شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵ | Saturday , 26 July 2025
کد خبر: ۱۰۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۱۸ مهر ۱۳۹۵
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خبر داد:

رتبه دوم خوزستان در آمار سکته

وضعیت بیماری‌های سکته‌های قلبی و مغزی در تمامی استان‌های کشور مشابه است و در این میان می‌توان گفت در برخی استان‌ها مانند قسمت‌هایی از جنوب استان فارس و خوزستان مقداری بیشتر از مناطق دیگر است.
صبحانه پرس؛  معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سن سکته‌های قلبی و مغزی در ایرانی‌ها 10 سال کمتر از میانگین جهانی آن است به طوری که سالانه از 95 هزار مرگ ناشی از سکته‌های قلبی و مغزی زیر 70 سال در کشور 35 هزار نفر زیر 55 سال هستند.
 دکتر رضا ملک زاده ر، اظهار کرد: علت بیش از 82 درصد از مرگ و میر، معلولیت و ناتوانی‌ها در کشور، بیماری‌های غیر واگیر است. 

وی اظهار کرد: به طور تقریبی 50 درصد بیماری‌های غیرواگیر در کشور ناشی از سکته‌های قلبی و مغزی (بیماری‌های عروقی) است که 80 درصد این بیماری‌ها قابل پیشگیری هستند.

دکتر ملک زاده افزود: در شرایط کنونی کشور می‌توان تا 50 درصد از وقوع این سکته‌ها پیشگیری کرد که این موضوع یکی از مهمترین دستور کارهای وزارت بهداشت برای انجام کارهای پژوهشی ابتدا در مقیاس کوچک قرار دارد که هم اکنون در چند استان در دست انجام است.

وی ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک با اجرای برنامه ملی پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی در سطح کشور بتوان امید به زندگی را هم در بدو تولد و هم در مردان و زنان به بالای 80 سال افزایش داد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، علت های اصلی وقوع سکته‌های قلبی و مغزی در ایران را چاقی، دیابت و بی تحرکی ذکر کرد و گفت که یکی از شاخص‌هایی که به تازگی تعریف شده این است که ایرانی‌ها کمترین تحرک فیزیکی را نسبت به اغلب کشورهای دنیا دارند.

وی افزود: وضعیت بیماری‌های سکته‌های قلبی و مغزی در تمامی استان‌های کشور مشابه است و در این میان می‌توان گفت در برخی استان‌ها مانند قسمت‌هایی از جنوب استان فارس و خوزستان مقداری بیشتر از مناطق دیگر است.

دکتر ملک زاده اضافه کرد: علت اصلی بروز سکته‌های قلبی و مغزی در این استان‌ها چاقی، پرخوری و بی‌تحرکی و درصد کمی نیز جنبه ژنتیک اعلام شده است.
نظرات بینندگان
آخرین اخبار