جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۵ | Friday , 25 July 2025
کد خبر: ۱۰۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۵
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتگو با آراس:

دکتر ایدنی: موافق حذف کنوکارپوس ها از فضای سبز کلانشهر اهواز نیستم

وقتی جمعیت وسیعی در حدود 10 تا 15هزار نفر همزمان و در یک ساعت مشخص دچار این بیماری می شوند دیگر مسئله استرس روانی و تغییرات هورمونی یا مصرف دارو مطرح نمی باشد.
گروه رسانه ای آراس- شکوفه پایدار

دکتر اسماعیل ایدنی رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفتگوی اختصاصی با گروه رسانه ای آراس با اشاره به مشکلات تنفسی شهروندان در هنگام نخستین باران های پاییزی و ارتباط آن با گیاه کنوکارپوس در سطح شهر گفت: مشکلات تنفسی که ما در استان با آن مواجه هستیم باید با آن برخورد علمی داشته باشیم. به اینگونه که ما بیمارانی را که در سال پیش به ما مراجعه کرده اند،آنها را فراخوان داده ایم و در دانشگاه تحقیقات خوبی توسط همکاران ما انجام شده است.

دبیر شورای سلامت استان خوزستان در ادامه گفت: حدود 90% این بیماران مبتلا به آسم هستند.ما اقدامات درمانی برای این بیماران انجام دادیم و با تجویز داروهای آسم به این دسته بیماران خوشبختانه درمان شده اند. بنابراین اینکه ماهیت بیماران چه چیزی است برای ما کاملا مشهود است.

دکتر اسماعیل ایدنی با طرح این مسئله که چه اتفاقی باعث بروز این مشکلات تنفسی شده است تصریح کرد: آسم یک بیماری است که ناشی از حساسیت و تحریک پذیری مجاری تنفسی است.علت بروز حملات آسم دو تا سه عامل مشخص است؛ یکی تماس با مواد محرک می باشد که آلاینده های هوایی جزء آن قرار می گیرد، دوم تماس با مواد حساسیت زا می باشد. سوم سرماخوردگی و مسائل هیجانی یا برخی از داروها موجب این بیماری می شود.

وی افزود:وقتی جمعیت وسیعی در حدود 10 تا 15هزار نفر همزمان و در یک ساعت مشخص دچار این بیماری می شوند دیگر مسئله استرس روانی و تغییرات هورمونی  یا مصرف دارو مطرح نمی باشد. دو عامل مطرح است؛ یکی استنشاق مواد محرک و دوم استنشاق مواد حساسیت زا.

موافق حذف کنوکارپوس ها از فضای سبز کلانشهر اهواز نیستم

ایدنی در ادامه گفت: در طی سه سال گذشته گزارشاتی که سازمان حفاظت محیط زیست از وضع آلاینده ها ارائه داده است اینگونه بوده است که در زمان بارندگی یا در روزهای منتهی به بارندگی نشان می دهد که میزان آلاینده ها نه تنها در حد خطرناک نبوده است بلکه از روزهای گذشته هم پایین تر بوده. بنابراین آلودگی هوای صرف به عنوان علت نمی تواند مطرح باشد.

پولن ها آلرژی ناشی از بارندگی

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: دلیل دیگری که برای این مواد حساسیت زا باقی می ماند این است که این مواد در فصول خاصی ایجاد حساسیت می کند و این مواد حساسیت زا استنشاق می شود. در این فصل یک ماده ی حساسیت زا که می تواندایجاد کند پولن ها هستند.(مواد آلرژی زا) که منشاء آن گیاهان هستند.

دکتر اسماعیل ایدنی با اشاره به اینکه منشاء پولن ها در هوای استان خوزستان چه عواملی می باشد افزود: گیاهان معمولا در فصول خاصی گردافشانی می کند که غالب گیاهان در فصل بهار گردافشانی می کنند. پوشش 90%شهر اهواز به وسیله ی گیاه کنوکارپوس می باشد. این گیاه در فصل بهار گردافشانی می کند.

وی در ادامه گفت: مطالعات زیادی در سراسر جهان انجام شده است که علت آسم پس از باران با آسم ناشی از بارندگی در نقاط مختلف جهان نتیجه تشدید پولن ها در هوای شهر است.زیرا که بارندگی باعث می شود قطعات پولن ها که معمولا آلرژی بینی ایجاد می کند و وارد ریه ها نمی شود به ذرات ریزی تبدیل شوند که قادر به ورود به  قسمت های انتهایی سیستم  تنفسی  شود وبا ایجاد واکنش حساسیتی موجب ایجاد آلرژی و علائم تنفسی شود.

به هیچ وجه ما موافق قطع درختان کنوکارپوس نیستیم

دکتر ایدنی با اشاره به این  موضوع که ما به هیچ وجه موافق قطع درختان کنوکارپوس نیستیم گفت: این گیاه تاثیر بسزایی در بهبود فضای سبز استان خوزستان داشته است.باید در این برهه ی زمانی این درختان هرس شود و این پیشنهادی است که سازمان حفاظت محیط زیست،شوای سلامت و دانشگاه چمران مطرح کرده اند. با توجه به بحران مشکلات تنفسی سازمان حفاظت محیط زیست باید به دستگاه اندازه گیری پولن ها مجهز شود.


نظرات بینندگان
آخرین اخبار