شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۱۲۰۸۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۱۹ آبان ۱۳۹۵

قدیری ابیانه : مهدی هاشمی بدنبال تشدید تحریم ها بود/فتاحی : اگر برجام نبود ایران به ونزوئلا تبدیل می شد

فتاحی : بعد از گذشت یک سال از برجام هنوز آثار مخرب تحریم های اقتصادی و اجتماعی در زندگی مردم احساس می شود. قطعنامه در شورای امنیت به تصویب می رسد . این در حالی است که روسیه به عنوان یک عضوی که حق وتو دارد در تصویب قطعنامه ها هیچ واکنشی از خود نشان نداد.
آراس ؛ شکوفه پایدار: 

مناظره قدیری ابیانه و تورج فتاحی با موضوع 'سانتریفیوژها تا چرخ زندگی مردم 'در بسیج دانشجویی جهاد دانشگاهی خوزستان در اهواز برگزار شد.

در ابتدای این مناظره قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک گفت: روحانی قبل از انتخابات گفتند چرخ سانتاریفیوژها بچرخد به شرط اینکه چرخ زندگی مردم بچرخد. از همین جا اشتباه او اغاز شد . 

زیرا برای اینکه چرخ کارخانجات ما بچرخد نیاز به برق وجود دارد. برقی که قطع نشود پس قرار است چرخ سانتریفیوژهای ما بچرخد تا چرخ کارخانجات بچرخد. بیان این حرف بسیار خطرناک است. مانند آن است که بگویید من به مافیا باج نمی دهم. مگر آنکه آن ها فرزند من را بدزدند. 

کسی که می خواهد باج دهد نباید آن را اعلام کند. با این پیام دکتر روحانی دشمن اینگونه برداشت که کرد که اگر می خواهیم چرخ سانتریفیوژهای ایران را ببندیم باید سراغ چرخ کارخانجات آن برویم و آن را از حرکت بازداریم.

خانم کلینتون سفرهای متعددی برای تشدید تحریم ها انجام داد. آقای روحانی زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود گفتتد خط قرمز ما قطعنامه در شورای امنیت ملی است. یعنی اگر قرار است قطعنامه  در شورای امنیت علیه ما صادر کنند این خط قرمز ما خواهد بود و این به معنای کوتاه آمدن است. آقای روحانی از این اشتباهات فراوان داشتند.

قدیری ابیانه : مهدی هاشمی بدنبال تشدید تحریم ها بود/فتاحی : اگر برجام نبود ایران به ونزوئلا تبدیل می شد

تورج فتاحی از عنوان برنامه که از چرخ سانتریفیوژها تا چرخ زندگی مردم بود صحبت های خود را آغاز کرد: آغاز غنی سازی اورانیوم مصادف با پایان دولت آقای خاتمی شد. به دنبال آن بحثی  مطرح شد که چرخ زندگی مردم و چرخ سانتریفیوژها در مقابل هم قرار دارند و این به نوعی تناقض گویی بود. 

بدین سان  تبلیغ می شد که اگر چرخ سانتاریفیوژها بچرخد و ما هر بلایی هم که به سرمان بیاید اشکالی ندارد. شعارهایی که فراوان مطرح می شد. اینکه تورم و وضعیت معیشت مردم به هر شکلی که باشد و هر بلایی سر مملکت بیاید همین که چرخ سانتریفیوژها بچرخد کفایت می کند. 
در صورتی که این دو به هیچ وجه در مقابل همدیگر نیستند. این اشتباهی بود که سعی کردند به وسیله ابزار تبلیغاتی متعددی که وجود داشت و همچنان در دست آقایان هست به نوعی ادارک سازی در جامعه تشکیل دهند.

واقعیت این است که چرخ سانتریفیوژ چرخ دنده ای از چرخ عظیم اقتصاد جامعه می باشد و جزیی از منافع ملی و در خدمت منافع ملت است. اگر قرار است ما در مقابل آن قرار گیریم با یک تناقض جدی مواجه هستیم. 

سوء مدیریت، ناکارآمدی، بی تدبیری درامور به اعتقاد بنده جایی باید مخفی می شد و هیچ جایی بهتر نبود که ما بحث انرژی هسته ای و سانتریفیوژها را مطرح کنیم تا همه این ناکارآمدی ها مخفی بماند. گذشت زمان همین مسئله را اثبات کرد. با آن همه شعار نتیجه ی آن  چه بود نتایجی که پیش روی ما هست و تبعات آن را همچنان در جای جای زندگی خود می بینیم.

در ادامه این مناظره دکتر قدیری ابیانه به شعار آقای روحانی که چرخ سانتایفیوژها و چرخ اقتصاد مردم باید بچرخد اشاره کردو گفت: دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که این نشان از ضعف دولت و حاکمیت است بنایراین به سراغ تشدید تحریم ها می رویم. خاطر شما می آورم که این شعار آقای روحانی سال 1392 بوده است زمانی که 6 قطع نامه علیه ما صادر شده بود.آقای روحانی با شروع دولت احمدی نژاد از شورای عالی امنیت ملی رفتند و شاهکار آقای جلیلی بود که مارا به این نقطه رساند.

دکتر قدیری ابیانه می افزاید : بنده طرفدار آقای احمدی نژاد نیستم و معتقد هستم اگر رهبر معظم  انقلاب هم او را نفی نمی کرد باید رد صلاحیت می شد. آقای عباسی رییس سازمان انرژی هسته ای جمله ای در یک جلسه ای مطرح کردند گفتند زمانی که آقای روحانی انتخاب شدند احمدی نژاد به بنده گفت سانترفیوژهایی که هنوز نصب نشده را به سرعت نصب کنید تا این دولت وقتی که قصد مزاکره را داشت دست شان پرتر باشد.

اگر ما سانتریفیوژها را نصب نکرده بودیم و غنی سازی نکرده بودیم سر چه موضوعی آن ها می خواستند مذاکره کنند؟ این غنی سازی وجود داشت که آن ها را پای مذاکره کشاند. آقایان اصلاح طلب تلاش شان بر این بود که دشمن تحریم ها را در زمان آقای احمدی نژاد تشدید کند.

مهدی هاشمی دنبال تماس با آمریکا بود که تحریم ها را تشدید کنند. هدف آن بود که وضع مردم از نظر اقتصادی بد شود و این وضع باشد که آن ها از آب گل آلود ماهی بگیرند. و با در اختیار داشتن رسانه های داخلی و خارجی انگشت اتهام را به سمت آقای احمدی نژاد و اصولگرایان بگیرند و آنها را مقصر جلوه دهند. موفق هم شدند و از این تبلیغات آقای روحانی به میدان آمد. و این چیزی بود که غرب آن را می خواست.

فتنه 88 باعث تشدید تحریم ها شد. فتنه که اتفاق افتاد آن ها به این نتیجه رسیدند که اوضاع ایران نابسامان است تا قبل از آن قصد داشتند به خواسته های ما تن دهند.اگر در سال 88 خیانت هایی که آقای کروبی و خاتمی و موسوی کردند و یک انتخابات با شکوه را تقلب مطرح کردند اگر این عمل را نامزدهای رقیب آقای روحانی انجام می دادند جایی برای مذاکره از موضع اقتدار باقی نمی گذاشت. اگر رفتار مدنی که این نامزدها در سال 88 داشتند این عقب نشینی از سوی غرب همان موقع شروع می شد.هرمشکلی هست به گردن دولت سابق می اندازند.

فتاحی در پاسخ اظهارات قدیری ابیانه بیان داشت: عجله ای که آقای احمدی نژاد برای نصب سانتریفیوژهای بیشتر داشتند بنا بر اظهارات آقای عباسی،حجم بیشتری نصب کنیم که چه بشود؟ 

با مذاکراتی که تا الان انجام دادیم از کجا به  کجا رسیدیم؟ با شروع غنی سازی در دولت آقای خاتمی در نقطه ای بود که هیچ قطعنامه علیه ایران صادر نشده بود. اگر ده ها هزار سانتیفوژها را نیز غنی می کردم سرانجام به کجا می  خواستیم برسیم؟ 

بعد از گذشت یک سال از برجام هنوز آثار مخرب  تحریم های اقتصادی و اجتماعی در زندگی مردم احساس می شود. قطعنامه در شورای امنیت به تصویب می رسد . این در حالی است که روسیه به عنوان یک عضوی که حق وتو دارد در تصویب قطعنامه ها هیچ واکنشی از خود نشان نداد. آیا می شود گفت  روسیه نیز جزو سران فتنه محسوب می شود. 

گفته شد سازمان سیا آمریکا خواهان ریاست جمهوری دکتر روحانی است! این درحالی است که برای رسیدن به این عنوان در جمهوری اسلامی ، کاندیداهای ریاست جمهوری از صدها کانال و فیلتر عبور می کنند .دولت در این سه سال عملکرد کاملا قابل دفاع داشته است. 

قدیری ابیانه پاسخ می دهد :من نگفتم که مهدی هاشمی باعث صدور قطعنامه علیه ایران شده است. ایشان در تلاش بود که تحریم ها تشدید شود. برخی از اصلاح طلبان در خارج از کشور همچنان با شبکه های خبری بیگانه همکاری می کنند. ما خواهان جنگ نیستیم. 

مگر خود آقای موسوی از فیلترها نگذشته بود؟! فیلم اظهارات مسئول سازمان سیا  آمریکا موجود است که اظهار نگرانی کرده است که روحانی در سال آینده رای نیاورد. اینکه خانم کلینتون می گوید 5000 هزار نفر را آموزش داده ایم که در راستای سیاست های ما  حرکت کنند این قابل کتمان نیست. متاسفانه در پاره ای از اوقات عملکرد رییس جمهور مورد تحسین آمریکایی هاست این در شان ایشان نیست؟

 این در حالی است که تحریم ها لغو نشده معلق شده است. در حالی که رییس جمهور اعلام کرده بود روز اجرای برجام ، روز پایان همه تحریم هاست آیا محقق شد؟ هم اکنون سفارت ما در انگلستان به حساب بانکی خود دسترسی ندارد! 

در حالی که رییس جمهور به منتقدان اهانت می کند. همه آنچه که غربی ها خواستند انجام داده ایم اما حالا می گویند آمریکا خلف وعده کردند. تحریم نه تنها لغو نشده است بلکه تشدید شده است. آمریکا بیش از 100مرکز هسته ای دارد .

 روزی نفت تمام می شود ما نباید به فکر آن روز باشیم؟ روزی که آمریکا با صدام جنگید  همین اصلاح طلبان می گفتند برویم در دفاع از صدام با آمریکا بجنگیم. حالا می گویند ما از جنگ با آمریکا خودداری کردیم. در حال حاضر تحریم ها تشدید شده است . وزیر امورخارجه گفتند که تحریم ها لغو نشده است. دشمن را دوست فرض کردن موجب لطمات زیادی به کشور می شود. 

قدیری ابیانه : مهدی هاشمی بدنبال تشدید تحریم ها بود/فتاحی : اگر برجام نبود ایران به ونزوئلا تبدیل می شد

فتاحی  نیزپاسخ می دهد: در فضای بین المللی زندگی بشری به شدت وابسته به تعاملات متعدد در سطح خرد و کلان دارد. دیگر نمی شود در انزوا زندگی کرد. اینکه به فکر دشمن تراشی باشیم نمی توانیم زندگی خوبی برای شهروندان تامین کنیم. 

میرحسین موسوی با دست خالی جنگ را اداره کرد. هر کشوری به تامین منافع خود می اندیشد. کشورهای قدرتمند شعاع منافع شان گسترده تر است. دستاوردهای برجام قابل ملموس است. 

در حوزه نفت ما دستاوردهای بسیاری داشتیم . امروز به 2ونیم میلیون بشکه نفت صادر می کنیم. هر کشوری اگر مصوبات شورای امنیت تخطی کند جنگ در انتظار اوست . لغو قطعنامه های سازمان ملل به این سادگی نیست.

 تحریم ها با قدرت و قوت ادامه داشت. امروز اگر تحریم ها ادامه پیدا کرده است تهران به کارراکاس تبدیل شده بود. البته در این که آمریکا بدعهدی کرده بود من هم موافقم اما اینکه برجام دستاوردی نداشته است سخنی غیر مستند است. در حوزهای نفت ، پتروشیمی ، تجارت و بازرگانی دستاوردهای برجام قابل کتمان نیست. اگر برجام را نیز نادیده بگیریم.  

قبل از برجام وضعیت کشور خیلی ایده ال بود؟ من فکر نمی کنم هیچ انسان عاقلی خواهان بازگشت به اوضاع قبل از برجام باشیم. برجام را پاره کنیم که به کجا برویم؟ آیا این تصور برای ما راحت است. در انتخابات سال 92 مردم انرژی هسته ای را با تامین چرخ زندگی خود توامان خواستند. 93 درصد از برق کشور از راه نیروگاه های حرراتی تامین می شود. 

تنها 3 درصد برق کشور از انرژی هسته ای تامین می شود. مقام معظم رهبری بر تمرکز بر فعالیت های اقتصادی مزیت دار تاکید کردند. امروز در ژاپن یک گرم هم تولید نمی شود. امروز باید به سمت فعالیت های اقتصادی برویم که توجیه اقتصادی داشته باشد. 

قدیری ابیانه : مهدی هاشمی بدنبال تشدید تحریم ها بود/فتاحی : اگر برجام نبود ایران به ونزوئلا تبدیل می شد

قدیری ابیانه پاسخ می دهد : شورای امنیت چرا قطعنامه های علیه رژیم صیونیستی را اجرا نمی کند؟ الان اگر شورای امنیت تصویب کند جزایر سه گانه متعلق به امارات است ما تسلیم می شدیم؟ هیچگاه ما ونزوئلا نمی شویم. مدافعان حرم باعث عدم سقوط سوریه شده است نه مذاکرات. باید در این میان منافع خود را مدنظر قرار بدهیم. زمانی انگلیس می گفت ملی شدن صنعت نفت ایران خطری برای صلح امنیت جهانی . 

اینکه آقای رییس جمهور از همتای هلندی خود بخواهد هواپیماها را قبل از انتخابات به کشور بدهید آیا سخن درستی است؟ اصل مذاکرات برای لغو تحریم ها بود که لغو نشده بلکه تشدید شده است. 

اینکه رییس جمهور می گوید موانع تحریم باید برداشته شود این چه معنا می دهد؟! رییس جمهور در سازمان ملل گفته تحریم های ظالمانه لغو شده است مگر تحریم عادلانه هم داریم؟ بله  آقای موسوی زمان جنگ خدمت کرد اما بعد خیانت کرد. مگر شمر هم خدمت نکرد همین آدم بعد امام حسین را می کشد. 

خانم شرمن رسما اعلام کرده است ایران با اجرای اقتصاد مقاومتی می تواند تحریم ها را خنثی کند در حالی دولت این اعتقاد را ندارد. اگر ما دست از انرژی هسته ای برداریم چیزی از دشمنی انها با ما کم نخواهد شد. آنچنانکه با هم پیمان های خود چنین رفتارهای کرده اند.   

قدیری ابیانه : مهدی هاشمی بدنبال تشدید تحریم ها بود/فتاحی : اگر برجام نبود ایران به ونزوئلا تبدیل می شد

نظرات بینندگان
آخرین اخبار