سه‌شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۴ | Tuesday , 01 July 2025
کد خبر: ۱۱۵۵۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۱۰ آبان ۱۳۹۵
فعالان سیاسی در گفت و گو با آراس مطرح کردند:

برآیند پیوستن نیروهای قومی به شورا برای شهر مثبت نبوده/لزوم برنامه محوری بجای قوم گرایی در انتخابات شوراها

تجربه نشان داده است حتی پیوستن نیروهای قومی به شورا کمکی به بهبود وضعیت آن قوميت نکرده است
ضرورت حضور احزاب و گروه های سیاسی در انتخابات شوراها موضوعی است که توسط پایگاه خبری آراس مطرح شد و فعالان سیاسی اصلاح طلب در گفت وگو با خبرنگار سرویس سیاسی این پایگاه به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.

دکتر محسن صنیعی عضو هیئت علمی دانشگاه چمران در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری آراس در خصوص ضرورت ورود احزاب گروه ها و جریانات سیاسی به انتخابات شوراهای شهر و روستا عنوان کرد:  احزاب، گروه ها و جریانات سیاسی بر اساس ماهیت ذاتی خود که کنشگری و حساسیت در مقابل حوزه سیاست، اقتصاد و اجتماع است نمی توانند در انتخابات شوراها بی تفاوت باشند. با توجه به این که شوراها بر روی مدیریت شهری در هر حوزه شهری و بر روی عمران و شرایط زیست محیطی و حتی فرهنگی تعیین کننده هستند و به علاوه  شوراها از طریق شورای عالی استان ها امکان ارسال لایحه به مجلس و تاثیر بر سیاست گذاری های کلان در مدیریت کشور می باشند، لذا گروه ها و جریانات سیاسی، قطعا دارای حساسیت کافی نسبت به این انتخابات مهم هستند.

باید رقابت را از رقابت های قومی به سمت برنامه های انتخاباتی سوق داد/برآیند پیوستن نیروهای قومی به شورا برای شهر مثبت نبوده

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه گفت: با توجه به نگاه کلان مجلس و دولت برای افزایش اختیارات شوراها در این انتخابات لازم است که افرادی خبره و متخصص را به انتخاب مردم گذارد.

وی با اشاره به  ورود جریانات و گروه های سیاسی اظهار کرد: می توان امیدوار بود که این جریان ها، نیروهای خبره خود در عرصه مدیریت شهری را به انتخاب مردم بگذارند و امید است که به جای تبلیغات رنگین پرهزینه، رقابت بر روی برنامه های انتخاباتی شکل گیرد.

دکتر صنیعی  در خصوص  ارائه لیست های قومی تصریح کرد: با توجه به ثبت نام گسترده و تنوع کاندیداهای شوراها  می توان رقابت را از رقابت های قومی و حساسیت بر روی مسائل قومی، به سمت برنامه های انتخاباتی و دیدگاه های کلان در حوزه مدیریت شهری که البته بی ارتباط با دیدگاه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی گروه ها و افراد نیست، سوق داد.

این عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان گفت: با توجه به گستردگی و تنوع کاندیداها، قطعا از اکنون نمی توان نسبت به نحوه حضور گروه ها و جریانات سیاسی و نوع حمایت از کاندیداهای مطلوب شان، اظهار نظر کرد.


                                             در ارائه لیست های قومی تجربه ی مثبتی نداشته ایم

 همچنین دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص ضرورت ورود احزاب و جریانات سیاسی مختلف در انتخابات شوراها عنوان کرد: در سراسر دنیا بررسی هایی که انجام شده که نشان می دهد انتخابات شورای شهر یک انتخابات تخصصی محسوب می شود و یک سری رشته های خاص و مرتبط با این موضوع مانند رشته ی جامعه شناسی، اقتصاد، جغرافیای انسانی و شهری،رشته های عمران،مدیریت برنامه ریزی شهری، مدیریت محیط زیست شهری و به  طور کل رشته هایی که کاملا با حوزه ی مسائل شهری در ارتباط هستند.

باید رقابت را از رقابت های قومی به سمت برنامه های انتخاباتی سوق داد/برآیند پیوستن نیروهای قومی به شورا برای شهر مثبت نبوده

آرش عارف زاده اظهار کرد: شورای شهر شورایی است که برنامه های مرتبط با مدیریت مسائل شهری و مدیریت فرهنگی و بحث هایی که امروز در دنیا مطرح است مانند توسعه پایدار و توسعه ی متوازن را اجرا می کند نه برنامه سیاسی احزاب را.

عارف زاده لازمه ی بستن لیستی که بتواند گره ای از مشکلات شهری را باز کند شناسایی نیروهای متخصص در این حوزه ها از سوی احزاب عنوان کرد و گفت: اگر احزاب با مهره های تماما سیاسی ورود کنند قطعا نمی توانند تجربه موفقی در شورا از خودشان بر جای گذارند. احزاب باید در تمام حوزه ها کارشناس تربیت کرده باشند اما اگر به این مرحله هم نرسیده باشند حالت مطلوب آن این است که کارشناسانی که به گرایش های مختلف سیاسی نزیک باشند در لیست احزاب قرار گیرند و یک رقابت لیستی ایجاد شود.

وی در خصوص  نتایج ورود فعالان قومی و ارائه لیست های قومی تصریح کرد: ما در ارائه لیست های قومی تجربه ی مثبتی نداشته ایم. با توجه به اینکه اهواز کلانشهری است که بعد از تهران بزرگترین حاشیه شهری ایران را دارد و زیر پوست تحولات سیاسی شهر همیشه رقابتی بین حاشیه و طبقه متوسط  با دو تفکر متفاوت در نحوه ی انتخاب داشته ایم به این صورت بوده است که لیست اقوام معمولا با اقبال عمومی مناسبی در مناطق پر جمعیت شهری مواجه می شود اما برون دادی که داشته اند برای ما مثبت نبوده است و این قابل ارزیابی است زیرا اقوام صرفا به علت آنکه یک نفر منتسب به قوم خاصی است آن را در لیست قرارمیدهند و این نشان میدهد که برنامه مشخصی برای اداره حوزه ی شهری وجود ندارد و رفتن به شورا با هدف تقسیم قدرت اجرایی در سطح شهر می باشد.

این فعال اصلاح طلب در پایان گفت: تجربه نشان داده است حتی پیوستن نیروهای قومی به شورا کمکی به بهبود وضعیت آن قوميت نکرده است و در مجموع برآیند آن برای شهر مثبت نبوده وعدم توجه به برنامه ها و ليست احزاب و بستن ليستها با نگرش صرف قومي از نشانه های توسعه نيافتگي سیاسی و فکری در سطح استان است.

خبرنگار:شکوفه پایدار                    
نظرات بینندگان
آخرین اخبار