شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۱۲۰۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - ۱۸ آبان ۱۳۹۵
در گفتگو با مهندس غمگین مدیرعامل شرکت کشتی سازی اروندان مطرح شد:

خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

در حال حاضر در این شرکت 130نفر شاغل هستند و 150 نفر هم در طول دو سال اخیر به صورت پیمانکار جذب شده اند. همچنین افرادشاغل در این شرکت 100درصد بومی هستند.
ارسلان غمگین  مدیر عامل شرکت کشتی سازی اروندان در گفت‏گوی اختصاصی با پایگاه خبری آراس با اشاره به انتصاب خود در تاریخ 25 دی ماه 91 بعنوان مدیرعامل و رییس هیأت مدیره شرکت کشتی سازی اروندان توضیح داد: در مقطعی که شروع به فعالیت کردم شرکت کشتی سازی اروندان دارای شرایط بحرانی  بود. 

وی ادامه داد : این شرکت در سال 1352 با همکاری شرکت پترسون آمریکا تاسیس شد. در آن دوره نیروهای این شرکت دوره های بسیار پیشرفته ای برای ساخت شناورهای هنگ مرزی و مرزبانی وقت که دلیل اصلی تاسیس شرکت بود در آمریکا آموزش دیدند. بعد از انقلاب شرکت به کار خود ادامه داد تا زمان جنگ که این شرکت دچار آسیب 100درصد شد. 

مدیرعامل شرکت کشتی سازی  اروندان بیان کرد: این شرکت در سال 1380 وارد ساخت شناورهای هایتک شد، شناورهای بسیار پیشرفته دنیا از قبیل کاتاماران و کروبوت. این شرکت تنها شرکتی است در سطح خاورمیانه که با این سابقه در حال فعالیت است و تنها شرکتی است که شناورهای آلومینیومی بزرگ می سازد و جزو هفت کشور دارای این فناوری در جهان به شمار می‌رود.

به گفته وی در سال 1380 سه سفارش کاتاماران از نیروی دریایی سپاه داشتیم که در آن زمان تحویل داده شد. 

مدیرعامل شرکت کشتی‌سازی اروندان گفت: از سال 1383 عملا شرایط سیر نزولی شرکت کشتی سازی اروندان شروع شد و نگاه حمایتی از سوی شرکت شستا به عنوان صاحب سهام اصلی  به این شرکت صورت نگرفت. علاوه بر مشکلات مالی و عدم حمایت موثر صاحب سهام و ضعف مدیریتی  که کاملا محرز بود ، مجموع این عوامل  باعث سقوط اروندان از سال 1383 آغاز شود. اوج این سقوط اواخر سال 1388 بود که این شرکت به صورت سبدی با 18 شرکت دیگر بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی(شستا) واگزار شدند . شستا به علت زیان دهی و مشکلاتی که این شرکت داشت از پذیرش آن صرفه نظر کرد. چرا که هیچ امیدی به فعال شدن و سوددهی شرکت نداشتند. 

مدیرعامل شرکت کشتی‏ سازی اروندان با بیان اینکه «وضعیت این شرکت در سال‏های 88، 89 و 90 هم به همین صورت بوده است»، گفت: این اتفاق به مدت 3 سال به درازا کشیده شد. در سال 89 شرکت 168 روز توسط هیأت مدیره وقت تعطیل اجباری بود. در سال‏های 90 و 91 هم به ترتیب 205 و 158 روز (تا مقطع تحویل به مدیرعامل جدید) تعطیل شد.

غمگین افزود: این سه سال تعطیلی در صنعت دریایی در کشور ما بسیار کوچک است در عین حال که این صنعت بسیار پول ساز است و می توان با استفاده از آن خدمات بزرگی را به کشورارائه داد،  در حال حاضر جزء صنایع کوچک محسوب می شود. زمانی که بنده به این سمت منصوب شدم کارخانه به مدت 531 روز طی سال های 1389 لغایت آخر دی ماه 1391 تعطیل بود. 

غمگین ضمن اشاره به وضعیت شرکت کشتی سازی اروندان قبل از انتصاب مدیرت جدید یادآور شد: عدم پرداخت حقوق پرسنل به مدت 11ماه, عدم پرداخت بیش از 60 ماه بیمه پرسنل به تامین اجتماعی، وجود بیش از 40 پرونده حقوقی علیه اروندان، ضبط اموال شرکت ودستور توقیف تجهیزات زیر ساختی، تقریبا تمام ماشین آلات سنگین شرکت را طی این سال ها بابت طلب از شرکت خارج کردند. تمام اموال شرکت که ورق های فولادی و آلومینیومی بود فروخته شدند.

وی ادامه داد: شکایت تعدادی از سفارش دهندگان ساخت شناور و صدور حکم قضایی به محکومیت اروندان به پرداخت های میلیاردی. وجود مطالبه 300 میلیارد ریال به جهت تکمیل 8 فروند شناور لندینگ کرافت فولادی از سوی بانک ملت، مشکلات گمرکی در خصوص ترخیص کالاها، بلاتکلیفی پروژه عظیم شناورهای آلومینیومی کاتاماران ها،  عدم پذیرش اروندان به عنوان شرکت تولید کننده در محافل دریایی و سازمان های ذیربط همه و همه شرایط ادامه فعالیت این شرکت را با چالش های جدی مواجه کرده بود.

اروندان وارد لیست سیاه شد

مدیرعامل شرکت کشتی سازی اروندان گفت: خروج نیروهای متخصص و از بین رفتن تاسیسات اصلی کارخانه به دلیل عدم رسیدگی دچار آسیب جدی شده بودند، قطع آب و برق، اینترنت عدم سرویس ایاب و ذهاب و تمامی زیر ساخت های اولیه شرکت را به مشکلات قبلی افزود شده بود.
غمگین بیان کرد:کارخانه شماره 2 اروندان که بسیار حائز اهمیت بود با یک قرارداد غیر متعارف با تمام تاسیسات به یک کارخانه با ماهی 250 میلیون ریال اجاره داده شده بود. 

این مقام مسئول  افزود: در چنین وضعیتی از من خواسته شد تا مسئولیت مدیریتی شرکت را بپذیرم.  جناب آقای سامری نماینده خرمشهر و دکتر دهدشتی نماینده محترم وقت آبادان در مجلس شورای اسلامی با بنده مذاکره کردند و من این مسئولیت را پذیرفتم.این در حالی بود که  بعد از 40سال یک مدیر بومی در این شرکت به عنوان مدیرعامل منصوب شده بود . شرایط سختی بود و من در تلاش بودم تا خودمان را اثبات کنیم. 

مدیرعامل کشتی ‏سازی اروندان با بیان اینکه اولین اقدام ما پس از تحویل شرکت آن بود که برنامه استراتژیک برای آن تدوین کردیم، تصریح کرد: 9فروند لندینگ کرافتی که از سال 1381 بلاتکلیف بودند و همین بلاتکلیفی باعث شده بود از سال 84-1383اروندان در لیست سیاه سازمان بنادر قرار گیرد. زیرا نتوانسته بود تعهدات خود را انجام دهد. در سال 1381 قرارداد منعقد شده بود و می بایست به اتمام رسد که حاصل نشد. به این قراردادها چهارجانبه می گفتند یعنی متقاضی،سازنده اروندان،سفارش دهنده سازمان بنادر، تسهیلات بانک ملت شعبه کندوان(تخصصی دریایی) که تا سال 1388 گله مند وضعیت اروندان بودند. 

مدیر عامل کشتی سازی اروندان تصریح کرد: جمع این شناورهای  لندینگ کرافت حدود 300میلیارد ریال هزینه برای شرکت اروندان داشت. با توجه به این موضوع ما نشست های بسیاری داشتیم که با متقاضیان جدید توانستیم مشکلات را حل و فصل کنیم. برای این 9 فروند شناور بدون آن که اروندان ریالی هزینه ای کند خود متقاضی این 300 میلیارد ریال را هزینه کرد. با همین روش ما 5 فروند را تحویل دادیم و 4فروند دیگر در آستانه تکمیل می باشد. در چنین شرایطی از ضرر 300میلیاردی برای صاحب سهام جلوگیری به عمل آمد.

وی در ادامه گفت: دومین اقدام ما اصلاح ساختار نیروی انسانی بود. حدود 90 نفر از پرسنل زحمت کش اروندان در آستانه بازنشستگی بودند، ما توانستیم سنوات این عزیزان را پرداخت کنیم.

غمگین اضافه کرد: بعد از حل و فصل لندینگ کرافت ها تلاش کردیم تا کارخانه شماره 2 خود را پس بگیریم. بیست میلیارد  ریال هم وجه المصالحه گرفتیم. 35 پرونده حقوقی را باکمک یک واحد حقوقی بسیار قوی حل و فصل کردیم.پرداخت حقوق ها به موقع انجام شد و کار تعمیرحدود 15 شناور را توانستیم جذب کنیم.

وی گفت: در سال 94-93 و اوایل 95 ساخت بیش از 60 شناور  در قالب  25 قرارداد با اعتباری حدود 346 میلیون دلارقرارداد منعقد کردیم. که عمده این اقدامات از بخش تسهیلات بانکی است.ساخت یک فروند شناور بارج 3000تنی که در حال حاضر 50 درصد رشد کرده وما توانستیم آن را بفروشیم.
غمگین تصریح کرد: در کارخانه شماره 2 که آن را تحویل گرفتیم طرحی بسیار پیشرفته به نام طرح سیستم تراول لیفت، طرح توجیهی آن را نوشتیم. برگشت سرمایه آن حداکثر 3 سال است با 250 میلیارد ریال م یتوانیم این طرح را اجرا کنیم که سالانه 120 شناور در آنجا تعمیر شود. 

وی با بیان اینکه اگر این اتفاق حاصل شود باعث اشتغال پایدار 500 نفر در همان کارخانه و 2000 نفر به صورت غیر مستقیم می شود تصریح کرد: این طرح را ما به صاحب سهام داده ایم ومنتظریم که سرمایه گزاری شود. زیرا این پروژه ی بسیار عظیمی است و باعث ایجاد انقلابی در صنعت دریایی می شود چراکه  باعث خواهد شد اروندان قطب تعمیرات شمال خلیج فارس شود.

بعد از 15 سال در مناقصه ، کشتی سازی  اروندان  در رقابت با  شرکت های مجموعه وزارت نفت، برنده شد

غمگین بیان کرد: دو شناور کاتاماران که قرارداد آن سال 1386 لغو شده بود تلاش های بسیاری صورت گرفت تا از طریق صاحب سهام و بخش خصوصی با هماهنگی هلدینگ با یک سرمایه گزار خارجی به عنوان تکمیل کننده شناوردر سال 94 قرارداد منعقد شود. بعد از اینکه این شناور ها آب اندازی شوند ما هفتمین کشوری خواهیم بود که کاتاماران در این ابعاد را می سازد.

وی توضیح داد: مجموعه ی این کارها منجر شد که ما امسال به عنوان یکی از چهره های مدیریت ماندگار لوح و نشان لیاقت دریافت کنیم که در واقع برای شرکت کشتی سازی اروندان می باشد. 

به امید خدا اگر همین روند رو به جلو را ادامه دهیم به هدفی که دنبال آن هستیم خواهیم رسید.

مدیر عامل شرکت کشتی سازی اروندان بیان کرد: در حال حاضر در این شرکت 130نفر شاغل هستند و 150 نفر هم در طول دو سال اخیر به صورت پیمانکار جذب شده اند. همچنین افرادشاغل در این شرکت 100درصد بومی هستند.

غمگین گفت: انتظاری که بنده از دولت دارم این است که دولت نگاه ویژه ای به مقوله دریا، صنعت کشتی سازی و صنایع سازه های دریایی داشته باشد. زیرا ما بیش از 6هزار کیلومتر مرز دریایی داریم . در دنیا کشورهایی که نصف این مرز دریایی را هم ندارند زیرساخت های صنعت کشتی سازی شان کامل است. زیرا در دنیا دریا اقتصاد محور است. ما در مقوله صنعت دریایی متولی نداریم و به این دلیل صنعت دریایی شرکت های کشتی سازی از هم گسیخته و موازی کار هستند.

مدیرعامل کشتی ‏سازی اروندان همچنین اعلام کرد: پیشنهاد من به جناب رییس جمهور دکتر روحانی این است که یک سازمان صنایع دریایی زیر نظر رییس جمهور در قالب معاون رییس جمهور و رییس سازمان صنایع دریایی با یک زمان محدود ایجاد کنند تا این سازمان متولی صنعت دریایی شود. وقتی این اتفاق حاصل شود این سازمان چون وظیفه ذاتی اش حمایت از صنعت دریایی است، مانع خرید بی رویه کشتی وشناور از خارج کشور می شود و وظایف دیگری را برای حمایت و پشیبانی از شرکت های کشتی سازی را به عهده می گیرد و این مسئله باعث رشد و توسعه و اشتغال زایی بیشتر این شرکت ها خواهد شد.

شورایی به نام شورای دریایی داریم که بسیار هم زحمت می کشند ولی ضمانت اجرایی ندارند. زیرا باید تبدیل به یک سازمان صنعت دریایی شود و این باید زیر نظر شخص رییس جمهور ایجاد شود. ما به این سازمان نیاز داریم زیرا در حال حاضر  ارز بسیار زیادی به  خارج از کشور هدایت می شود. در این خصوص انتظار داریم 18 نماینده مجلس خوزستان این سازمان را پیشنهاد در قالب طرح به مجلس ارائه بدهند و خود ما هم آماده برای هرگونه همکاری برای شروع این سازمان صنعت دریایی هستیم.

غمگین در پایان گفت: از جناب دکتر روحانی ریاست جمهوری محترم  درخواست دارم که متولی این سازمان شوند. با این همه مرز آبی شایسته نیست  که صنعت دریایی ناکارآمدی داشته باشیم. در صورتی که شرکت های کشتی سازی که در ایران هستند از متخصص ترین نیروها  بهره مند هستند. ولی چون حمایتی صورت نمی گیرد پراکنده هستند. 

گفتگو از  :  علیرضا عبدالله نژاد و شکوفه پایدار   

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور

از خروج شرکت کشتی سازی اروندان از بحران تا ضرورت ایجاد سازمان صنایع دریایی کشور



انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
|
United States of America
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
0
0
http://www.khabaronline.ir/detail/598997/provinces/Khozestan
نظرات بینندگان
آخرین اخبار