شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۳ | Saturday , 07 June 2025
کد خبر: ۱۱۷۰۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۳ آبان ۱۳۹۵

رضایت وزیر جهاد کشاورزی از عملکرد موسسه جهاد نصر در طرح 550 هزار هکتاری خوزستان

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیشترین آسیب و خسارت در دوران جنگ به مردم شریف خوزستان مخصوصا خرمشهر و آبادان تعلق گرفت و اراضی و نخل هایشان متلاشی شد.
به گزارش آراس:

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ظهر امروز در بازدید از طرح 550 هکتاری اراضی کشاورزی استان در شهرستان آبادان و خرمشهر در مصاحبه با اصحاب رسانه جهت احیای دوباره ی زمین های کشاورزی گفت: بیشترین آسیب و خسارت در دوران جنگ به مردم شریف خوزستان مخصوصا خرمشهر و آبادان تعلق گرفت و اراضی و نخل هایشان متلاشی شد.

وی افزود: اراضی که امروز موفق به بازدید از آنها شدیم به اسم 18 روستا معروف بود اما حال با زمینی خالی و مشابه به بیابان روبه رو هستیم، و خوشبختانه با طرح 550 هکتاری منصوب به طرح رهبری و منابعی که در اختیار قرار گرفته به دلیل محدودیت ها این طرح بعد از سه سال فاصله ی زمانی نسبت به سایر منطقه ها اجراشد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: خوشبختانه با بازدیدی که امروز داشتیم در مقایسه با سال گذشته از پیشرفت خوبی برخوردار بودیم.

محمود حجتی گفت: امید می رود تا یک الی دو ماه دیگر کانال های منطقه ی شلمچه آغاز و ایستگاه های پمپاژ را آماده خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: مردم خوزستان بعد از جنگ با گذشت سال های زیاد در انتظار هستند روستاهای از بین رفته و زمین ها و مزارعشان دوباره آباد و احیا شود و امید وارم هر چه زودتر این امر صورت بگیرد.

رضایت وزیر جهاد کشاورزی از عملکرد موسسه جهاد نصر در طرح 550 هزار هکتاری خوزستان

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با طرح های موافق در دولت و منطقه ی آزاد اروند به صورت تلفیقی کار اجرایی  واراضی نیز به تخصیص داده می شود و بخش هایی که مربوط به گردشگری است به حوزه گردشگری تخصیص و بخش هایی که برای پمپاژ آب است بهره برداری شود.

حجتی عنوان کرد: با توجه به مسئله ی آب رسانی، تخلیه اراضی و لوله کشی هایی که انجام شده مردم با کمال آرامش آب قابل قبولی از نظر املاح برای کشاورزی در اختیارشان قرار بگیرد.

وی بیان کرد: لزوم می دانم از تمامی اشخاص در خصوص اجرای طرح و وزارت نیرو جهت که آب و کانال ها را تا به اینجا رسانند، و استاتدار محترم که پشتیبان این طرح بودند تشکر کنم. 

حجتی بیان کرد: در رابطه با طرح بزرگ 550 هکتاری، خاطر نشان کرد: این طرح ، طرح بزرگ ملی و بی نظیری است، و با سرعت بسیار خوبی پیش می رود، منابعش تامین شده و پیمانکاران مختلفی در گوشه کنار استان در فعالیت اجراب طرح هستند.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: متاسفانه در اجرای فاز اول طرح با پیگیری های به عمل آمده از سوی وزارت نیرو بیش از 320 هکتار را نتوانستیم در جهت تخصیص آب تفاهم کنیم. و با برآورد های وزارت نیرو آب زیادی برای تخصیص وجود نداشت.اما با پیگیری های مداوم و بازنگری از نو در فاز 2 برای تخصیص آب  وزارت نیرو موافقت خود را اعلام کرد.

محمود حجتی برای از بین بردن محدودیت ها و تامین منابع، عنوان کرد: پیگیر هستیم محدودیت ها با خطوط اعتباری از کشورهای دیگر، سازمان ها و بانک های بین اللملی منابعی که برای ما محدود است را بگیریم و این امر در دستور کار ما، سازمان مدیریت و سازمان سرمایه گزاری است. که به کمک هم دیگر بتوانیم منابع را تامین و طرح را با قوتی قوی ادامخ بدهیم.

وی در پایان در رابطه با انتقال آب کارون، گفت: من فکر میکنم حرف اول و آخر رئیس جمهور در سفری که به استان داشتند و گفتند، آب برای کشاورزی از خوزستان به هیچ منطقه ای منتقل نمی شود اما برای آب شرب با وجود محدودیت ها دولت ناچار به انتقال به برخی مناطق کشور است.

سارا محسنی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار