای آلوده ی خوزستان مانع از سرمایه گذاری می شود.
وی پیشرفت استان را پیشرفت کشور دانست و عنوان کرد: زمانی که مسئولین کشوری تلاشی برای بهبودی وضعیت آب و هوایی استان که در ایجاد سرمایه گذاری تاثیر مثبتی دارد، انجام نمی دهند، پس نباید انتظار داشت یک سرمایه گذار خارجی در این استان سرمایه گذاری کند.
برترین صادر کننده خوزستانی تصریح کرد: این آب و هوا قطعا تاثیر مخربی بر شرایط اقتصادی استان خواهد گذاشت. تعطیلی های مکرری که در پی این آلودگی ها پیش می آید خود یک نکته منفی دراین موضوع است و نتیجه مطلوبی را نمایان نمی کند.
عدنان موسی پور ضرر های ریالی این معضل از لحاظ ریالی را اینگونه بیان کرد: از لحاظ ریالی نمی توان گفت که چه مقدار ضرر و زیان هایی به استان و کشور وارد می کند اما یقینا تاثیرات منفی بر شاخص رشد و توسعه خواهد گذاشت که جبران کردن آن ها کار ساده ای نخواهد بود.
بازار محصولات کشاورزی در خطر است
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان نیز در باره تاثیر این پدیده بر بخش کشاورزی به آراس می گوید: این آلودگی به عنوان لایه ای روی گیاهان قرار می گیرد و تاثیر مخربی بر قسمتهای مختلف گیاه از جمله ساقه و گل می گذارد زیرا زمانی که عایقی از خاک روی گیاه بنشیند اولین تاثیر مخرب بر سیستم فتوسنتز می گذارد و از آنجایی که فتوسنتز محور تامین غذای گیاه است بعد از مختل شدن این جریان کیفت و کمیت رشد گیاه متضرر می شود.
محمد قاسمی نژاد افزود: ریزگردها مانع توسعه گیاه می شوند چه گیاه برگی باشد و چه میوه ای زیرا مانع بازار پسندی گیاه و میوه می شود. در محصول خرما ریزگردها باعث تخریب کیفیت و حجم میوه و تبدیل آن از میوه درجه یک به درجه 3 می شود.
این کارشناس کشاورزی اظهار داشت: اگر ریزگردها زیاد شوند در تلقیح مواد خوراکی نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت، گرده افشانی را مختل خواهد کرد. و گیاهان دارویی و دامی را از درجه استفاده در بازار ساقط می کند به صورتی که دام نیز حاضر به استفاده از آن گیاه نخواهد بود.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان در بحث بحرانی شدن وضعیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: آلودگی هوا زیان های خود را در این حوزه بر جای خواهد گذاشت؛ سرمایه گذاری در این بخش با وجود آلودگی هوا می تواند یک ریسک به شمار برود. اگر یک سرمایه گذار در این بخش به علت آلودگی هوا سرمایه خود راببازد، به عنوان یک فاکتور منفی برای این عرصه و استان به شمار خواهد رفت.
محمد قاسمی نژاد در پایان عنوان کرد: برطرف کردن این معضل توجه مسئولین استانی و کشوری را می طلبد با انجام مالچ پاشی، بادشکن ها و کشت گیاه در نواحی خاک خیز مرزی می تواند بر جلوگیری از هدر رفت گیاهان زراعتی و خسارتی که به کشاورزان و جوامع انسانی وارد می کند تاثیر مثبتی گذاشت.
خبرنگار: مریم کروشاوی
انتشار دهنده: عفیفه صیوانی