دکتر مرتضی افقه معتقد است نباید این واقعیت موجود را از یاد ببریم که رییس جمهور نیز از سوی گروه ها و جناح های سیاسی کشور و کمبود منابع و اعتبارات مالی شدیدی مواجه است. هیچ نشانه ای دال بر عبورر رییس جمهور از وعده های انتخاباتی اش دیده نمی شود. باید زمان و فرصت لازم برای اجرای وعده های سیاسی و اقتصادی را به رییس جمهور داد. طبیعی است که در این خصوص نباید از کارشکنی ها، سنگ اندازی ها و در مواردی تخریب ها برخی رقبا و جناح های سیاسی منتقد دولت نیز غافل شد.
آراس_شکوفه پایدار
دکتر مرتضی افقه عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با آراس با اشاره به اعتراضات و تجمعات اخیر در برخی از شهرهای کشور و استان خوزستان، اظهار کرد: به استثنا مردمی که به جهت مسائل اقتصادی و معیشتی به خیابان ها آمده بودند اما در ادامه دو عامل باعث به انحراف و خشونت کشیده شدن این تجمعات در کشور شد.
این استاد دانشگاه از عوامل خارجی(تحریکات دشمنان نظام) و فعالیت کانال های تلگرامی معاند و مروج خشونت و هنجارشکنی به عنوان منشا ادامه اعتراضات اخیر دانست و گفت: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی شهروندان معترض می توانند جهت تجمع اعتراضی خود از مجاری قانونی وارد شوند و اعتراض خود را نسبت به مسائل مختلف از جمله اقتصاد و معیشت بروز دهند.
افقه در ادامه با انتقاد از تخریب اموال عمومی و اخلال در نظم اجتماعی جامعه بیان داشت: به خشونت کشیدن تجمعات و هنجار شکنی در این تجمعات باعث به حاشیه رفتن هدف معترضان که همانا اعتراض از وضعیت اقتصادی موجودی کشور و شنیدن صدای آنها خواهدشد.
این اقتصاددان، تصریح کرد: تخریب اموال عمومی و اختلال در نظم موجود در جامعه باعث متضرر شدن مردم و اخلال در ارائه خدمات اجتماعی می شود. هنچنبن کمکی به حل معضلات اقتصادی و اجتماعی جامعه نمی کند و مردم را از از استفاده از امکانات و خدمات اجتماعی محروم می کند.
وی افزود: افرادی مبادرت به تخریب اموال عمومی می کنند قطعا به دنبال طرح اعتراضات خود به شکل مسالمت آمیز و قانونمند نیستند و ابزار اجرای دسیسه دشمنان شده اند. اینها یا فریب خدعه و نیرنگ دشمنان شده اند و یا می خواهند با تخریب منابع عمومی عقده گشایی کنند.
افقه با رد این فرضیه که رییس جمهور وعده های انتخاباتی خود را به فراموشی سپرده است گفت: نباید این واقعیت موجود را از یاد ببریم که رییس جمهور نیز از سوی گروه ها و جناح های سیاسی کشور و کمبود منابع و اعتبارات مالی شدیدی مواجه است. هیچ نشانه ای دال بر عبورر رییس جمهور از وعده های انتخاباتی اش دیده نمی شود. باید زمان و فرصت لازم برای اجرای وعده های سیاسی و اقتصادی را به رییس جمهور داد. طبیعی است که در این خصوص نباید از کارشکنی ها، سنگ اندازی ها و در مواردی تخریب ها برخی رقبا و جناح های سیاسی منتقد دولت نیز غافل شد.
وی افزود: در برخی از مواقع نیز دولت نیز مجبور می شود مواضع و دیدگاه های سیاسی خود را تا حدودی تعدیل کند.باید واقعیات موجود جامعه را درک کرده وفرصت لازم برای تحقق وعده ها و اهداف دولت دوازدهم ارائه داد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص راهکار برون رفت از وضعیت موجود کشور اظهار کرد: باید آن دسته از افرادی که به طور ناخواسته وارد این تجمعات شده و به تخریب اموال عمومی اقدام می کنند توجیه کرد و آنان را از عواقب اقدامات شان آگاه ساخت.
افقه ادامه داد: اصلاح برخی از ساختارهای اداری، قضایی، اقتصادی و اجتماعی نیاز به زمان بیشتری دارد،دولت باید با کاهش هزینه های خود بهره وری از خدمات اجتماعی و اقتصادی را ارتقا دهد. متاسفانه در سالیان گذشته از اصلاحات ساختاری غافل شدیم، انباشت مشکلات اقتصادی در سالیان گذشته و هدر رفت منابع مالی هنگفت در دولت های نهم و دهم حل مسائل و معضلات کشور را زمان بر و پیچیده کرده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه اراده ای برای رفع ناکارآمدی ها و معضلات پیچیده کشور وجود ندارد، یادآور شد: مدیران در کشور بر اساس ضوابط و شاخص های متداول در سایر کشورهای جهان منصوب نمی شوند، در نتیجه ناکارآمدی مدیران باعث عدم کارایی لازم و افزایش نارضایتی های اجتماعی می شود. سوءمدیریت باعث بالا رفتن هزینه های دولت در ارائه خدمات اجتماعی و اقتصادی شده است، دولت باید در کاهش هزینه های مدیریتی اراده و برنامه ریزی کند،باید مدیران بر اساس شایسته سالاری و رعایت چارچوب های تخصصی و مدیریتی برگزیده شوند.