عموم ایده دهندگان جوان های زیر 30 سال هستند بنابراین نیاز است که آموزش های لازم را ببینند و امید می رود که موضوع کسب و کار که یکی از مسائل مهم برای ایده دهندگان است به صورت مداوم، کامل و رایگان انجام گیرد.
دکتر بابک مختاری رئیس پارک علم وفناوری استان خوزستان پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان مطلب فوق و ضمن تبریک فرا رسیدن هفته ی جهانی ترویج علم درایران گفت: در آستانه ی چند رویداد بزرگ دانش بنیان در استان که قسمتی از مسئولیت آن برعهده ی پارک علم وفناوری است، هستیم.
وی افزود: اولین رویداد از 29 تا 3 آذر ماه، نمایشگاه شرکت های دانش بنیان پارک های علم و فناوری کشور در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد که پارک علم و فناوری خوزستان هم در آنجا حضور دارد. دومین رویداد از تا 4 تا 7 آذر ماه نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری استان خوزستان در تهران برگزار خواهد شد که بخش جنبی این نمایشگاه، نمایشگاه فرصت های دانش بنیان استان است و حدود 105 فرصت دانش بنیان استان که قابلیت سرمایه گذاری دارند رامعرفی می کنیم.
مختاری گفت: مهم ترین رویداد ما در مرحله اول جشنواره ایده تا پدیده خوزستان ایتاپ است که به صورت ایده شو در محل نمایشگاه بین المللی خوزستان به مدت دو شب برگزار خواهد شد که ایده های ایده دهندگان در آنجا ارائه و ارزیابی می شود ؛ برای جشنواره ی ایده در مرحله ی اول سه نوع جایزه در نظر گرفته شده است و بستگی به تعداد ایده ها نیز دارد که به 10 درصد برتر از ایده دهنگان جایزه نقدی 10 الی 20 میلیون تومانی می دهیم.
وی افزود: هدف از اعطای جوایز فقط تشویق ایده دهندگان شرکت است. اما دو تا کار مهم تر از نظر خدماتی این است که طرح های برتر را مورد حمایت پارک علم و فناوری قرار خواهیم داد که طرح های برتر اگر قابلیت تجاری شدنشان کاملا احراز شود، به ازای هر طرح؛ تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ 70 میلیون تومان تعلق می گیرد و کار دیگر که از اعطا و تسهیلات و جوایز مهم تر است، ایده دهندگان برتر را در کلاس های رایگان آموزش کسب و کار ثبت نام کنیم.
رییس پارک علم وفناوری خوزستان با اشاره به اینکه، قبل از جشنواره ی ایتاپ فعلی، 5 جشنواره ایتاپ از اسفند ماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه سال 95 انجام دادیم، خاطر نشان کرد: تمامی برگزیده شدگان جشنواره در مدرسه ی کسب وکار به مدت دو روز تشکیل و تمام اصول راه اندازی و ماندگاری کسب و کار جدید دانش بنیان را به ایده دهندگان آموزش دادیم.
وی تصریح کرد: طبق سوالی که قبلا از پارک علم وفناوری استان شده بود، اینکه مهمترین مشکل پارک علم و فناوری استان خوزستان چه چیزی است، در پاسخ گفته شد مشکل اصلی ضعیف بودن فرهنگ ایده پردازی است و جشنواره هایی را طراحی می کنیم که به تشویق وفرهنگ سازی در حوزه ی ایده کمک کند.
وی با بیان اینکه از زمان برگزاری تا به امروز تعداد ایده های رسیده مرحله به مرحله بیشتر شده است، عنوان کرد: عموم ایده دهندگان جوان های زیر 30 سال هستند. بنابراین نیاز است که آموزش های لازم را ببینند و امید می رود که موضوع کسب و کار که یکی از مهمات برای ایده دهندگان است به صورت مداوم، کامل و رایگان انجام بگیرد.
بابک مختاری، در ادامه بیان کرد: هفته ی پژوهش تهران در نمایشگاه های بین المللی از 20 تا 25 آذر ماه با حضور فن بازان ملی ایران برگزار می شود که پارک علم و فناوری استان خوزستان به نمایندگی از کل استان در این نمایشگاه شرکت می کند .
وی اذعان داشت: تا به امروز 20 شرکت دانش بنیان برای هفته ی پژوهش اعلام حضور کرده اند و غرفه ی پارک علم وفناوری خوزستان با دانشگاه شهید چمران مشترک است. همچنین جشنواره ی کسب و کار ایرانی که تمام استان ها در حوزه ی دانش بنیان حضور پیدا می کنند لذا متولی این طرح معاونت ریاست جمهوری و وزارت کشور و در استان خوزستان استانداری معاونت را نیزبرعهده دارد.
دکتر مختاری با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان شرکت هایی هستند که طرح های دانش بنیانی دارند، گفت: متاسفانه دررابطه با شرکت های دانش بنیان شاهد خبر های ضد نقیصی هستیم، اما در واقع طرح های شرکت های دانش بنیان فقط به مدت زمان دو سال می توانند مورد استفاده قرار بگیرند و اگر بعد از دو سال طرح جدیدی بر روی آن طراحی نشود آن طرح خارج خواهد شد.
رییس پارک علم وفناوری از رتبه ی هشتم استان خوزستان در علم وفناوری خبر داد و افزود: به طور کلی 69 شرکت دانش بنیان در استان موجود است که 47 شرکت از آن ها در پارک علم و فناوری و مرکز رشد دانشگاه شهید چمران هستند. 22 شرکت دانش بنیان دیگر در قسمت تولید و صنعتی شهرک های صنعتی هستند و از این تعداد تا به امروز 33 شرکت توانسته اند از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات با مبلغ 15 میلیارد تومان دریافت کنند. تسهیلات برای کارفروشان حداقل 14 درصد است.
وی مزایای اشتغال در پارک علم وفناوری را اینگونه تشریح می کند و می گوید: اگر دانشجویی 6 ماه قبل از فارغ التحصیلی در شرکت دانش بنیان مستقر و در پارک علم و فناوری مشغول کار همراه بیمه و تاییدیه حضور آن ها اعلام شود، می توانند خدمت سربازی رادر شرکت دانش بنیان بگذرانند. همچنین در سه استان تهران، اصفهان و خوزستان شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشجویانی که احتیاج به کارآموزی دارند را می پذیرد.
وی در پایان ادامه داد: 1250 نفر در شرکت های مستقر، پارک علم و فناوری خوزستان شاغل هستند و بیمه برای آن ها نیز رد شده که 80 نفر از آن ها با میزان تحصیلی زیر دیپلم و مابقی با تحصیلاتی بالاتر هستند.
خبرنگار: سارا محسنی