پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۵ | Thursday , 24 July 2025
کد خبر: ۱۱۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۹ آبان ۱۳۹۵
دکتر بابک مختاری؛

لشکرآباد؛ کار مردم، بوسیله مردم و برای مردم

ده سال پیش لشکرآباد در کنار سایر محلات اهواز مانند منبع آب، خشایار، کیان و... فاقد هرگونه اسم و رسم آنچنانی بود و آوازه اش به زحمت به خارج از اهواز می رسید.


آراس : ده سال پیش لشکرآباد در کنار سایر محلات اهواز مانند منبع آب، خشایار، کیان و... فاقد هرگونه اسم و رسم آنچنانی بود و آوازه اش به زحمت به خارج از اهواز می رسید. اما امروز این منطقه و این نام، آوازه ای ملی و چه بسا جهانی یافته است. این معروفیت و مشهور شدن به مدد یکی از ارزان ترین غذاهای محلی یعنی فلافل، سنت مهمان نوازی عربی-خوزستانی و البته تبلیغات چهره به چهره مردم و شبکه های مجازی بدست آمده است.

 در کنار این معروفیت بین المللی؛ امنیت، رونق، اشتغال و ارزش آفرینی منحصربفردی حاصل شده است که شاید نتوان نظیر و بدیلی به مانند آن، در خوزستان بعد از انقلاب مشاهده نمود.در اقتصاد سراپا دولت زده و فلک زده خوزستان، لشکرآباد نمونه ی زنده، کم نظیر و موفقی از "کار مردم، بوسیله مردم و برای مردم" است و کنکاش بیشتر و علمی تر در مورد سازوکار تشکیل و تداومش، می تواند افق های جدیدی برای بهبود فضای کسب و کار و موفقیت برنامه های اشتغالزایی استان بدنبال داشته باشد.

لشکرآباد؛ کار مردم،  بوسیله مردم و  برای مردم

لشکرآباد امروز تنها یک محله نیست، یک جاذبه گردشگری است که مانند بیشتر جاذبه های گردشگری کشور خودجوش متولد شد و قوام یافت، یک فرهنگ است که ریشه در سنت های دوران ماقبل نفت خوزستان دارد؛ یک مدل ارزش آفرینی و کارآفرینی مستقل از دولت است در جایی که بیش از یک قرن مردمانش چشم به کرامت دولت و پیچش شیر نفت دارند؛ یک منطقه آزاد واقعی است که از تنها منطقه استان معروف تر است . لشکرآباد مدلی است که هیچ دولت و بودجه دولتی نمی توانست آنرا ایجاد و اجرا کند و شاید با قطعیت بالا بتوان گفت یکی از دلایل اصلی موفقیت لشکرآباد، عدم دخالت دولت و سیستم دولتی بوده است. 

لشکرآباد؛ کار مردم،  بوسیله مردم و  برای مردم

در چین کمونیست دهه 80 میلادی خیابانی در پکن برای تعمیرات وسایل الکتریکی وجود داشت که داستانی مشابه داستان خیابان انوشه لشکرآباد اهواز دارد، این خیابان به مرور زمان از تعمیرگاه وسایل الکتریکی به سازنده بعضی از قطعات الکترونیکی و بعد ها به یکی از بزرگترین پارک های علم و فناوری این کشور به نام پارک علمی ژانگوانسن تبدیل شد. این پارک فناوری هم اکنون چندین میلیون نفر در آن کار و زندگی می کنند و سالانه میلیاردها دلار صادرات دارد. باید دید آیا پدیده لشکرآباد هم که بر مبنای زیست بوم و فرهنگ غنی خوزستان بوجود آمد؛ می تواند نقطه عزیمت خوزستان از این اقتصاد نفت زده، ناکارآمد و تبعیض آفرین به اقتصادی مردمی و ارزش آفرین باشد؟

لشکرآباد؛ کار مردم،  بوسیله مردم و  برای مردم

دکتر بابک مختاری          
دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز

نظرات بینندگان
آخرین اخبار