به گزارش صبحانه پرس_ طیبه قاسمی
جلسه شورای آموزش و پرورش امروز شنبه در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزارشد.
شاخص های کیفی آموزش مهم تر از شاخص های کمی آن است
استاندار خوزستان درجلسه برنامه توسعه آموزش و پرورش استان گفت: باید بیشتر از این که شاخص کمی را در نظر بگیریم شاخص های کیفی آموزش را بررسی کنیم آمار قبولی در کنکور در استان بالا رفته و ما باید روی تعداد قبولی برای رشته های خاص با رتبه های خوب هدف گذاری کنیم، باید بدانیم در زمینه های ریاضی و پزشکی چه می خواهیم و کلاس های آموزشی تحصیلی را با توجه به آن برگزار کنیم .
شریعتی در مورد بودجه لازم برای بهتر شدن آموزش در استان و به خصوص مناطق محروم تشریح کرد: استانداری می تواند 3 میلیارد از آن را از محل آسیب های اجتماعی تهیه کند، همچنین آموزش و پرورش، منطقه آزاد، صنایع فولاد و نفت و شهرداری نیز برای تامین بقیه مبلغ بودجه همکاری می کنند.
وی ادامه داد: در رابطه با آموزش متوسطه وهزینه 7و نیم میلیارد آن از استان های دیگر دعوت به همکاری می کنیم.
غلامرضا شریعتی افزود اگر هر سازمان حتی یک کلاس آموزشی را پوشش دهد تعداد بیشتری از مشکلات حل می شود، باید تمام دستگاه های زیربط که می توانند در این راه موثر باشند ورود کنند.
وی خوزستان را استراتژیک ترین استان به دلیل داشتن منابع خواند و بیان داشت: امروزه سنجش ممالک از لحاظ علمی است و اگر می خواهیم تولید ثروت داشته باشیم تولید علم و دانایی محوری است که اضافه کردن آن به منابع طبیعی ما را همچنان یک شاخص نگه می دارد.
هزینه هر نو آموز در سال حداقل 500هزار تومان که جمعا به 15میلیارد می رسد
در ادامه این جلسه شجاعی معاون آموزش ابتدایی بیان کرد: تعداد زیادی دانش آموز دو زبانه داریم که آموزش پیش دبستانی می تواند کمک زیادی در یادگیری آنها باشد.
وی گفت: نظارت در بحث پیش دبستانی بر عهده آموزش و پرورش است که در 1395 در نامه ای بر این کار تاکید شده است.
وی آمار نوآموزان را رو به افزایش اعلام کرد و افزود: تعداد 32 هزار نوآموز به 70 هزار رسیده است.
شجاعی تشریح کرد؛ کتاب ویژه ای برای ارتقای مربی ها در 2 سال اخیر با برپایی 213 کارگاه تدارک دیده شده است تا آنها با داشته های علمی بهتری در کلاس ها حاضر شوند. سپس با یادآوری اجباری بودن پیش دبستانی در سال 95 گفت: این تصمیم از طریق صداوسیما اطلاعیه های شهری و نشریات آطلاع رسانی شده است.
وی ادامه داد: کمیته ای هم تشکیل شد و در آن قرار شد ماهی یک بار در شورا گزارش چگونگی روند این مقطع بررسی شود البته در شهرستان ها دو هفته یکبار است.
اردشیر شجاعی تعداد نوآموزان دو زبانه ای که نتوانسته اند دوره پیش دبستانی را طی کنند 9613 اعلام کرد و تصریح کرد؛ دوره دو ماهه ای برای این افراد در نظر گرفته ايم.
معاون ابتدایی هزینه هر نو آموز در سال را حداقل 500هزار تومان که به 15میلیارد می رسد برآورد کرد و بیان داشت؛ همراه با توسعه کمی باید به دنبال کیفی هم باشیم، که مبلغ این توسعه 157 میلیارد ریال می شود این مبلغ به تصویب هم رسیده است اما متاسفانه تا امروز اختصاص داده نشده است.
ده هزار و59 نفر مورد آزمایش قرار گرفته اند که از این تعداد1200 نفر دچار مشکل سلامت هستند
در ادامه مدیر آموزش و پرورش استثنایی استان از زاویه دیگری به بحث پیش دبستانی پرداخته است و آن بررسی نوآموزان از لحاظ سلامت است.
ممبینی افزود: ده هزار و59 نفر مورد آزمایش قرار گرفته اند که از این تعداد1200 نفر دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: 515 نفر برای ارزیابی بینایی،116نفر سنجش شنوایی، 6نفر مشکل جسمی حرکتی، 171 نفر بیش از یک مشکل داشته اند. و242 نفر هم آماده ورود به دوره تحصیلی را داشته اند.
وی اظهار داشت: برای بیش از 12درصد این مشکل همین یک سال دوره پیش دبستانی باعث شد طرح مداخله انجام دهیم و با بودجه مناسبی مشکل آنها را بر طرف کنیم.
بحث آموزش و پرورش از این جهت مهم است که در خانه های همه مردم جاری است
در این جلسه زراسوند رییس بنیاد نخبگان نیز گفت: بحث آموزش و پرورش از این جهت مهم است که در خانه های همه مردم جاری است ، چهارشنبه گذشته در جلسه ای که تحت عنوان نخبگان کشوری با رهبری داشتیم اهمیت آموزش تا انجا بیان شد که رهبری فرمود: تا پای جان برای دانش ایستاده ایم. پس اگر کوتاهی در این مورد گیرد باید مورد مواخذه قرر گیریم
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت دوره پیش دبستانی، امسال در استان طرح اجباری شدن آن انجام شده است که متاسفانه خود سانسوری د ما باعث شد به طور کامل پوشش داده نشود، ما باید از آن طرح بسازیم وآن را حتی به پوشش کشوری برسانیم.
وی افزود: در این راه می توانیم از مناطق محروم و حاشیه شروع کنیم وآنها را به عنوان الگویی تحت پوشش قرار دهیم در زمینه اقتصادی موضوع می توانیم از صنایع فولاد و شرکت نفت هم کمک بگیریم.
رییس بنیاد نخبگان درباره طرح رصد و پایش استانی عنوان کرد: آموزش و پرورش در این مورد به تعهدات خود عمل نکرد وکمک استان های دیگر از بنیاد باعث شد طرح را به اتمام برسانیم.
وی از اجرای دو طرح" دوست علمی، اردوی علمی آموزشی" و "برگزاری جشن کنکور" هم خبر داد و تصریح کرد: انجام آزمایشی طرح "دوست علمی، اردوی علمی" در پیون ولالی موجب بالا رفتن آمار قبولی دانش آموزان در کنکور شد . خالی بودن جای برگزاری جشن کنکور عامل مهاجرت 57 نفری است که سال گذشته رتبه زیر 300 در استان را داشتند و این به دلیل تجلیل آنها از نخبگان است.
علی رضا زراسوند بیان داشت: استان باید تکلیف خود را با علم و دانش مشخص کند تا مسوولان هم ما را جدی بگیرند شرکت ها را هم باید ملزم به کمک کنیم، در ابتدای سال قبل از شروع مدارس به طور کامل روی مدارس نظارت داشته باشیم.