تغييرات در كابينه روحاني طي يك هفته اخير با واكنشهاي متعدد و متفاوتي همراه بوده است. اينكه چطور پاستور به استعفاي سه وزير تن داد و حالا قرار است كه روحاني براي رسيدن به بزنگاه انتخابات و دستكم حفظ 18 ميليون و اندي راي دست به چه رويكرد و تصميم و چه بسا معجزهاي در برابر جريانهاي منتقد و مخالف و احتمالا شايعات و اتهامات تندروانه بزند. جريانهاي حامي دولت روحاني در خصوص تغييرات اخير كابينه بيشتر اصرار بر آن داشته كه خواه ناخواه تغيير در كابينه دولت روحاني از سال گذشته مدنظر كارشناسان اعم از اصلاحطلب و اصولگرا بوده و اكنون زمان استقبال از اين تغييرات با هر عنوان و نتيجهاي ولو استعفا و تغيير همزمان سه وزير باشد.
محمد كيانوش راد در گفتگو با «روزان» نيز با تكيه بر همين مسئله اعتقاد دارد كه بهترين راه حل در مواجهه با ماجراي استعفاي وزراي روحاني حمايت از آن است.
* به عنوان يك اصلاحطلب استعفاي همزمان وزراي دولت آقاي روحاني در آستانه انتخابات دوره دوازدهم رياست جمهوري را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
درباره ترميم كابينه دولت يازدهم ميبايست به اين نكته اذعان داشت كه گذشت سه سال از عمر دولت، فرصت خوبي براي ارزيابي و بررسي عملكرد وزارتخانهها است كه بايد توسط خود دولت انجام ميگرفت. بنابراين نفس تغيير و تحول اگر بر اساس فشارهاي سياسي و بده بستانهاي رايج در بافت قدرت صورت نگيرد، اشكالي ندارد و اگر مبتني بر كار كارشناسي دقيق و براي عملكردي انجام گيرد، ميتواند مفيد باشد مشروط به آنكه هرگونه تغييري در جهت ارتقاي سطح كارآمدي در دستگاه اجرايي و رضايتمندي حاميان دولت صورت گرفته باشد. بدين ترتيب اگر پذيرش استعفا در جهت تقويت كابينه و مصممتر شدن دولت در پيگيري اهداف و برنامههاي اعلام شده از سوي روحاني باشد، بايد از تغييرات كابينه حمايت كرد.
* به نظر استعفاي وزير ورزش بيش از ديگر تغييرات در دولت مورد استقبال جريانهاي سياسي واقع شد؟ برخي معتقد هستند كه ميبايست اين تغيير خيلي زودتر صورت ميگرفت.
در وزارت ورزش به دليل ادغام سازمان جوانان و تغييرات كاركردي در وزارت ورزش، ضعفهاي قابل قبولي مشاهده ميشد كه شايد تغيير وزير تنها راهحل آن نباشد و دولت بايد با بررسي دقيقتر ساختار وزارت ورزش و سازمان جوانان را مستقل كند تا وزارت ورزش به كار تخصصي خود بپردازد. بخشي از اشكالات وزارت ورزش معلول افزايش باري است كه به وزارت ورزش وارد شده است.
* در خصوص استعفاي آقاي جنتي ابهامات زيادي وجود دارد. اينكه برخي آن را ماحصل جريانسازيهاي بيرون از دولت و مشخصا مخالفان پاستور ميدانند. نظر شما در اين خصوص چيست؟
اگر چه عملكرد جنتي در حوزه فرهنگ و هنر، قابل قبول بود اما باید توجه داشته باشیم که يكي از پاشنه هاي آشيل دولت، وزارت فرهنگ است. فراموش نكنيم كه مماشات و عقبنشيني از وضعيت اعتدالي دولت در حوزه فرهنگ بدون ترديد قوه مجریه را در وضعيت ضعيفي قرار ميدهد.
* از نظر شما دولت ميبايست چه رويكردي نسبت به جريانهاي احتمالي بعد از اين تحولات داشته باشد؟
به نظرم فشارهايي كه در حوزه فرهنگ براي مسئولان ايجاد ميشود، بسيار زياد، جانفرسا و همراه با سختي است و چهبسا اگر مسئولان فرهنگي در حمايت دستگاههاي بالادستي قرار نگيرند، قادر نخواهند بود كه برنامههاي خود را اجرايي كنند و با مشكلات عديدهاي مواجه ميشوند. متاسفانه در كشور ما دخالتهاي زيادي در عرصه فرهنگي صورت ميگيرد تا به نحوي مسئولان را از ادامه راه خسته و نا اميد كنند كه اميدواريم دولت در اين خصوص مواضع جديتري نسبت به گذشته اتخاذ كند.