سه‌شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۴ | Tuesday , 08 July 2025
کد خبر: ۱۰۴۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۹ مهر ۱۳۹۵
روحانی در پاسخ به وزیر بهداشت:

پالم مضر نیست

افزایش 91 درصدی وارادات پالم به کشور و تایید سلامت آن توسط رئیس‌جمهور در حالی است که حداقل زيان روغن پالم، انسداد و تنگی عروق و بيماری های قلبی عروقی است كه در حال حاضر مهم‌ترين علت مرگ و مير در كشور است.
صبحانه پرس، روغن پالم، نام آشنایی برای مردم است؛ مردمی که در کوچه و خیابان و در بقالی‌ها از مضرات آن برای سلامتی خانواده‌هایشان سخن می‌گویند اما گویا این نام آشنا هنوز برای آقای رئیس‌جمهور شناخته شده نیست و شاید هم شناخته شده هست و پای مسائل دیگری در میان است که سبب شده تا آقای روحانی حتی در برابر وزیر بهداشت قرار بگیرد و از ویژگی‌های مثبت و دوست داشتنی یکی از مخرب‌ترین مواد موجود در سبد غذایی خانوار سخن بگوید.

 
به گزارش رجانیوز، روز گذشته حسن روحانی در میان اظهارات خود در نشست خبری با نخست‌وزیر مالزی به یکباره بحث روغن پالم را به میان کشیده و در اظهاراتی عجیب ضمن اشاره به مصرف روغن پالم در کشور مالزی گفته است: «نخست‌وزیر مالزی اشاره دارد مالزیایی‌ها از این روغن استفاده می‌کنند و سلامتی آنها نیز خوب است». رئیس‌جمهور همچنین تنها به این موضوع بسنده نکرده و در دفاع از مصرف پالم در مالزی خاطرنشان کرده است: «ما منتظر سفر هیاتی از طرف مالزی به ایران برای تبیین ویژگی‌های این روغن از لحاظ سلامتی هستیم!»
 
این سخنان عجیب رئیس‌جمهور در حالی مطرح شده که دکتر قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت حدود دو سال پیش و در حاشیه همایش تغذیه با شیر مادر عنوان کرد متاسفانه وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و ما گزارش مربوط را به رئیس‌جمهور ارائه کرده‌ایم. علاوه بر این استفاده صنایع لبنی از شیرخشک نیز به عنوان یکی دیگر از حواشی کارخانجات لبنی مورد توجه قرار داشت اما وزیر بهداشت در واکنش به این موضوع استفاده از روغن پالم را به مراتب بدتر از شیر خشک دانست. وزیر بهداشت طی مصاحبه‌ای اعلام کرده بود برخی تولیدکنندگان محصولات لبنی در برخی تولیدات خود به جای چربی شیر از روغن پالم استفاده کرده‌اند که تخلف و تقلب است  و مصرف‌کنندگان روغن پالم در شیر و ماست از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده‌اند.
 
زهری به نام پالم
 
مصرف روغن پالم به دلیل دارا بودن اسید چرب اشباع بالا موجب افزایش چربی خون و کلسترول و در نهایت گرفتگی و انسداد عروق می‌شود. روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که مقدار اسید چرب اشباع آن حداقل 50 درصد است.
 
روغن‌های جامد نباتی یا روغن‌هایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، چنین روغن‌هایی می‌توانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند و این در حالی است که بیماری‌های قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ هستند.
 
 

 
روغن‌های مورد استفاده در سبد غذایی افراد باید حداقل زیر 2 درصد اسید چرب اشباع و ترانس داشته باشند. در مصرف لبنیات هم باید از شیر با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده شود و حتی در صورت عدم استفاده از روغن پالم در شیر پرچرب، به دلیل مضرات چربی‌های حیوانی بهتر است که شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.
 
یکی از دلایل استفاده از روغن پالم  ارزان بودن آن نسبت به سایر روغن های کنجد، ذرت، سویا و آفتابگردان است و  به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر نسبت به روغن پالم، سهم واردات این روغن نسبت به سایر روغن‌ها نیز در دو سال اخیر افزایش یافت.
 
این در حالی است که حداقل زيان روغن پالم انسداد و تنگی عروق و بيماری های قلبی عروقی است كه در حال حاضر مهم‌ترين علت مرگ و مير در كشور است.
 
حسین فریدون؛ تسهیل کننده و اردات روغن پالم
 
تاکنون چندین نفر از نمایندگان مجلس و مسئولان دستگاه قضایی، زمان سفارت برادر پرحاشیه رئیس‌جمهور در مالزی را آغاز واردات روغن پالم به کشور معرفی کرده‌اند. حسین فریدون که از او با عنوان تسهیل کننده نخست واردات این سم به کشور نام برده می‌شود، یکی از چهره‌های ارزی کشور در سال‌های اخیر نیز بوده است.
 
این مساله زمانی معنادارتر می‌شود که بدانیم براساس آمار تجارت خارجی کشور، در 6 ماه نخست سال جاری بالغ بر 20 میلیارد و 308 میلیون و 159 هزار دلار کالا به کشور وارد شده است که روغن پالم جزء 20 قلم عمده کالا به کشور است که به نسبت مدت مشابه 91 درصد رشد دارد.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار