جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۵ | Friday , 25 July 2025
کد خبر: ۱۲۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵

وضعيت ٢٠/ نوشتاری از استاد خالد لويمى

اینک در مرحله دنیای مجازی ، مطالعه به سطور محدود اختصار پیدا کرده است امری که در بلند مدت به قشری و کم عمق شدن سطح تحلیلها و فهم ودرکها می انجامد امری که تنها بواسطه کتاب قابلیت ارتقاء دارد .
اندر احوالات كتاب وكتابخوانى فراوان  گفته شده است اينكه كتاب نظم دهنده ذهن انسان ها است ، به تفكرات بشر ،چارچوب مي بخشد ، جهان بينى را وسعت ، دقت وروشنى مى افزايد ، قدرت تحليل ومنطق انسانها را توان مى افزايد و آرامش روحى وروانى را به ارمغان مى آورد واينكه  زندگي با انسانهاى مأنوس باكتاب راحت تر است چراكه  منطقى ترند وانعطاف در سلوكيات آنها بيشتر است  . 

اين موارد بخشى از فوائد كتاب و كتابخوانى است كه در جامعه در حال توسعه ما ، نياز به اهتمام بيشتر دارد ، جامعه اى كه با وقفه كوتاه مدت در مر حله ارتباطات مكتوب و توليدمحتوا  وقرائت آن، به مرحله الكترونيك پرش کرده است .

اینک در مرحله دنیای مجازی ، مطالعه به سطور محدود اختصار پیدا کرده است امری که در بلند مدت به قشری و کم عمق شدن  سطح تحلیلها و فهم ودرکها می انجامد امری که تنها بواسطه کتاب  قابلیت ارتقاء دارد . 

حال بنظر می رسد نیاز به اهتمام مضاعف داریم آنهم در جامعه ای كه ميزان مطالعه  درآن به ۲۰دقیقه در روز  رسيده است که امر ی هشدار دهنده است . نیاز داریم کانونهای نشر ، معرفی ونقد کتاب را گسترش دهیم ،لازم است ظرافتهای فراوانی را جهت تشویق شهروند قرن ۲۱ به مطالعه کتاب بکار گیریم و فرصتهای خوبی را  که فراهم می اید بسادگی ازدست ندهیم ، فرصت اهواز پايتخت کتاب شدن را می شد بهتر از این غنیمت شمرد و از فضای روانی آن برای ترویج فرهنگ کتاب درسطوح مختلف اجتماعی و بهبود تولید ، نشر ،توزیع و خوانش كتاب ،بهره گرفت . آرى نياز داريم كتاب را بسيار جدى بگيريم و اگر كوتاهي كرده ايم باتلاش مضاعف ، جبران مافات را كنيم . 

در اين زمينه نقش نهادهای مرتبط با سیاستگذاری و عملیاتی سازی برنامه های فرهنگی مانند  دارای اهمیتی دوچندان است ، این نهادهای فرهنگی می توانند با حمایت از اصحاب قلم بعنوان تولید کننده محتوا ،زمینه  فعالیت صنفی و شکل گیری  فضایی مناسب جهت معرفی آثار مؤلفان رافراهم آورند،همچنین این نهادهای فرهنگی با نظارت بر وضعیت کیفی نشر کتاب ، روند  ورود کتابهای نامرغوب بلحاظ شکلی را کاهش دهند ، تقویت ویترین کتاب و جلب همکاری کتاب فروشی ها و مؤسسات فرهنگی دیگر درعرضه وفروش آثار نويسندگان از ديگر اقدامات شايسته اهتمام مى باشد . 

شايد تنها محصولى كه عرضه آن مي تواند تمام فصل باشد ، كتاب و محصولات مرتبط با آن است بهمين دليل ، اماكن ونمايشگاههاى دائمى عرضه كتاب ،نيازى محسوس بنظر مى آيند . در حوزه كتاب ، مشاركت شهروندان ، اهميت فراوان دارد واين امر نقش تشكلهاي مردم نهاد مختص كتاب را پر رنگتر مي كند ، تعدد وتنوع اين تشكلها كمك مهمی براى نهاد سياستگذار فرهنگي خواهد بود . اميد است با تلاش و همياری سه ضلع مؤثر در ترويج فرهنگ كتابخوانى ، نهاد سياستگذار ، نويسندگان و تشكلهای غير دولتی، شاهد رشد وشكوفايی روز افزون درعرصه فرهنگ توليد ومطالعه كتاب باشيم .

نظرات بینندگان
آخرین اخبار